CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Bukan 'April Fool', Ini Menganiaya Orang Namanya!

3-4-2017 10:49 AM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 12819| Komen: 65|Original author: Oleh: Maly Rosli

Description: "April Fool' je pun, takkan tak boleh nak bergurau kot."
"April Fool' je pun, takkan tak boleh nak bergurau kot."

Ini mungkin reaksi segelintir pihak yang begitu teruja mahu menyambut April Fool dengan niat untuk bergurau.


Namun, sebaliknya apa yang dilakukan seorang pengguna laman mikro Twitter baru-baru ini bukanlah bersifat gurauan tetapi suatu penganiayaan semata-mata.



"Baru lepas buat pesanan McDonald's dan letak alamat entah di mana," tulisnya.

Entri itu disertakan sekali dengan gambar maklumat pesanan yang dibuat pada tarikh 1 April baru-baru ini. 




Menerusi gambar itu pesanan berkenaan sedang dalam proses penghantaran, persoalannya kepada siapa Penghantar makanan (McDonald's) terbabit akan menyerahkan pesanan tersebut? Siapa pula yang akan membayarnya? 

Entri berkenaan mengundang kemarahan netizen yang rata-rata kasihankan nasib penghantar makanan terbabit dan berharap agar pelaku berkenaan menerima balasan atas perlakuannya menganiaya dan menyusahkan orang lain.

"Tak berhati perut betullah buat orang macam ni," komen netizen.


Foto: Twitter

Foto: FB Penang Kini

Boleh nak bergurau kenakan seseorang, tetapi janganlah sampai orang dikenakan itu teraniaya. Anda rasa patutkah menyambut April Fool sehingga menganiaya dan menyusahkan orang lain? - CARI
6

Bagus
14

Marah
4

Terkejut
9

Sedih
20

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (67 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 3-4-2017 11:04 AM
eh bangangnya budak ni!
Quote prettyuglybabe 3-4-2017 11:07 AM
semoga ko mampus digelek lori dekkk...
Quote zameyla 3-4-2017 11:11 AM
bengong betul la...
Quote irwansuhadi 3-4-2017 11:16 AM
bodoh piang!!
Quote zetty1978 3-4-2017 11:23 AM
Bdk2 skang mmg otak dh kn timbus dgn tanah kot .. org2 mcm ni mmg wajib ditepuk je kepala msg2 bg biul terus .. xde la menyusahkn org .. :
Quote Mary_jane 3-4-2017 11:23 AM
Ngok nya punya style of prank. Bbnu baru nak tumbuh vulu ke macam mana.
Quote forumcari777 3-4-2017 11:48 AM
Lepas tu share pulak aduhhhhh budak2 skarang
Quote paz 3-4-2017 11:55 AM
Eh dah kenapa budak ni, April Fool sangat.. bodoh kau terselah dik, menganaya orang.
Quote aleesyasofia 3-4-2017 12:06 PM
teruknya perangai.. kalo org prank ko nnt tau plak nak mlalak kan..
Quote Themilo 3-4-2017 12:07 PM
kimak betul. meh bagi tau iols bangang ni punya twitter, biar iols maki hamun heshe..
Quote BebeQ 3-4-2017 12:18 PM
kalau beli mcd online boleh bayar cash depan pintu ye? i takde acc online mcd, maka tak tau.
Quote bolamata 3-4-2017 12:24 PM
bengong budak ni...ingat orang tak bole trace ko siapa...
Quote Rainrein 3-4-2017 12:28 PM
Anak sape bodoh sangat ni.
Quote matchstick 3-4-2017 01:29 PM
bodoh lembam ke apa budak ni..pemegang kad oku x
Quote missinpiece 3-4-2017 01:41 PM
Pemegang kad oku pon x bangang n menyusahkan org mcm nih
Quote krustykrab 3-4-2017 01:43 PM
Sah budak ni lembam
Quote misscendol 3-4-2017 01:44 PM
Kemain budak tu ye...
Quote EvieWanKenobi 3-4-2017 02:00 PM
harap2 dapat trace pemanggil tu.. bagi hukuman sewajarnya..
Quote JeNaB_PopPop 3-4-2017 02:15 PM
cacat otak ke adek ni.....ksian nye la kat budak mcd yg kne hantar tu

Lihat semua komen(65)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 06:45 AM GMT+8 , Processed in 0.059619 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top