CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Semasa Lihat artikel

Empat Polis Kantoi Bersekongkol Lindungi Pengusaha Lori, Air Ketum

21-3-2017 09:18 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4315| Komen: 36

Description: Akibat terlibat dalam kegiatan rasuah apabila bersekongkol dengan pengusaha air ketum dan lori, empat anggota polis dilaporkan ditahan

Akibat terlibat dalam kegiatan rasuah apabila bersekongkol dengan pengusaha air ketum dan lori, empat anggota polis dilaporkan ditahan pihak Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM) pada Isnin. 


Memetik laporan Mstar Online, dalam operasi berasingan itu, dua suspek masing-masing berpangkat Inspektor dan koperal di tangkap di Raub, Pahang dan Pulau Pinang. 

“Kedua-kedua suspek berusia 33 dan 31 tahun, disyaki telah mengambil rasuah antara RM2,000 dan RM3,500 untuk melindungi pengusaha-pengusaha air ketum.

“Perniagaan air ketum ini dipercayai dapat memperoleh pendapatan bersih sehingga RM350 sehari, menjadi punca kenapa pengusaha tidak kisah untuk membayar wang perlindungan itu,” menurut satu sumber. 

Dalam pada itu, dua lagi polis berpangkat sarjan mejar dan koperal ditahan SPRM kerana dipercayai menyalahguna kuasa dengan meminta rasuah daripada pengusaha pengangkutan lori. 


“Kedua-duanya berusia 57 dan 53 tahun disyaki telah meminta dan mengambil rasuah antara RM850 dan RM900 secara bulanan daripada pengusaha-pengusaha pengangkutan  lori,” kata sumber itu lagi.

Pengusaha lori dikatakan harus membayar sejumlah wang sebagai balasan kerana tidak dikenakan saman atas kesalahan lalu lintas yang sering dilakukan. - CARI 

Foto: Mstar
9

Bagus
17

Marah
29

Terkejut
18

Sedih
11

Lawak
34

Bosan

Friends Rank (118 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote catalina 20-3-2017 09:23 PM
Dulu ex biras akak driver lori kontena dari ipoh ke penang

Setiap trip tokey lori dah sediakan rm3k utk bagi pd pegawai2 cukai sepjg jalan nie
Klu x dibagi ade ajelah yg tak kena dan dptlah saman
Quote tripleid 20-3-2017 09:49 PM
bangsat pnya polis.sila mereput dlm jel!:
Quote sebu1 20-3-2017 09:52 PM
Bukan tu je. Penjual nasi lemak yg x de lesen pun pihak berkuase ni kutip sebulan 2 kali duit poket.  Penjual air pun  kena.  Dan best kehidupan pihak berkuase ni byk sumber mrk boleh kutip duit secare haram:zz
Quote CiliPadiSedap 20-3-2017 10:04 PM
sebu1 replied at 20-3-2017 09:52 PM
Bukan tu je. Penjual nasi lemak yg x de lesen pun pihak berkuase ni kutip sebulan 2 kali duit poket. ...

sampai camtu sekali ke? akak harap neraka boleh di perluaskan dan buat extension untuk pegawai2 kaki rasuah.. mohon PBT lulus tambah extension untuk neraka jahanam
Quote samasam90 20-3-2017 10:06 PM
padam muka hang la. semoga polis hanat yang lain dicekup juga.
Quote ronapink 20-3-2017 10:08 PM
sebu1 replied at 20-3-2017 09:52 PM
Bukan tu je. Penjual nasi lemak yg x de lesen pun pihak berkuase ni kutip sebulan 2 kali duit poket. ...

matselan suruh buat 2 keje.

so depa ikut la..
Quote sebu1 20-3-2017 10:09 PM
CiliPadiSedap replied at 20-3-2017 10:04 PM
sampai camtu sekali ke? akak harap neraka boleh di perluaskan dan buat extension untuk pegawai2 ka ...

Hari tu aku beli nasi lemak dah bertahun2 aku tgk penjual ni duk jual. Cume hari tu tergerak nak sembang,  katenya ada 7 cawangan nasi lemak mrk. Makcik ni hanye pekerje. Sebulan majikan bagi rm2k++. Berniage tiap pagi majikannya hantar kat situ. Aku tanye ade lesen ke? Dia jawab x de tapi.setiap bulan pihak majlis akan dtg 2 kali minte duit sekali bayar rm300.  .katenye susah nak dpt lesen jadi bayar jela duit kopi.
Quote krustykrab 20-3-2017 10:31 PM
sebu1 replied at 20-3-2017 10:09 PM
Hari tu aku beli nasi lemak dah bertahun2 aku tgk penjual ni duk jual. Cume hari tu tergerak nak s ...

Diorg ni ambik duit kopi bukan rasuah

**salah satu cara naj halalkan yg haram ialah tukar je nama....spt derma
Quote pyropura 20-3-2017 10:32 PM
...yg penting dia tak makan babi ....
Quote batu kikir 20-3-2017 10:33 PM
Edited by batu kikir at 20-3-2017 10:35 PM

Bukan susah nak bagi imej baik alim walaupun pemakan rasuah tegar.
Pergi je umrah 2, 3 kali............gi Haji kalau ada peluang.
Pakai jubah serban..........wirid dan doa panjang2.
Pasti line clear...(at least pada pandangan manusia)
Quote pyropura 20-3-2017 10:34 PM
..ooh, sekali lagi hanya IKAN BILIS aje yg ditangkap ....
Quote sebu1 20-3-2017 10:34 PM
krustykrab replied at 20-3-2017 10:31 PM
Diorg ni ambik duit kopi bukan rasuah  

**salah satu cara naj halalkan yg haram ialah tukar j ...

Khennnn   
Quote ninja boy 20-3-2017 10:45 PM
kena bayar polis setiap bulan supaya tidak mengacau pekerja. hujung2 pekerja ditolak gaji
Quote syadq 20-3-2017 11:12 PM
Kantoi ni pon mesti orang dalam yang repot sprm. Kedekut tak nak share le tu
Quote jazaa100 20-3-2017 11:22 PM
Bodoh.....

Umur dah nak pencen....

Dorang dpt duit mcm tu tak terpikir ke le mana duit tu....brp banyak pun takkn cukup...duit haram mana berkat
Quote ninjago 21-3-2017 11:59 AM
syadq replied at 20-3-2017 10:12 PM
Kantoi ni pon mesti orang dalam yang repot sprm. Kedekut tak nak share le tu

aku still percaya ada polis2 yg still JUJUR & AMANAH sekarang nie
Quote ninjago 21-3-2017 12:01 PM
tlgla SPRM gegar polis2 sekitar USJ.. aku slalu nampak dorg buat keje2 nie tepi2 jalan..SELALU ok..yg ronda ngan motor or kereta..sama je.
Quote xy_daen 21-3-2017 12:03 PM
Cakap jelah derma...settle...
Quote idakamaruddin 21-3-2017 12:07 PM
catalina replied at 20-3-2017 09:23 PM
Dulu ex biras akak driver lori kontena dari ipoh ke penang

Setiap trip tokey lori dah sediakan rm ...

lori kontena pn ada kene pau ke?

Lihat semua komen(36)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

7-2-2023 12:52 PM GMT+8 , Processed in 0.090659 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top