CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Malukan Negara, Usaha JAWI Dan Polis Buru Raja Bomoh Dipergiat

19-3-2017 06:24 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 6159| Komen: 48

Description: Polis akan memanggil Ibrahim Mat Zin atau lebih dikenali sebagai Raja Bomoh di bawah Seksyen 111 Kanun Prosedur Jenayah.
Polis akan memanggil Ibrahim Mat Zin atau lebih dikenali sebagai Raja Bomoh di bawah Seksyen 111 Kanun Prosedur Jenayah.

Ketua Polis Negara, Tan Sri Khalid Abu Bakar berkata pihaknya akan terus berusaha menjejakinya sekiranya beliau enggan tampil menyerah diri.


Keputusan itu diambil susulan tindakan Bomoh tersebut yang kembali mencetuskan kontroversi selepas melakukan upacara 'memagar' Malaysia daripada ancaman Korea Utara.

Foto: mStar Online
"Tindakan dia (Ibrahim) memalukan negara dan bertentangan dengan prinsip Islam," kata Khalid kepada mStar Online.

Timbalan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Asyraf Wajdi Dusuki, berkata, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (Jawi) dan polis giat mengesan bomoh berkenaan sejak Isnin lalu.


Ibrahim mendakwa telah melindungi Malaysia daripada sebarang ancaman sejak 70 lalu -CARI

10

Bagus
16

Marah
23

Terkejut
15

Sedih
14

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (99 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote sebu1 19-3-2017 10:36 AM
Jawi x takut kene tamparan kokodail ke
Quote hack3line 19-3-2017 10:49 AM
cuba humban dia ke dalam kandang buaya tengok, memang betul ke dia boleh bagi penampar buaya tu?
Quote kecimpret 19-3-2017 10:59 AM
Tiba2 plak x jumpa bomoh ni
Quote znorm 19-3-2017 11:23 AM
Elokla tangkap org yg buat kezaliman terbesar secara terbuka ni.
Quote batmana 19-3-2017 12:11 PM
org sesat susah nk jupe klu dicari
cm ayah pin
Quote xAthenax 19-3-2017 12:18 PM
Ghaib sudah?   
Quote sukacactus 19-3-2017 12:43 PM
Patut bertahun dulu dah tangkap org tua sesat ni
Quote OmJualGas 19-3-2017 12:47 PM
Edited by OmJualGas at 19-3-2017 12:50 PM

Di kampung-kampung ramai saja bomoh macam ni.   Tapi yang bodoh palui tu ramai pula orang kampung boleh berubat dengan bomoh macam ni....
Quote makneng 19-3-2017 01:14 PM
Statement gertak je ke or mmg btl2 nak tangkap? Sah2 la memalukan malaya je
Quote Mary_jane 19-3-2017 04:31 PM
Dia ada ilmu hilang- hilang tau.
Quote me12345 19-3-2017 05:51 PM
Omg..dulu cari plane pun x berhasil ada hati nk buat lagiiii. .udahh le. .minum je air kelapa muda tu. ...
Quote mbhcsf 19-3-2017 06:44 PM
Yups betul tu Asyraf...this is not done. Dari dulu lagi ye.
Quote FanTasyCreaTioN 19-3-2017 07:07 PM
dari Isnin .. dah sampai Ahad .. blom jumpa

harap esok .. Isnin .. jumpa lah

Quote MacamMacamLa 19-3-2017 07:54 PM
HAHAHA, mana dia lari
Quote .aetis. 19-3-2017 08:16 PM
malon bila nak pintar lagi @pyropura
Quote shi_jewel 19-3-2017 08:21 PM
so? dh dpt tgkp?
Quote dubuk 19-3-2017 08:24 PM
hidopp bomoh kepam
Quote mjla 19-3-2017 08:24 PM
Msia dia blh pagar apatah lg pak polisi.
Quote ChildrenOfBodom 19-3-2017 08:30 PM
JAWI dan yg sewaktunya kalau bab ni lembap sikit, tp kalau bab couple mengesex kt hotel bajet, kutip kondom terpakai kat taman2 rekreasi tu cukup laju.

belum  check in dah stand-by nk ambush.kimak.

Lihat semua komen(48)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 03:46 AM GMT+8 , Processed in 0.050261 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top