CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

Buku ’99 Kata-Kata Fattah Amin’ Jadi Bahan Lawak Di Laman Sosial

13-2-2017 04:02 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 24596| Komen: 67|Original author: Oleh : Hafiz BZ

Description: Seperti yang semua tahu, nama Fattah Amin semakin melonjak semenjak menjadi hero..


Seperti yang semua tahu, nama Fattah Amin semakin melonjak semenjak menjadi hero dalam drama adaptasi novel, Suri Hati Mr Pilot.


Drama arahan arahan Michael Ang dan Hadith Omar itu mengumpul lebih lima juta penonton setiap episod. Jadi tidak hairanlah drama ini menjadi trending di laman sosial. 

Terkini, nama aktor kacak itu sekali lagi menjadi bualan di media sosial gara-gara pelancaran buku ’99 Kata-Kata Fattah Amin’. Tidak hanya diperli oleh pelakon Shaarnaz Ahmad, malah buku yang penuh dengan gambar swafoto artis tersebut turut dikecam netizen.


Ramai yang terkejut dan mempersoalkan tahap pengetahuan Fattah Amin dalam menghasilkan sebuah buku. Ditambah pula buku yang dihasilkannya penuh dengan "ayat entah apa-apa".






Tidak berakhir disitu sahaja, buku ’99 Kata-Kata Fattah Amin’ turut menjadi bahan jenaka di Facebook fan page troll yang mempunyai ramai pengikut di Malaysia.

Abdul Rani Kulup Fans - Official
Orang sibuk nak buat buku,die pon sama sibuk nak buat buku.Kat ayah ada balance lagi 3keping nk jual.Sape cepat die dapat,jangan suruh cod.Kau sape nak mengarah2 ayah.Pijak kau tau la kang ///



Sultan Melaka
Jangan lupa dptkan kata2 dr beta. Hebatkan beta.?
#QalifMakKo
#BetaIsBetter

Tentera Troll Kebangsaan Malaysia

Walaupun dikritik dan ditertawakan oleh netizen, Fattah Amin tidak mudah melenting dan masih berdiam diri. Satu tindakan yang bijak dan perlu dijadikan contoh buat semua. - CARI


15

Bagus
14

Marah
13

Terkejut
3

Sedih
17

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (68 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote teen_angelJB 13-2-2017 04:20 PM
X tercapai akal dgn mamat kayu ni
Quote prettyuglybabe 13-2-2017 04:27 PM
ada ke yang bongok beli buku sampah ni?
Quote kaspar0v 13-2-2017 04:29 PM
sapa yg beli tu paling bodoh
Quote chinta89 13-2-2017 04:37 PM
kat thread epot sana, mesti rembes pakat nk beli buku patah sepohon kayu
Quote Kak_Beyonce 13-2-2017 04:37 PM
mluatnye!!
mgkn bk jadi retis serba boleh lettew!!
WALAUPON
Quote teha86 13-2-2017 04:37 PM
hahahahhaha...lawak dowhh....
Quote nononcrux 13-2-2017 04:38 PM
budak wicet mesti berlumba-lumba nak bli
Quote romeor 13-2-2017 04:48 PM
Pelik betul la manusia2 yg sikit2 nak kecam... ape nak ada hal tak suka jgn beli jgn baca.
Quote AbukRokok 13-2-2017 04:48 PM
harap ada la buku koleksi kata kata hikmah menteri BN 2008 -2017
dekat2 PRU 14 nanti pasti laris
Quote epis 13-2-2017 04:52 PM
Hashtag qalifmoden tu ape ertinya?
Quote harrypoter 13-2-2017 05:05 PM
hahaha..kembang tekak I..
Quote WhiskeyScotch 13-2-2017 05:12 PM
Ini bukan sampah lagi. Ini lagi jijik dari sampah!!!!!!! Najis barangkali. Bimbonya siapa yang tulis, terbit, jual dan beli buku persis najis seperti ini!

Quote sabar_sabariah 13-2-2017 05:18 PM
aku dengar kat hotfm pagi tadi otw pergi keje
nyaris tak tersondol belakang keta orang tatkala mendengar berita ni
ku fikirkan hafiz hamidon
tapi dia dah lama keluar buku
takkan baru nak citer kan
tak sangka ada orang lain tiru idea ni...
Quote harisanis 13-2-2017 05:18 PM
siapa beli buku patah ranting daun layu berguguran ni?? siapa siapa siapa??..

drp korang membodohkan diri beli buku kayu kayan harga rm58 ni, baik ko pergi beli & baca & hadam memoir tun dr mahathir.....ko tambah je rm1.90 dr harga buku kayu kayan ni, ko dah dapat ilmu yg x ternilai dr tulisan dr mahathir ...A DOCTOR IN THE HOUSE..

rasa lebih baik tersliuh jari jemari masa bc memoir ni sbb berat sgt, drp sakit otak baca buku kayu kayan..

sekian tantrum super saiya dr aku..hahaha
Quote seri_mawr 13-2-2017 05:22 PM
dulu hapiz hamidun wat buku ala2 gini kena kecam...
ni fatah lak duk ikut....

ada ke org beli nih..??

mahai lak tu....
aku nengok kaver dia pun geli tekak.....

patut le pagi tadi aku nmpk shahnaz ahmad dok menyaoun org xde kredibiliti tulis buku...
si Patah rupenya...

Quote mirebus 13-2-2017 05:37 PM
mcm tak berbaloi je nak beli buku yg ada ayat entah apa2 pastu selfie manjang. harga pun boleh tahan mahal
Quote missinpiece 13-2-2017 05:38 PM
Beli komik lg berbaloi-baloi.
Quote matchstick 13-2-2017 06:03 PM


mahal nau buku tu..kalu rega rm20 pun belum tentu laku di zaman gawat ni
Quote insulin 13-2-2017 06:09 PM
Menteri Malaysia kata rakyat Malaysia kena buat dua kerja untuk tambah pendapatan. Nampaknya Fattah Amin sudah menyahut seruan tersebut.

Lihat semua komen(67)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 03:07 AM GMT+8 , Processed in 0.050131 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top