CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kerana Fitnah 3,600 Pencarum Keluar RM500 Juta Deposit Tabung Haji

21-1-2017 12:44 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 11629| Komen: 102

Description: Hanya disebabkan termakan fitnah dan juga tuduhan yang dilemparkan oleh pembangkang, sebanyak RM500 juta wang simpanan

Hanya disebabkan termakan fitnah dan juga tuduhan yang dilemparkan oleh pembangkang, sebanyak RM500 juta wang simpanan telah dikeluarkan oleh pencarum Tabung Haji sepanjang tahun lalu.

Hal itu didedahkan oleh Menteri di Jabatan Perdana Menteri Datuk Seri Jamil Khir Baharom yang berkata tindakan tidak bertanggungjawab pembangkang itu menyebabkan kira-kira 3,600 pendeposit menarik diri untuk mengerjakan haji, petik laporan Bernama.

“Tindakan mereka (pembangkang) menyebabkan pendeposit melakukan tindakan (menarik diri) kerana termakan fitnah pembangkang dan ada antara mereka yang menulis dalam kolum borang tersebut dengan menulis ‘saya telah hilang kepercayaan kepada Tabung Haji’.

“Bayangkan kalau duit TH telah dilabur dalam bentuk aset seperti rumah, kilang serta tanah...mana kami hendak cari tunai untuk pulangkan semula wang pencarum, nasib baik kami ada tunai yang mampu tampung pengeluaran ini,”
katanya. - CARI


Foto: The Star



15

Bagus
5

Marah
3

Terkejut
13

Sedih
3

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pyropura 21-1-2017 03:56 AM
...eloklah keluarkan dan better masukkan aje dalam bank cina selet, lebih selamat
Quote aku.semut.merah 21-1-2017 06:25 AM
Bodoh giler statement makan diri sendiri :
Quote sebu 21-1-2017 06:32 AM
Sape benarkah umno ni. guna duit orang yg nk ke mekah untuk labur ke lain
Quote bungarose 21-1-2017 07:00 AM
Biar betul statement nih... mana kami nk cari tunai utk pulangkn semula kpd pencarum
Quote Pajeri_Nenas 21-1-2017 07:12 AM
bungarose replied at 21-1-2017 07:00 AM
Biar betul statement nih... mana kami nk cari tunai utk pulangkn semula kpd pencarum

kalau xdpt interest STP tahun melolong.mesti kena labur
Quote PongKang 21-1-2017 07:17 AM
asik invest duit simpanan orang, nanti rugi xle gi haji.. baik letak kat FD stanchart..lebih selamat...
Quote aHoi83 21-1-2017 07:43 AM
Kalo duit TH tu tk dilaburkan mana TH nk dapat duit utk bayar dividen tahunan?
Quote MatDeghem 21-1-2017 07:49 AM
saman pembangkang yg tabur fitnah. atau sesiapa saja. berani kerana benar
Quote clarizsa 21-1-2017 08:03 AM
Ayat kat second last paragraph tu mencurigakan
Quote mommymonster82 21-1-2017 08:15 AM
Quote nuril86 21-1-2017 08:25 AM
clarizsa replied at 21-1-2017 08:03 AM
Ayat kat second last paragraph tu mencurigakan

maknenye dye gunakan duit simpanan didalam tabung haji untuk pelaburanlaa... mcm duit dye sendrila maknenye sampai mcm tu skali ayat dye kuarkan... mmgla org xnk percaya... org suh simpan... bkn suke2 hati gune mcm duit persendirian....
Quote ifanonline 21-1-2017 08:34 AM
lebih baik keluarkan sebelum di songlap penyamun islam...sama juga dgn duit zakat..kalau ade mismanagement...lebih baik bagi zakat sendiri...
Quote HannahMontana 21-1-2017 08:36 AM
semua org sudah lamaaaaaaaaaa tahu TH mmg guna duit pencarum dan labur dlm mcm2 perniagaan.


Itu perniagaan aku xsebut ,mahu disebut mungkin Harussani meninggal....harus meninggal
Quote che-cikL 21-1-2017 08:39 AM
Tak faham iols apa yg diconfusekan oleh kawan2 forummers yg pasal pelaburan aset tu



Pastu nanti nak dividend kosong, gitu ke maksudnya?
Kalu masuk RM1000, nanti check balik sepuluh tahun lagi, duit tu tetap kena jadi RM1000 ke?
Quote R2D2 21-1-2017 09:30 AM
Dulu kan ada pelaburan TH yg rugi ratusan juta RM
kalau tk silap libatkan artis
Quote R2D2 21-1-2017 09:31 AM
Takkan dedah tu disebut fitnah?
Quote karlmax8 21-1-2017 09:31 AM
Penyimpan: Saya nak simpan kat Tabung Haji ni rm10 ribu.
Tabung Haji: Baiklah. Ada apa2 syarat tuan?
Penyimpan: Saya nak tuan simpan duit rm10 ribu ni bawah bantal,jangan laburkan, tiap2 tahun saya nak duit ni beranak 7ratus. Kalau 10 tahun simpan,saya nak dia jadi rm20 ribu.
Tabung Haji: Tuan, nampak tak pintu bertanda
"KELUAR" tu?
Quote Changa 21-1-2017 09:43 AM
simpan kat mana2 sama jah, bukan nya dapat  VVIP tiket ke sorga pun kalau simpan di tabung haji.
Quote mongoose_kidz 21-1-2017 09:49 AM
bagus la..lg ramai kuar lagi bagus
cepat skit aku g haji (gelak jahat )

Lihat semua komen(102)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 10:37 PM GMT+8 , Processed in 0.066243 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top