CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Padah Kasari Penguatkuasa MBSA, Pasangan Suami Isteri Dijel 5 Bulan

21-1-2017 12:19 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 7051| Komen: 85

Description: Pasangan suami isteri Lor Ka Hoo dan Tan Sit Fun yang didakwa mengasari penguat kuasa MBSA November lalu terpaksa

Pasangan suami isteri Lor Ka Hoo dan Tan Sit Fun yang didakwa mengasari penguat kuasa MBSA November lalu terpaksa meringkuk dalam penjara lebih lama iaitu selama 5 bulan, petik laporan Utusan Malaysia.

Jika sebelum ini pasangan tersebut diperintahkan mahkamah untuk dipenjara selama 14 hari sahaja, namun Mahkamah Tinggi semalam telah menjatuhkan hukuman terbaharu itu.

Sekaligus ia menolak rayuan mereka terhadap hukuman yang ditetapkan oleh Mahkamah Majistret pada 25 November tahun lalu.

Untuk rekod, kes kedua pasangan tersebut telah menjadi viral pada November lalu apabila video rakaman perbuatan mereka terhadap penguat kuasa MBSA itu mendapat kecaman ramai netizen. - CARI


Foto: Mynewshub

13

Bagus
7

Marah
7

Terkejut
9

Sedih
7

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (56 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote missinpiece 21-1-2017 04:29 AM
Kan dah mendapat
Quote ustazahLASER 21-1-2017 04:53 AM
Kasi je 99 bulan
Quote aku.semut.merah 21-1-2017 06:17 AM
Padan muka
Quote sukacactus 21-1-2017 06:44 AM
Semoga jd pengajaran pada yg suka mengelak undang2 & membuli
Tp datuk2 yg pukul pak guard, pukul driver lori tu jgn buat2 terlepas plak ye
Quote oppol 21-1-2017 06:56 AM
Sejuk hati dengar keputusan mahkamah macam ni...
Quote baghal_bortuqal 21-1-2017 07:20 AM
Sukur hamdalah
Quote abangbeca 21-1-2017 07:26 AM
Mesti nyesal gila nak berlagak taiko silap tempat.. Saman takde kupon dua tiga hinggit jer pun leh tak puas ati tak nak bayar.. Akibatnya abih 3k lak denda sekali bonus 5 bulan penjara lagi...

Tak dikira kena berhabis kos guaman, kos turun naik mahkamah.. Kos kluar masuk balai polis.. pastu 5 bulan kena kurung abih  tergendala segala urusan diiringi hencapan netizen seluruh planet....
Quote PongKang 21-1-2017 07:30 AM
tula berlagak n jahat sangat! nasib baik x kene 5 tahun
Quote aHoi83 21-1-2017 07:35 AM
Padan muka  
Quote Manjahati 21-1-2017 07:35 AM
Dok dlm penjara tu biar dorang muhasabah diri.. Belajar terima hukuman.. Jgn nk jd pembuli
Quote tagas 21-1-2017 07:38 AM
Bagus hakim ni even sesama bangsa sepet jgk
Quote dizzzek 21-1-2017 08:00 AM

gong xi fa cai
Quote dizzzek 21-1-2017 08:01 AM
tagas replied at 21-1-2017 07:38 AM
Bagus hakim ni even sesama bangsa sepet jgk

cina jinak mca hukum cina dapigs

cai,
@deezeck

@bioessence

Quote tomatome 21-1-2017 08:03 AM
pehhhh.. tulah nk membuli sangat.. jangan kena buli kt penjara sudah..
Quote jazaa100 21-1-2017 08:19 AM
Menyesal dia buat rayuan....

Dari 14hari terus jadi 5bln....

Tahniah!!!...
Quote glump 21-1-2017 08:20 AM
Patut denda tu tinggi lagi,byk kos gov kena tanggung sbb sikap depa nie
Quote sashabeepg 21-1-2017 08:26 AM
padan muka depa. hahaha
Quote lostnfaun 21-1-2017 09:00 AM
Harapnya nyesal la... Jgn keluar nnt berdendam dgn pompuan tue...
Quote cHimo 21-1-2017 09:30 AM
Padan muka suda buat salah tuh takyah byk songeh bayar je la saman tuh.. Merasa laa sambut cny kat penjara..

Lihat semua komen(85)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-7-2024 01:39 AM GMT+8 , Processed in 0.162016 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top