CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Habis Ranap Rumah, Putus Dua Akibat Mendapan Tanah

21-1-2017 04:08 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 6289| Komen: 30

Description: Habis ranap namun bukan kerana dihempap objek berat, namun keadaan rumah di Kampung Simpol Belubang, Machang ini berada dalam keadaan sangat teruk.

Habis ranap namun bukan kerana dihempap objek berat, namun keadaan rumah di Kampung Simpol Belubang, Machang ini berada dalam keadaan sangat teruk.

Memetik laporan Sinar Harian, mendapan tanah yang berlaku menyebabkan rumah tersebut terputus dua pada bahagian yang menghubungkan dapur dan bilik tidur.

"Sebaik tiba di lokasi, anggota mendapati berlaku kejadian mendapan tanah pada sebuah rumah jenis kekal menyebabkan bahagian dapur runtuh.

"Tiada mangsa dilaporkan terperangkap kerana semasa kejadian penghuni tiada di rumah. Pemeriksaan juga turut dilakukan di sekitar rumah bagi memastikan kawasan tersebut selamat,"
ujar Ketua Balai Bomba dan Penyelamat Machang, Nik Ahmad Afsham Nik Pa. - CARI

Foto: Sinar Harian

3

Bagus
7

Marah
5

Terkejut
3

Sedih
2

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pearl.silver 21-1-2017 04:29 PM
Mesti balik umh terkojut tgk umh terbelah..
Umh mereka ni tepi lembah ke..
Sian..umh nampak macam cantik baru siap je..
Quote ronapink 21-1-2017 04:32 PM
rumah di lereng bukit ke
Quote aleesyasofia 21-1-2017 04:50 PM
byk kos yg baik pulih nie.. smga pmilik umah nie tabah dgn ujian..
Quote MasturaHassan 21-1-2017 07:39 PM
kesian betul..semoga tuan rumah tabah menghadapi dugaan
Quote famri7 21-1-2017 07:41 PM
Pasir puteh tengah banjir besar skrang sis..namun sebab bukan daerah saya xkuasa nk vukak thread
Quote ronapink 21-1-2017 07:45 PM
insuran cover tak?
Quote Decaffeinated 21-1-2017 07:48 PM
rumah macam takde beam atas bawah.... ka aku tak nampak?...

macam mana pelan boleh lulus.... rumah kampung?

Quote net_level 22-1-2017 12:02 AM
Decaffeinated replied at 21-1-2017 07:48 PM
rumah macam takde beam atas bawah.... ka aku tak nampak?...

macam mana pelan boleh lulus.... ruma ...

kalau dia buat loan bank utk buat rumah haruslah kena ikut prosedur pbt semua kan..
rumah dia ni setingkat ke dua? tepi kiri tu nampak mcm dua tingkat..
sayang betul rumah lawa tu cat pun nampak baru
Quote raihaneem 22-1-2017 12:13 AM
Mcm baru lg siap ni....bertabahlah pemiliknya sekeluarga
Quote faraway1 22-1-2017 12:15 AM
siannya..
Quote ninja boy 22-1-2017 12:19 AM
sblh paya/gaung ka, selayaknya nama kg simpul berlubang
Quote lazim 22-1-2017 12:21 AM
klu aku tgk rmh aku terbelah mcm ni mau mati terus
Quote shin_ah81 22-1-2017 03:12 AM
Projek PR1MA jangan macam ni ye
Quote sukacactus 22-1-2017 06:02 AM
Rumah mcm baru siap dah jd gini
Tp nama kampung tu, first time dgr
Quote alieyrina 22-1-2017 08:48 AM
Cantik..tapi dah musnah..takziah..insuran x kaver sbb bencana alam kan?
Quote bianglala 22-1-2017 10:15 AM
dalam paper tuan rumah kata dianggarkan kerugian RM400,000.. baru setahun lebih duduk..
Quote pumpkingirl 22-1-2017 10:28 AM
Kesiannya..nama kpg pun simpul berlubang..hrmm
Quote cupu 22-1-2017 10:49 AM
tgk dlm berita smlm tuan rumah dia cantik..rilek dia je dia kata redha..rsnya mcm keje cikgu...

over je kerugian smpai 400k tu..nant pandai la dia clear n tambung blk tanah mendap tu...xkan nk tgal terus mcm tu.
Quote DeeHanania 22-1-2017 11:29 AM
Cantik cat nya... Bertabah lah

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 03:31 AM GMT+8 , Processed in 0.056262 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top