CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Suka Masak, Tak Suka Makan -Faradhiya

29-12-2016 03:04 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 19902| Komen: 122|Original author: Oleh: Myra Rozi

Description: Siapa yang suka masak tapi tak suka makan, jawapannya adalah selebriti cantik ini, Faradhiya.
Siapa yang suka masak tapi tak suka makan, jawapannya adalah selebriti cantik ini, Faradhiya.

Penyanyi bersuara lunak ini tidak gemar memakan masakan yang dimasaknya kerana perlu mengawal pemakanan agar tampil dengan tubuh badan ideal di kaca televisyen.


Foto: IG Faradhiya
"Bekerja dalam industri ini, penampilan adalah perkara utama yang perlu dijaga jadi nak atau tidak saya terpaksa mengawal pemakanan saya untuk nampak tidak terlalu besar dalam televisyen."

Farahdhiya atau nama sebenarnya Farahdhiya Mohd Amin, 32, berkata yang dia hanya akan makan pada hari 'cheat day' sahaja.


Foto: IG Faradhiya
Dia juga seronok mencuba pelbagai resepi baru dan menyediakan sajian tersebut untuk ayah dan adiknya di rumah.

"Meskipun ibu saya bukan seorang yang suka memasak tetapi saya memang suka memasak sejak dari sekolah menengah lagi. Saya memasak hampir setiap hari di rumah dan biasanya saya akan memasak masakan melayu," kataya kepada Astro Gempak.

Foto: IG Faradhiya
Wah, mesti sedap masakan Faradhiya. Untung siapa yang pernah rasa, tak begitu? -CARI

11

Bagus
13

Marah
15

Terkejut
18

Sedih
10

Lawak
14

Bosan

Friends Rank (81 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Lolalala 28-12-2016 05:50 PM
dia memang rajin post gamba dia masak.
Quote hunny_zizie 28-12-2016 05:54 PM
cantek die ni walaupun nmpk muke mcm sombong
Quote rania_maira 28-12-2016 05:58 PM
Lolalala replied at 28-12-2016 05:50 PM
dia memang rajin post gamba dia masak.

Aah.. suke tgk.. ape yg die msk mmg nmpk sdp..
Quote rania_maira 28-12-2016 05:59 PM
hunny_zizie replied at 28-12-2016 05:54 PM
cantek die ni walaupun nmpk muke mcm sombong

Mmg cntik.. putih bersih je kulit.. pnh jmpe sheols dpn2.. muka pn senyum aje
Quote gebugebas 28-12-2016 06:00 PM
Iolss trliur tgk menu2 die msk..
Quote rania_maira 28-12-2016 06:01 PM
gebugebas replied at 28-12-2016 06:00 PM
Iolss trliur tgk menu2 die msk..

Kann.. iols pn sme.. mmg mgiurkn mskn sheols..
Quote munchkin 28-12-2016 06:02 PM
Dia mmg cekap masak aku tengom ketuk ketuk ramadan tu.

Half mix. Tapi pandai bercakap melayu proper. Tak slang pelat cam neelofa fatiya.

Berlakon pun pandai menyanyi pun pandai.
Quote Bm7add9 28-12-2016 06:05 PM
Shila Amzah, please take note. Contohilah hakak Farahdhiya kita.
Quote kiah_mai_pulak 28-12-2016 06:07 PM
Kalau tgk dlm GV 2 ritu, kopek dia kemain.. Montok sungguh body dia.. X kan sekor datuk x stim tgk dia ni?? Even bang Norman pun pernah terkandas.. Nasib sempat u-turn
Quote WhiskeyScotch 28-12-2016 06:10 PM
Apa punca seseorang itu  jarang makan masakan sendiri selain dari alasan Farah D nak jaga badan?

Quote rania_maira 28-12-2016 06:20 PM
munchkin replied at 28-12-2016 06:02 PM
Dia mmg cekap masak aku tengom ketuk ketuk ramadan tu.

Half mix. Tapi pandai bercakap melayu pro ...

Pendek kata sheols mmg layak berada dlm industri!
Quote terpaku 28-12-2016 06:21 PM
yang penting naib juara gv walaupun suara so-so
Quote rania_maira 28-12-2016 06:21 PM
kiah_mai_pulak replied at 28-12-2016 06:07 PM
Kalau tgk dlm GV 2 ritu, kopek dia kemain.. Montok sungguh body dia.. X kan sekor datuk x stim tgk d ...

Norman yg mne stu?? Yg sdh dato atau yg blom dato??
Quote munchkin 28-12-2016 06:22 PM
rania_maira replied at 28-12-2016 06:20 PM
Pendek kata sheols mmg layak berada dlm industri!

Yahhhhhhh. She one of them yg talented and not fake.
Quote rania_maira 28-12-2016 06:22 PM
WhiskeyScotch replied at 28-12-2016 06:10 PM
Apa punca seseorang itu  jarang makan masakan sendiri selain dari alasan Farah D nak jaga badan?

...

Kdg2 boring gak dgn airtgn sdri..    
Quote munchkin 28-12-2016 06:23 PM
Bm7add9 replied at 28-12-2016 06:05 PM
Shila Amzah, please take note. Contohilah hakak Farahdhiya kita.

Napa shila amzah.

Minah ni pun kuat slang fake dia.
Quote rania_maira 28-12-2016 06:24 PM
terpaku replied at 28-12-2016 06:21 PM
yang penting naib juara gv walaupun suara so-so

Sore sheols sbnrnye bgus.. cuma kdg2 pilihan lagu utk sheols dlm GV x sesuai..
Quote rania_maira 28-12-2016 06:25 PM
Bm7add9 replied at 28-12-2016 06:05 PM
Shila Amzah, please take note. Contohilah hakak Farahdhiya kita.

Contohi dr segi mmsk bole tp jgn mkn ape yg dimsk.. itukh mksd uols??
Quote zu_nia 28-12-2016 06:39 PM
Ape IG sheols?

Lihat semua komen(122)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-7-2024 07:23 AM GMT+8 , Processed in 0.057729 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top