CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Video@CARI Laporan Khas Lihat artikel

Pelajar IPT Ini Bertuah Dihadiahkan Proton Saga 2016 Yang Pertama

29-9-2016 04:29 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 6720| Komen: 19

Description: Setelah 31 tahun, Syarikat Proton secara rasminya melancarkan kereta Proton Saga Generasi ketiga.


Artikel Oleh Vincent Loo | Video Oleh Tan Zhen Sheng | Suntingan Visual Oleh Yen Jean Siang 


Pada tahun 1985, negara kita telah melancarkan kereta nasional pertama iaitu Proton Saga. Peristiwa bersejarah itu telah membuka era terbaru buat industri automobil negara kita. 

Setelah 31 tahun, Syarikat Proton secara rasminya melancarkan kereta Proton Saga Generasi ketiga. - CARI
7

Bagus
7

Marah
5

Terkejut
2

Sedih
8

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ad_hoc79 29-9-2016 04:46 PM
jelesnyeee dapat kereta
Quote xyhxxy 29-9-2016 04:53 PM
wahhh bestnyaaa. boleh bg aku satu haha
Quote xyhxxy 29-9-2016 04:56 PM
cantik laa pulak saga baru ni
Quote Star_el 29-9-2016 04:57 PM
Vincent Loo ni TS Loo ke?
-Peristiwa bersejarah itu telah membuka era "baharu" buat industri automobil negara kita.

Kalau dpt hadiah kereta gini, ada pape strings attached ke? Mcm kena bayar roadtax sendiri, kena cukai ke?
Quote Modngengade 29-9-2016 05:24 PM
kualiti video ok....tapi suara dan bahasa narrator sgt pprt ....
Quote ekiena 29-9-2016 06:40 PM
Cntik design saga br..
Untung lerrr
Quote obses_budak 29-9-2016 07:13 PM
Star_el replied at 29-9-2016 04:57 PM
Vincent Loo ni TS Loo ke?
-Peristiwa bersejarah itu telah membuka era "baharu" buat industri automo ...

Rasa byr sndiri... cuzin I dpt keta free dr mph... iriz... dia bg free...lain bayar sndri....hahahaa
Quote Lagubestbest 29-9-2016 09:50 PM
Selepas dah kena cuci, PROTON sekarang nampak ada wawasan balik dah. Bagus lah.
Quote hanisbunny 30-9-2016 03:28 AM
design kira up todate la..yg pntg hrg mampu milik...
Quote Miming2 30-9-2016 03:50 AM
untunglah dapat keta... tak yah susah2 cekau duit sana sini
Quote silampumeja 30-9-2016 01:58 PM
Modngengade replied at 29-9-2016 09:24 AM
kualiti video ok....tapi suara dan bahasa narrator sgt pprt ....

feel dia mcm tengok rancangan "hari i ni dalam sejarah" kat RTM
Quote afie_m 30-9-2016 02:42 PM
bertuah badan..hehhe
Quote babyLON. 30-9-2016 04:31 PM
cantik design saga baru ni. nmpk sporty. lebih cun dr persona baru
Quote sepertiitu 2-10-2016 06:08 PM
design baru lawa lah pulak.. tahniah lerr.. untung tuan badan..
Quote epal21 2-10-2016 06:52 PM
rezeki student tue.dia pun macam tak percaya.
Quote haruslah 9-10-2016 07:12 PM
Camne dia bleh dpt?
Contest ke?
I xleh nengok bideo
Quote hafeek 9-10-2016 09:22 PM
i is jeles... xyah susah2 prepare downpayment
Quote Jesson-Jess 11-10-2016 10:52 PM
Salam sejahtera.

Peluang perniagaan dengan telefon anda dan jana pendapatan Lumayan !!

Sila layari web kami dan daftar di sini.. SEGERA !

http://teautonetwork.com/9617

Dan capai impian anda untuk kebebasan kewangan.

Terima kasih.
Quote bunga_lestari 18-10-2016 04:35 PM
nampak cantik kereta saga baru.. enjin pun ada perubahan.. harga je aku xtau.. hrp x semahal mana laa..

pepon, untunglaa pelajar yg dpt kereta tu.. mmg bertuah.. hoho

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

13-4-2024 04:47 PM GMT+8 , Processed in 0.056688 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top