CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

'Inilah Dia Janji Perempuan Melayu!'

8-8-2016 05:09 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10065| Komen: 31

Description: Terlalu banyak kisah positif yang boleh dikongsikan daripada Kuan dan dijadikan ilham, juga inspirasi
oleh Adib ZA

Inilah janji perempuan Melayu!

Bila terlihat posting ini di Facebook, tertanya-tanya juga apakah masalah dan juga 'onar' yang telah dibuat oleh wanita ini.


Lebih-lebih lagi bila status di laman sosial ini ditulis oleh seorang netizen yang sangat dikenali, Kuan Chee Heng melalui sifat pemurah dan juga sukarelawan yang menebal dalam dirinya. 

Tunggu dulu, jangan terus komen bila membaca tajuk sahaja. Ternyata perkongsian yang dibuat oleh Kuan merupakan satu lagi kisah inspirasi yang sangat berkesan. 




Katanya, seorang wanita meminta bantuan modal untuk memulakan perniagaan nasi lemak. 


"Melawat Puan Mareeya yang mempunyai anak. Beliau meminta wang pendahuluan untuk berniaga nasi lemak untuk membela 8 anak nya. 

"I bagi RM 400 dan hari ini terus beliau start niaga di PUJ 3 depan supermarket Super Save. Dia hari ini sempat belanja saya makan nasi lemak. 

"WELL DONE, rezeki halal dan saya sungguh happy beliau dapat memberikan makan kepada 8 anak anak nya. SYABAS. janji perempuan Melayu ini untuk berniaga di tepati," tulis lelaki yang digelar sebagai hero bangsa Malaysia ini. 






Bagi anda yang mungkin terlepas kisah sebelum ini, Kuan merupakan seorang yang begitu obses dan komited untuk membantu mereka yang kurang berdaya di luar sana.

Terlalu banyak kisah positif yang boleh dikongsikan daripada Kuan dan dijadikan ilham, juga inspirasi buat semua rakyat Malaysia. Kisah janji wanita Melayu ini adalah salah satu lagi bukti keikhlasan yang diberikan oleh Kuan. - CARI 
9

Bagus
4

Marah
5

Terkejut
8

Sedih
5

Lawak
5

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mak_wa95 8-8-2016 05:19 PM
pompuan kalau ada anak sanggup buat apa saja..sanggup janji apa2 pun..

sebaliknya lelaki kalau kerana pompuan lain sanggup buat apa saja utk pompuan scandal,
lupa anak,lupa tjwab
Quote romeor 8-8-2016 06:50 PM
Semoga puan ni berjaya
Quote Artemesiaa 8-8-2016 07:15 PM
Semoga peniagaannya berjaya dan maju
Quote LavaUollss 8-8-2016 07:55 PM
ambik dari portal siakap babi ke ni? kalau ambik kat situ, antara komen-komen yg wajib ada adalah - mana pihak zakat, mana jabatan agama, mana ajk surau, mana ketua kampung, mana tok kadi. Asyik tanya mana tu mana ni, tapi diri sendiri pun duduk mengangkang je kalau jumpa orang susah. Nak hulur seringgit dua pun takde apatah lagi nak sampaikan maklumat ke pihak-pihak yang berkenaan
Quote siButaDariKL 8-8-2016 07:57 PM
Apake bangang apek ni. Baru bagi pinjam 400 rgt kat mamak dah melolong sana sini pasal melayu
Quote noqiz 8-8-2016 09:59 PM
ok lah jugak dia nak tolong bagi modal. orang lain ..komplen macam2.. sekadar cakap je. tak tergerak hati nak bagi pinjam duit pun
Quote chazey 9-8-2016 12:12 AM
siButaDariKL replied at 8-8-2016 07:57 PM
Apake bangang apek ni. Baru bagi pinjam 400 rgt kat mamak dah melolong sana sini pasal melayu

Dia nak promo nasi lemak kakak tu la.
Quote Mary_jane 9-8-2016 01:30 AM
Baiknya mr kuan. Moga murah rezki awak & acik tu jua.

Quote merrissa 9-8-2016 03:43 AM
and Mr Kuan pon dapat free nasi lemak for lifetime....wohooooo.....
Quote blackstripes 9-8-2016 06:44 AM
tindakan yg betul. dari duk derma washing mashine, fridge memanjang tiap2 tahun rosak, baik la donate cash kat makcik2 yg betul2 nak berniaga
lagi satu memang ye pihak berkenaan yg kena cari orang susah. ko tu dibayar, dan juga dapat duit bantuan sekali tp duk berkuntum kat dalam opis beraircon.
Quote Super-M 9-8-2016 07:25 AM
mak_wa95 replied at 8-8-2016 05:19 PM
pompuan kalau ada anak sanggup buat apa saja..sanggup janji apa2 pun..

sebaliknya lelaki kalau ke ...

Kelas sgt komen ko nok.
Quote bolamata 9-8-2016 07:42 AM
area rumah aku ni...uncle kuan ni memang suka tolong orang area sini...
Quote annabellaruz2 9-8-2016 08:59 AM
banyak dh sumbangan uncle nih... salute kat dia..menolong tanpa mengira bangsa dan agama...
semoga bertambah murah rezeki uncle kuan nih..
mmg gembira dan puas hati klu dapat menolong org yg benar2 perlukan bantuan..
semoga akak ni maju dlm perniagaan nasi lemaknya..
semoga anak2 akak n berjaya mengubah takdir kehidupan mereka sekeluarga..aamin.
Quote nut.legacy 9-8-2016 09:58 AM
adakah lelaki yg sama yg bantu this lady masa bulan puasa hari tu?? yg bawa satu family berbuka puasa sbb diorang xde duit nk mkn.. kalau sama, alhamdullilah...
Quote sipendiam 9-8-2016 10:39 AM
nanti adalah orang melayu lain yang meniaga sebelah..pastu dok tabur benda2 halus supaya gerai akak ni tak laku
Quote razzmat 9-8-2016 10:41 AM
jangan MAJLIS PERBANDARAN BUAT HAL DAH ,setakat bukak meja jual pagi tak payah lah kacau
Quote helmeita 9-8-2016 11:08 AM
hem ok lah dia bantu org melayu belum tnetu lagi nak bantu melayu.... moga berjaya akak.... cayokkkkk tq uncle tolong
Quote -electrifying- 9-8-2016 11:14 AM
TQ UNCLE
Quote applemy 9-8-2016 12:01 PM
Uncle Kuan yg tolong tangkap budak cosplay yg rogol bunuh pompuan 15yo tu kan?..

Lihat semua komen(31)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

27-2-2024 05:33 PM GMT+8 , Processed in 0.218882 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top