CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Syarikat Di India Beri Cuti & Tiket Untuk Menonton Filem Kabali

25-7-2016 10:27 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 5842| Komen: 13

Description: Terdapat syarikat swasta di India memberi cuti dan menghadiahkan tiket percuma kepada seluruh kakitangan syarikat untuk menonton filem tersebut, dikatakan bertujuan semata-mata bagi mengelakan pekerja ...
Oleh : TS LOO


sumber foto: google image


Jumaat lalu, filem terbaru Kabali yang dibintangi pelakon superstar Bollywood Rajinikanth telah mula ditayangkan di pagawam. 

Terdapat syarikat swasta di India memberi cuti dan menghadiahkan tiket percuma kepada seluruh kakitangan syarikat untuk menonton filem tersebut, dikatakan bertujuan semata-mata bagi mengelakan pekerjanya mengambil cuti untuk menonton filem tersebut.

Rajinikanth adalah salah seorang pelakon yang berbayaran tinggi di Asia dan juga mempunyai jaminan kutipan jualan tiket tertinggi di dunia perfileman India. 

Bakal ditayangkan di kira-kira 12 ribu buah pawagam di seluruh India, Kabali merupakan filem yang mengisahkan kongsi gelap dan filem tersebut sebelum tayangan umum dikatakan telah memperolehi sambutan yang cukup luar biasa di kalangan masyarakat India di seluruh dunia. 

 

sumber foto: google image


Sesetengah syarikat di Bangalore, Chennai dan bandar-bandar lain mengumumkan Jumaat lalu sebagai hari cuti. Ada syarikat mengatakan mereka berbuat demikian adalah untuk mengelakan sebilangan besar kakitangan disebabkan keinginan menonton filem tersebut, pun memohon cuti daripada jabatan sumber manusia atau ponteng kerja. 


sumber foto: google image


Pengerusi syarikat perisian Orangescape turut memberi tajaan dan menghadiahkan tiket kepada kakitangannya, termasuk mengambil keputusan bersama 1000 kakitangannya menonton filem Kabali. 

sumber foto: google image


Menurut laporan, syarikat penerbangan tambang rendah, Air Asia juga mengadakan satu penerbangan khas dari Bangalore ke Chennai dengan membawa seramai 180 orang peminat Rajinikanth untuk menonton filem Kabali pada tayangan hari pertama.

Selain itu, beberapa artis tempatan yang terkenal seperti Datok Rosyam Nor, Norman Hakim dan Jack Taipan turut memegang watak penting dalam filem tersebut.Filem ini juga akan dialih suara ke Bahasa Melayu. Selain Malaysia, penggambaran filem ini turut dijalankan di Bangkok dan Hong Kong. 














10

Bagus
2

Marah
2

Terkejut
1

Sedih
7

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (23 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • shasha79


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote nh83 25-7-2016 11:27 AM
smlm nk g tgk wayang, saje tanye filem ni ,full sampai tayangan malam ok..sambutan hebat kt malaysia jgk ni..tp aku tgk star trek haha..
Quote Artemesiaa 25-7-2016 12:43 PM
Ni suma sebab heronya tu
Quote JpA0606 25-7-2016 02:48 PM
Hero Top  so haruslah dpt cuti kat India..  Tak bg cuti ,ada je yg ponteng.. Baik bg je cuti..
Quote aulya 25-7-2016 02:57 PM
brapa dekad dah hero ni berlakon
Quote pusak_lanji 25-7-2016 03:13 PM
aku teringin nak tengok versi original bahasa tamil...xnak la alih suara bm...hehehhe..feel tu kurang..
Quote babynina30 26-7-2016 07:57 AM
Wah gituuu .kellaass
Quote siape_aku 26-7-2016 09:40 AM
5 hari dah 8.7 juta kata dato' jalaludin Hassan kat johara pagi tadi...
Quote ISTRIMITHALI 26-7-2016 10:05 AM
wow.. femes betol hero die klau mcm ni.
Quote Missfadh 26-7-2016 11:17 AM
Power nya penangan dia ni. Ada kawan peminat tegar rajinikanth sampai itinery travel ke india termasuk lah travel ke daerah rumah rajinikanth.
Quote siti_kus 26-7-2016 03:33 PM
dasyat ye. laki aku pun ajak tgk mlm ni
Quote arffa 26-7-2016 04:22 PM
die hard fan rajinikanth
Quote gula_tebu 28-7-2016 11:23 AM
padayappa!!
Quote shasha79 3-8-2016 06:39 PM

Lihat semua komen(13)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 05:36 AM GMT+8 , Processed in 0.053136 second(s), 42 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top