CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Hari Raya 2016 Trending Lihat artikel

"Sudah Tiga Hari Pakcik Tunggu Dekat Sini, Puasa Dah Nak Dekat"

3-6-2016 04:38 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 6263| Komen: 15

Description: Gadis ini memberitahu sebelum ini dia sering ternampak pak cik tua ini
Oleh Izzah Abbasy

"Pak cik ini dah tiga hari dekat sini, sesiapa kenal jemputlah dia, tolonglah dah nak puasa"

"Dah tiga hari pak cik tunggu dekat sini"


Bagai pertemuan yang membawa erti, sejak semalam lagi ramai yang berkongsi mengenai status seorang gadis ini. Kata mereka muka gadis ini cantik malah hati pun baik.

Bukan mudah untuk memiliki sifat keberanian dan keprihatinan seperti gadis ini. Selepas  membaca intipati status yang dimuatnaik, sesiapa sahaja pasti berasa bangga dan pada masa yang sama turut merasa sebak.


Bercerita mengenai status yang jadi viral semalam, gadis ini memberitahu sebelum ini dia sering ternampak seorang pak cik tua yang berumur linkungan 70-an berserta dengan beg besar duduk di bawah Putra LRT Masjid Jamek.

Pada mulanya disangkakan kurang siuman namun gadis tersebut tetiba tergerak hati untuk bertanya sendiri pak cik itu. Rupa-rupanya pakcik ini waras seperti orang lain dan apa yang menyedihkan sudah beberapa hari dia disitu menunggu kedatangan seseorang.

Teruskan membaca kisah ini yang dikongsikan oleh Fakhriah Zaimi di laman Facebook miliknya.


Rata-rata netizen memuji tindakan gadis ini, mana tidaknya rasa tanggungjawab dan keprihatinan wujud dalam kalangan masyarakat hari ini.


Buat anda yang terserempak dengan pak cik  ini, hulurkanlah bantuan. Mungkin dia sesat dan tidak tahu menghubungi  abang saudaranya. Semoga pakcik ini dilindungi dan berada dalam keadaan selamat. Sudi-sudilah bantu pak cik ini, lagi 3 hari nak puasa. - CARI Infonet

22

Bagus
24

Marah
1

Terkejut
4

Sedih
20

Lawak
29

Bosan

Friends Rank (100 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pr3ttytw33ty 3-6-2016 05:26 PM
sedeynye
Quote si-buta 3-6-2016 08:38 PM
Fiewwitttt!!
Quote Bencohen 3-6-2016 11:48 PM
Segala benda nak disharekan konon2 concern.

Lepas share kat fb then nothing happened lor. 3 bulan kemudian pun atuk tu ada kat situ. What if atok ni professional homeless yang just wanted to be left alone.
Quote prettyuglybabe 4-6-2016 12:33 AM
kalau betul pakcik tu tunggu orang menjemput, tapi orang tu tak datang, aku simpati amat dan berdoa supaya beliau selamat..
tapi kalau cerita ni hanya khayalan penulis, aku harap si penulis practice merangkak dari sekarang..
Quote mak_wa95 4-6-2016 12:40 AM
report je la polis..

jabatan kebajikan ada..

Quote purpledesire 5-6-2016 10:30 AM
Kalo betul prihatin, ok la..tp kalo nak muka tu cepat glamer, hurmm..
Quote irwansuhadi 6-6-2016 11:58 AM
alhamdulillah...sekurang2nya ada lagi humility dalam dunia ni. taknak fikir bukan2 pasal minah ni, at least moral beliau amat baik.
compare ngan aku, sentiasa aje berpandangan sinis melihat dunia yang tak teratur ini.
#akubukanAllah #taknakjudgelebih2 #tazkiyatunnafs
Quote eizarz 30-6-2016 01:09 PM
ape cite pakcik ni skang?ke dah balik batu pahat
Quote fifie_olin 30-6-2016 02:46 PM
minah ni cam jihan muse lak aku tgk
Quote cfa 30-6-2016 02:50 PM
mak_wa95 replied at 4-6-2016 12:40 AM
report je la polis..

jabatan kebajikan ada..

itu lar... aku pun tak paham sekarang ni orang suka sangat nak viral2 ni,
macam ada tu yang jumpa wallet, siap post dalam fb suruh suruh viralkan,
berani sungguh simpan barang orang, masa dulu2, kalu terjumpa apa2 mesti hantar kat balai polis.  
Quote mak_wa95 30-6-2016 03:39 PM
cfa replied at 30-6-2016 02:50 PM
itu lar... aku pun tak paham sekarang ni orang suka sangat nak viral2 ni,
macam ada tu yang jumpa ...

takut merbahaya kat kita pulak..

tolong takat padan patut dah le..tolong bawa pi balai ke..
Quote cfa 30-6-2016 04:08 PM
mak_wa95 replied at 30-6-2016 03:39 PM
takut merbahaya kat kita pulak..

tolong takat padan patut dah le..tolong bawa pi balai ke..

betul tu makwa..
dah balai polis ada, bakpe kita nak susah2 kan diri..
Quote mak_wa95 30-6-2016 07:59 PM
cfa replied at 30-6-2016 04:08 PM
betul tu makwa..
dah balai polis ada, bakpe kita nak susah2 kan diri..

kan,

ada pihak2 yang ada kuasa dana t/jwb..
kita dah bantu serahkan..
Quote ylq 4-12-2017 08:59 AM
ecco mens shoes, air jordan shoes, ralph lauren outlet, ralph lauren, oakley, ralph lauren, cheap ray ban, fitflop shoes, michael kors, hogan shoes, mcm bags, nike air max, ray ban outlet, brooklyn nets, beats by dre headphones, indiana pacers jerseys, celine outlet, prada, flat iron, marc jacobs handbags, vans, nhl jerseys, nike roshe run, calvin klein outlet, coach black friday, burberry handbags, ferragamo shoes outlet, burberry, coach outlet, fred perry, nfl redskins jerseys, nfl texans jerseys, instyler, ralph lauren factory store, stone island jackets, oakley sunglasses outlet, nike roshe run, under armour outlet, giuseppe zanotti sneakers, timberland shoes, cheap barbour jackets, ray ban black friday, hollister kids, asics, longchamp black friday, true religion jeans women, oakley outlet, nike air max 90, tory burch sale, coach bags outlet, nfl titans jerseys, adidas clothings, swarovski, air jordan, michael kors purses, new balance, hogan, oakley standard issue, vibram five fingers, polo ralph lauren outlet online, nfl chiefs jerseys, north face outlet, air max, ralph lauren polo, tommy hilfiger canada, oakley black friday, nike running shoes, oakley holbrook, portland trail blazers jerseys, coach factory outlet, longchamp, birkenstock taschen deutschland, basketball shoes, milwaukee bucks jerseys, golden state warriors, polo ralph lauren, nfl colts jerseys, louboutin, converse sneakers, ray ban outlet, mizuno, rolex replica, dsquared2 sale, nfl ravens jerseys, nike shoes, louboutin shoes, hollister clothing, barbour jackets outlet, , nfl bills jerseys, nfl buccaneers jerseys, polo ralph lauren, oakley store, bcbg max, mlb jerseys, beats headphones, new orleans pelicans jerseys, bottega, ray ban pas cher, ralph lauren outlet online, nike factory, michael kors handbags, lakers jersey, northface, chi flat iron, plein shoes, vans shoes, swarovski crystal, supra shoes, oakley, hornets jersey, huarache, air max shoes, juicy couture clothings, coach factory outlet, nike jordan, timberland boots, michael kors bags, nba jersey, polo ralph, nfl chargers jerseys, the north face outlet, valentino shoes, nike roshe run, nike id, toronto raptors jerseys, michael kors outlet online, omega watches, horloges, polo ralph, nfl eagles jerseys, burberry outlet, rolex watch, nuggets jersey, skechers shoes outlet, nfl saints jerseys, michael kors, air max thea, utah jazz jerseys, pandora jewelry, reebok, mcm bags, marc jacobs handbags, spurs jerseys, ray ban sunglasses, hugo boss, thomas sabo, memphis grizzlies jerseys, oakley outlet online, cheap oakley sunglasses, ray-ban sunglasses, montblanc, pandora charms, kate spade handbags, nike roche, north face backpacks, polo ralph lauren outlet, adidas, nike shoes, nhl jerseys, hollister co, omega watches, long champ, montre femme, michael kors outlet store, ralph lauren outlet, nfl dolphins jerseys, hogan sito ufficiale, nba jersey, the north face, converse, ferragamo shoes, salomon, huaraches, jordan retro 11, clippers jerseys, mcm handbags, nike air, jimmy choo, givenchy, nfl cowboys jerseys, new balance shoes, ralph lauren outlet online, adidas online shop, nfl giants jerseys, oakley, replica watches, vans, tommy hilfiger online shop, nba jersey, nike roshe run, soccer shoes outlet, birkenstock deutschland, nfl lions jerseys, jerseys from china, armani watches, michael kors handbags, michael kors, omega watches, prada shoes, kate spade handbags, michael kors uhren, skechers canada, ray ban, nfl browns jerseys, converse, sacramento kings jerseys, louboutin shoes, michael kors outlet, new balance, longchamp, air max, pandora, [url=http://www.woolrich-
Quote orgsepang 4-12-2017 04:02 PM
Ingatkan ada berita terbaru tentang pakcik ni, rupanya iklan je

Lihat semua komen(15)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

31-1-2023 03:06 PM GMT+8 , Processed in 0.093192 second(s), 45 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top