CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dua Kes Kematian Akibat Dilanggar Keretapi Dalam Satu Hari

16-5-2016 03:56 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7654| Komen: 12

Description: Dua nyawa telah dikorbankan akibat dilanggar di landasan keretapi tren komuter dan keretapi ETS semalam, diharapkan orang ramai agar lebih berhati-hati dan jangan sesekali memasuki ke dalam kawasan la ...



Oleh : TS LOO

Dua nyawa telah dikorbankan akibat dilanggar di landasan keretapi tren komuter dan keretapi ETS semalam, diharapkan orang ramai agar lebih berhati-hati dan jangan sesekali memasuki ke dalam kawasan larangan ketika berada di stesen keretapi. 



Kes pertama:

Seorang pemuda maut apabila digilis kereta api Perkhidmatan Tren Elektrik (ETS) di Kilometer 114.25, Kodiang-Anak Bukit berhampiran Kampung Megat Dewa, Jitra petang semalam.

Ketua Polis Daerah Kubang Pasu Supt Abd Rahim Abdullah berkata dalam kejadian 4.34 petang itu, Mohd Afendy Yaziz, 20, dikatakan melompat pagar landasan kereta api untuk ke kedai runcit di seberang landasan itu.






Kes kedua :

Seorang wanita warga Indonesia maut selepas dilanggar tren komuter Keretapi Tanah Melayu (KTM) Berhad di landasan Kilometer 42.1 berhampiran Stesen Komuter Bangi petang Ahad.

Menurut Ketua Polis Daerah Kajang ACP Othman Nanyan, dalam kejadian kira-kira 6.30 petang itu, Dasma, 65, mati di tempat kejadian akibat cedera parah di kepala.


Mangsa dikatakan melintas landasan berkenaan sebelum dilanggar komuter yang menuju ke arah Bangi. - CARI Infonet
27

Bagus
29

Marah
26

Terkejut
33

Sedih
29

Lawak
27

Bosan

Friends Rank (171 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mokcikKSKB 16-5-2016 04:11 PM
Dah serupa india plak..depa lainlah rumah pon tepi railway...
Quote bluehedgehog 16-5-2016 04:12 PM
@indiabest3
Quote chinta89 16-5-2016 04:47 PM
mohon elakkan pkra yg blh dielakkan..
Quote kucen_miang 16-5-2016 05:01 PM
2 kes tu dah ada org bukak thread la kak.
Quote kucen_miang 16-5-2016 05:05 PM
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=999787


pagi tadi masuk subuh jer, bang tong dah bukak.


http://mforum.cari.com.my/forum. ... &extra=page%3D1

yang ni pun bang tong bukak sebelum shuruq
Quote kucen_miang 16-5-2016 05:11 PM
Multiple Posting/ Same Thread


@spiderman
Quote red_cattleya 16-5-2016 05:12 PM
tak sempat lari ke mcm mana..
Quote mak_wa95 16-5-2016 05:13 PM
kucen_miang replied at 16-5-2016 05:05 PM
http://mforum.cari.com.my/forum.php?mod=viewthread&tid=999787

bamtong buka thread masa subuh n shuruk..

wartawancari diulit mimpi lagi

masuk keje kul 8..masuk forum..copypaste je..
senang kan,,,
pas2 menyerang mod..xpuashati apa lagi
Quote kucen_miang 16-5-2016 05:16 PM
mak_wa95 replied at 16-5-2016 05:13 PM
bamtong buka thread masa subuh n shuruk..

wartawancari diulit mimpi lagi

at least hargailah kesusahpayahan bang tong bukak thread. taik mata pun blom tenyeh lagi taww, dah hadap cari.
Quote Oren1 16-5-2016 05:29 PM
Lengchaii dah ada org bukak thread ni masa dia bangun subuh tadi, masa tu ko masih tarik selimut babi tido.  Ko buat isu2 yg tak lapuk dek hujan tak lekang dek bumi baru selamat...cita accident mmg risiko tinngi sbb ko nak kena lawan dgn lobaiii yg bangun semayang subohh
Quote mak_wa95 16-5-2016 05:37 PM
kucen_miang replied at 16-5-2016 05:16 PM
at least hargailah kesusahpayahan bang tong bukak thread. taik mata pun blom tenyeh lagi taww, dah ...

depa mana reti nak hormat orng..
janji keje depa jalan..atas susahpayah orng
Quote babypureen 17-5-2016 12:11 PM
arwah tu nak kekedai seberang landasan ketapi kan? kesiannya

Lihat semua komen(12)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-4-2024 09:06 AM GMT+8 , Processed in 0.760395 second(s), 41 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top