CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Jurugambar Ini Sempat Merakam Gambar Ikan Membentuk Pusaran Puting Beliung

27-4-2016 10:37 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 10802| Komen: 47

Description: Pemandangan ikan yang berkerumun dan membentuk pusaran di bawah laut
Oleh Izzah Abbasy

Jurugambar dan juga penyelam William Winram, 50 tahun ini telah banyak menghabiskan masanya bersama jerung di perairan di pantai Mexico dan baru-baru ini beliau mengalami suatu pengalaman yang menakjubkan.

Dia mendapati dirinya berada di tengah-tengah puting beliung marin dan ketika itu beliau sempat merakamkan beberapa gambar ikan yang berada dalam kedudukan sangat luar biasa.

Pemandangan ikan yang berkerumun dan membentuk pusaran Tornado di bawah laut ini pastilah pengalaman dan kejadian yang jarang-jarang berlaku.

Winram menjelaskan bahawa ia menyaksikan peningkatan biomassa, ukutan dan jumlah makhluk laut sejak 25 tahun lalu. Tetapi, ia mengakui baru melihat beberapa spesimen yang lebih besar ini membentuk. - CARI Infonet







 

21

Bagus
11

Marah
16

Terkejut
23

Sedih
20

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (97 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote DeMax 27-4-2016 10:39 AM
Cantik pemandangannya
Quote AisyDani13 27-4-2016 10:41 AM
cantik sgt..
beshnya dapat skuba diving,snorkeling

Quote Abangwahab 27-4-2016 11:31 AM
ni ikan cencaru ke
Quote fire_place 27-4-2016 11:38 AM
Kalau diving,spesis yg nampak selalu suka berenang dlm group ber longgok
Biasanya ikan caru dgn yg kuning2 kecik tu,ikan selar ke apa tak tahulah.
Yg biasa buat goreng garing
Quote Simunggu 27-4-2016 11:47 AM
so..what??
Quote cmf_conan 27-4-2016 11:49 AM
sekali kaut dlm jaring ni.. cuti sebulan kot nelayan
Quote ketekodok 27-4-2016 11:51 AM
posisi ikan begini biasanya digemari orca, dolphin dan paus. ini dah jadi meja buffet utk pemangsa.
Quote zulka 27-4-2016 11:59 AM
biasa je pemandangan mcni kt dlm laut, apa yg luarbiasanye...
Quote Modngengade 27-4-2016 12:01 PM
Simunggu replied at 27-4-2016 03:47 AM
so..what??

Kann....biasa2 je pun
Quote Peterpan17 27-4-2016 12:01 PM
Wah!! cantik giler!! itu psl kita kena jaga habitat dlm laut dan hutan. Jgn asyik nak musnahkan saja. Musnah habitat dlm laut dan hutan, bencana pd kita juga. Ini dipanggil chain reaction.
Quote CikNano 27-4-2016 12:01 PM
zulka replied at 27-4-2016 03:59 AM
biasa je pemandangan mcni kt dlm laut, apa yg luarbiasanye...

luar biasa bg yg xpernah tgok. zulka mesti da biasa buat aktiviti dlm laut that why rasa biasa je
Quote shuk_one 27-4-2016 12:02 PM
cantik nya
Quote zulka 27-4-2016 12:08 PM
CikNano replied at 27-4-2016 12:01 PM
luar biasa bg yg xpernah tgok. zulka mesti da biasa buat aktiviti dlm laut that why rasa biasa je

yup..ada yg lagi cantik


Quote dino 27-4-2016 12:11 PM
cmf_conan replied at 27-4-2016 11:49 AM
sekali kaut dlm jaring ni.. cuti sebulan kot nelayan

sepaham aku tu taktik ikan tu nak survive.... siap berputar bagai.... tp klau kena kaut mmg takleh watpe....
Quote finesse 27-4-2016 12:12 PM
cmf_conan replied at 27-4-2016 11:49 AM
sekali kaut dlm jaring ni.. cuti sebulan kot nelayan

Comelnya emotikon.. hehe
Quote atira 27-4-2016 12:15 PM
isu semasanye apa dong?
Quote Mizlyn 27-4-2016 12:15 PM
jarang tgk gambar cam ni... wow la juga...
Quote meeza83 27-4-2016 12:18 PM
subhanallah.. cantiknyaaa
Quote ultra78 27-4-2016 12:21 PM
There are many fishes in the sea. Tapi mana nak sama dengan @CARI-IIN seorang

Lihat semua komen(47)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 01:16 PM GMT+8 , Processed in 0.072246 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top