CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Gajah Membawa Pelancong Mati Akibat Cuaca Terlalu Panas

26-4-2016 10:12 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 8560| Komen: 44

Description: Kejadian berlaku sebaik sahaja ia selesai mengangkut dua pelancong
oleh Adib Za

Kasihan dengan seekor gajah betina tua yang tugasnya membawa pelancong di Angkor Wat bila didapati rebah dan mati pada Jumaat lalu. 

Kejadian berlaku sebaik sahaja ia selesai mengangkut dua pelancong ke sebuah sebuah kuil di situ. Selepas berjalan selama 40 minit, gajah yang berusia 40 hingga 45 tahun itu dikatakan mengalami serangan jantung.

Ini disahkan oleh doktor haiwan yang melakukan pemeriksaan selepas itu. Selain itu, keadaan suhu yang tinggi dan kekurangan angin antara punca gajah itu rebah. 

Untuk rekod, suhu si Siem Reap mencecah sehingga 40 darjah celcius pada hari berkenaan. 

Gambar bangkai gajah itu terbaring turut mendapat perhatian pengguna internet dan dikongsi sebanyak 8,000 kali. - CARI Infonet


Sumber: Mstar Online




21

Bagus
20

Marah
17

Terkejut
4

Sedih
6

Lawak
15

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Acong 26-4-2016 01:38 AM
pls boikot semua aktiviti yg mengeksploitasi hidupan liar  
Quote finesse 26-4-2016 01:40 AM
Kasihan gajah..
TT rajin smacam buat benang baru di pagi buta..
Quote Changa 26-4-2016 01:45 AM
al fatihah untuk heshe...
semoga beliau di cucuri rahmat
Quote FOTHER-MUCKER 26-4-2016 01:49 AM
finesse replied at 25-4-2016 05:40 PM
Kasihan gajah..
TT rajin smacam buat benang baru di pagi buta..

Sebenarnya saya tengah tunggu orang gaji(washing machine) habis basuh pakaian.
Quote finesse 26-4-2016 01:51 AM
FOTHER-MUCKER replied at 26-4-2016 01:49 AM
Sebenarnya saya tengah tunggu orang gaji(washing machine) habis basuh pakaian.

Rajin pulak nak menyidai baju pagi2 buta ni.. lol
Quote qronaldo7 26-4-2016 02:58 AM
Standard life gajah bpe thn. 40-45 kira lme jgk
Quote awaynepian 26-4-2016 06:19 AM
Ksian gajah ni..dahbpuas kot dia dieksploitasi....aku lbh suka yg kat pahang tu...pusat pemuliharaan gajah...dari pi thailand or pi tpt mana2 naik gajah..
Quote rospinki 26-4-2016 06:24 AM
Ni berita paling sedih..lepas dia bawa pelancung dia mati. Seriously sedih..
Quote abangbeca 26-4-2016 06:27 AM
Sian.. beliau mesti dah rasa tak sihat tapi terpaksa gak wat kejer..
Quote rospinki 26-4-2016 06:29 AM
Aku betul2 nangis tengok gmbr gajah tu..kenapa tah aku rasa kesian sgt..
Quote batmana 26-4-2016 06:36 AM
rospinki replied at 26-4-2016 06:29 AM
Aku betul2 nangis tengok gmbr gajah tu..kenapa tah aku rasa kesian sgt..

Sbb jarang nampak..cube kalu semut yang mati..tade sapa yg kisah..padahl tiap saat ada je semut mati dipijak...
Quote sukacactus 26-4-2016 06:55 AM
Sian gajah tu
Nak mengadu sakit xleh
Keje la jg bila dikerah
Quote sabbath_shalom 26-4-2016 07:49 AM
Sampai akhir hayat berbakti untuk poket manusia kapitalist yg tak pernah puas...
Quote umie 26-4-2016 07:51 AM
Sedih tgk gajah ni mati. Nak cakap dia sakit tak pandai..hujung2 mati
Quote dcruins 26-4-2016 07:59 AM
umur gajah ni pun dah tua, overworked pulak tuuu.....

kalau nak pusing Angkor Wat, baik guna service baru naik hot air balloon yang buatan China tu, mahal laaaa sikit tapi best!!! yang best nyerrr ada satu part dalam ride tuuuu kiterrr disediakan dengan gula2 khusus untuk dilontar kepada kanak2 yang dah sedia menunggu di satu lokasi khas sekitar angkor wat yang luas gilerr tuuu....
Quote MissNigga 26-4-2016 08:02 AM
cian dia .... dah ler dah berumur .. tino lak tue ...
sepatutnya .. kena suruh dia rest banyak banyak
Quote mokcikKSKB 26-4-2016 08:03 AM
Kesiannya....seksa binatang sampai mati.kalau dia dok hutan mesti x mati kepanasan mcm ni
Quote ultra78 26-4-2016 08:04 AM
Kesian. Dah tahu cuaca panas pun nak suruh jugak gajah tu bekerja.
Quote rospinki 26-4-2016 08:12 AM
batmana replied at 26-4-2016 06:36 AM
Sbb jarang nampak..cube kalu semut yang mati..tade sapa yg kisah..padahl tiap saat ada je semut ma ...

Semut tk sama ngan gajah..bak kata pepatah gajah depan mata xnmpk semut seberang jambatan yg nampk..eh cmana tah. Sbab gajah..is gajah..emotional creature..hidup berfamily yg ni srog2 keje ngan manusia..manusia tu la family dia..dan akhirnya mati kerana setia dgn keje dan family dia.walupun dia sendri menahan kesakitan..this is sad.

Lihat semua komen(44)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 07:27 AM GMT+8 , Processed in 0.087259 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top