CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dr Mahathir Letak Jawatan Pengerusi Proton

31-3-2016 06:10 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 10408| Komen: 84

Description: Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dilaporkan meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Proton
Oleh Adib Za

Bekas Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad dilaporkan meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Proton Holdings, berkuat kuasa pada Khamis. 

"Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Proton Holdings, berkuat kuasa 30 Mac 2016.

"Dr Mahathir juga melepaskan jawatannya sebagai Canselor Universiti Teknologi Petronas (UTP), juga berkuat kuasa pada 30 Mac 2016. Keputusan beliau telah dimaklumkan kepada Rektor UTP, Datuk Abdul Rahim Hashim," menurut satu kenyataan menerusi blog Dr. Mahathir.

Beliau juga meletakkan jawatan sebagai sebagai penasihat Lembaga Pembangunan Langkawi (Lada) dan Lembaga Pembangunan Tioman (Tida). - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Mstar Online


7

Bagus
9

Marah
2

Terkejut
3

Sedih
1

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (26 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote safran 31-3-2016 06:05 PM
Lepas ni all outlah dia serang najib

Dia dah shed the baggage..in case company/lembaga dpt serious repercussion from the govt
Quote Skuau 31-3-2016 08:00 PM
Nk 'berperang' habis-habisan ler ni...
Quote highcastle 31-3-2016 08:14 PM
Wawasan 2020 semakin hampir, tak sangka jadi camni................
Quote wajevo 31-3-2016 08:33 PM
Moga proton akan maju lepas ni
Quote CiliPadiSedap 31-3-2016 10:40 PM
Moga harga kereta turun lepas ini
Quote din_dmc 31-3-2016 10:52 PM
sudah sampai masanya kalau Tun nak bersara pun..memandangkan usia beliau yg semakin lanjut..
Quote HibinoSama 31-3-2016 11:19 PM
X ke mana pon proton wkt tun pegang..
Quote incrossroad 31-3-2016 11:27 PM
Major lost to proton, tun benar2 mengambil berat tentang proton
Quote incrossroad 31-3-2016 11:27 PM
Major lost to proton, tun benar2 mengambil berat tentang proton
Quote sgbuloh 31-3-2016 11:29 PM
elok ler tu. resign lepas proton melingkup.
Quote adel7 1-4-2016 12:09 AM
harga kete turun tak?
Quote bernardtham 1-4-2016 04:47 AM
bijak letak jawatan sendiri
Quote peynoTheLegend 1-4-2016 06:46 AM
sentap la macai yg kunun fefeeling anti proton sebab tak suka mahader... family business mahader katanya

alamak kena cari modalmlain la lepas ni
Quote bangcak 1-4-2016 08:27 AM

mungkin turun kot?
sbb nak buktikan poton jd murah bila madey tadak
Quote wajevo 1-4-2016 08:33 AM
peynoTheLegend replied at 1-4-2016 06:46 AM
sentap la macai yg kunun fefeeling anti proton sebab tak suka mahader... family business mahader kat ...

Tapi still company kroni mahathir yang pegang. Lainlah kalau proton under khazanah macam dulu. Syed zainal jadi ceo kejap aje proton dah naik balik. betul tak bro?
Quote bangcak 1-4-2016 08:35 AM
silap2 tmj ambik alih poton.
memandangkan tppa da sign.
dodge viper jd inspira baru
model2 bentley ganti perdana

kompom haters tmj meroyan
...jawa joho ...jawa joho ...jawa joho

kehulu kehilir
Quote gaara_X 1-4-2016 08:44 AM
leh menabur dedak baru....kruuk..kruuk.....
Quote sgbuloh 1-4-2016 09:09 AM
nasib ler kan sapa yang jadi chairman lepas ni dan kena tanggung semua bala mahathir..
Quote putput 1-4-2016 10:37 AM
bijan bila lagi nak letak jawatn..tun dah bagi contoh tu

Lihat semua komen(84)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

14-6-2024 05:15 PM GMT+8 , Processed in 0.070646 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top