CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 8543|Reply: 84

[Tempatan] Dr Mahathir Letak Jawatan Pengerusi Proton

[Copy link]
Post time 31-3-2016 06:01 PM | Show all posts |Read mode
PETALING JAYA: Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Proton Holdings, berkuat kuasa pada Khamis.
Menurut pejabat bekas perdana menteri itu dalam satu kenyataan pada Khamis, surat perletakan jawatan telah dihantar kepada Pengarah Urusan Kumpulan DRB-Hicom Berhad, Datuk Seri Syed Faisal Albar pada Rabu.
"Tun Dr Mahathir Mohamad meletakkan jawatan sebagai Pengerusi Proton Holdings, berkuat kuasa 30 Mac 2016.
"Dr Mahathir juga melepaskan jawatannya sebagai Canselor Universiti Teknologi Petronas (UTP), juga berkuat kuasa pada 30 Mac 2016. Keputusan beliau telah dimaklumkan kepada Rektor UTP, Datuk Abdul Rahim Hashim," menurut kenyataan itu menerusi blog Dr Mahathir, chedet.cc
Tambah kenyataan itu, Dr Mahathir juga meletakkan jawatan sebagai penasihat Lembaga Pembangunan Langkawi (Lada) dan Lembaga Pembangunan Tioman (Tida).
Menurut kenyataan itu, Ketua Setiausaha Negara telah dimaklumkan mengenai perletakan jawatan itu.


Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-3-2016 06:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Lepas ni all outlah dia serang najib

Dia dah shed the baggage..in case company/lembaga dpt serious repercussion from the govt
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 08:00 PM From the mobile phone | Show all posts
Nk 'berperang' habis-habisan ler ni...
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 08:14 PM | Show all posts
Wawasan 2020 semakin hampir, tak sangka jadi camni................
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga proton akan maju lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 10:40 PM From the mobile phone | Show all posts
Moga harga kereta turun lepas ini
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 31-3-2016 10:52 PM | Show all posts
sudah sampai masanya kalau Tun nak bersara pun..memandangkan usia beliau yg semakin lanjut..
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 11:19 PM From the mobile phone | Show all posts
X ke mana pon proton wkt tun pegang..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-3-2016 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Major lost to proton, tun benar2 mengambil berat tentang proton
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 11:27 PM From the mobile phone | Show all posts
Major lost to proton, tun benar2 mengambil berat tentang proton
Reply

Use magic Report

Post time 31-3-2016 11:29 PM | Show all posts
elok ler tu. resign lepas proton melingkup.
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 12:09 AM | Show all posts
harga kete turun tak?
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 04:47 AM | Show all posts
bijak letak jawatan sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 06:46 AM From the mobile phone | Show all posts
sentap la macai yg kunun fefeeling anti proton sebab tak suka mahader... family business mahader katanya

alamak kena cari modalmlain la lepas ni
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 08:27 AM | Show all posts

mungkin turun kot?
sbb nak buktikan poton jd murah bila madey tadak
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 08:33 AM From the mobile phone | Show all posts
peynoTheLegend replied at 1-4-2016 06:46 AM
sentap la macai yg kunun fefeeling anti proton sebab tak suka mahader... family business mahader kat ...

Tapi still company kroni mahathir yang pegang. Lainlah kalau proton under khazanah macam dulu. Syed zainal jadi ceo kejap aje proton dah naik balik. betul tak bro?
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 1-4-2016 08:35 AM | Show all posts
silap2 tmj ambik alih poton.
memandangkan tppa da sign.
dodge viper jd inspira baru
model2 bentley ganti perdana

kompom haters tmj meroyan
...jawa joho ...jawa joho ...jawa joho

kehulu kehilir
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 08:44 AM | Show all posts
leh menabur dedak baru....kruuk..kruuk.....
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 09:09 AM | Show all posts
nasib ler kan sapa yang jadi chairman lepas ni dan kena tanggung semua bala mahathir..
Reply

Use magic Report

Post time 1-4-2016 10:37 AM | Show all posts
bijan bila lagi nak letak jawatn..tun dah bagi contoh tu
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 03:40 AM GMT+8 , Processed in 0.063557 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list