CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Saya Dah Lama Letak Jawatan Tapi Petronas Menolak- Tun Mahathir

15-3-2016 12:54 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 7032| Komen: 52

Description: Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa beliau telah lama berhasrat untuk meletakkan jawatan dari Petronas sebelum Kabinet sebulat suara bersetuju untuk menamatkan pelantikan beliau sebagai penasihat syarika ...


sumber foto: http://images.alarabiya.net/



Tun Dr Mahathir Mohamad mendakwa beliau telah lama berhasrat untuk meletakkan jawatan dari Petronas sebelum Kabinet sebulat suara bersetuju untuk menamatkan pelantikan beliau sebagai penasihat syarikat itu.


"Saya letak jawatan kerana saya tidak fikir saya perlu menjadi penasihat yang tidak menasihati atau dibayar tanpa melakukan apa-apa,"  katanya menerusi blognya pada Isnin.


Dr Mahathir digugurkan sebagai penasihat Petronas berdasarkan satu keputusan sebulat suara oleh Kabinet pada Jumaat lalu.
 

Pejabat Perdana Menteri mengeluarkan kenyataan bahawa perkara itu disebabkan oleh Dr Mahathir tidak lagi mendukung kerajaan sedia ada, maka beliau sewajarnya tidak lagi memegang sebarang jawatan yang ada kaitan dengan kerajaan.


Ia berikutan tindakan beliau melancarkan Deklarasi Rakyat menuntut penyingkiran Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak.- CARI Infonet



sumber berita : mstar




11

Bagus
12

Marah
17

Terkejut
23

Sedih
14

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (98 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Simunggu 15-3-2016 04:50 PM
betul kah bohong kau itu...
Quote Skuau 15-3-2016 08:26 PM
'Aku dah lupa'
Quote misscendol 15-3-2016 09:36 PM
Rasenya kalau tun m x sacked dsai rasenya benda yg terjadi kat msia skrg ni xkan berlaku. Sorry to say.
Quote HannahMontana 15-3-2016 09:56 PM
Tun M bijak

selepas beliau xde PM bijak yg tadbir Malaysia


sia sia Malaysia
Quote minah_kidal 16-3-2016 08:53 AM
misscendol replied at 15-3-2016 09:36 PM
Rasenya kalau tun m x sacked dsai rasenya benda yg terjadi kat msia skrg ni xkan berlaku. Sorry to s ...

cmne benda ni blh related? care to share your 2 cents?

Quote PenangWin 16-3-2016 08:59 AM
la...dah dipecat baru nak cover malu...biasalah mamak syaitan yg bermuka tebal seekor ni
Quote Blackteam007 16-3-2016 11:01 AM
Simunggu replied at 15-3-2016 04:50 PM
betul kah bohong kau itu...

Btul ni..dh lama dia ckp..sblm isu najis lg
Quote Blackteam007 16-3-2016 11:03 AM
misscendol replied at 15-3-2016 09:36 PM
Rasenya kalau tun m x sacked dsai rasenya benda yg terjadi kat msia skrg ni xkan berlaku. Sorry to s ...

Bole share x apa contribution dsai masa jadi menteri..
Quote ketum 16-3-2016 11:17 AM
cehhh tua kutuk tak sedaq diri
Quote lvsg8 16-3-2016 11:18 AM
PenangWin replied at 16-3-2016 08:59 AM
la...dah dipecat baru nak cover malu...biasalah mamak syaitan yg bermuka tebal seekor ni

pasal apa pulak dia nak malu...yg patut malu si najib tu...orang tua tu dah lama letak jawatan dia baru nak terminate..nampak sgt biol..sama mcm kau
Quote ketum 16-3-2016 11:21 AM
HannahMontana replied at 15-3-2016 09:56 PM
Tun M bijak

selepas beliau xde PM bijak yg tadbir Malaysia

bijak ????mamak tu bijak ????
Quote misscendol 16-3-2016 12:46 PM
Blackteam007 replied at 16-3-2016 11:03 AM
Bole share x apa contribution dsai masa jadi menteri..

Aihhhh awok ni google je lah. Xkan la itu sy nk cerita kat sini. Make ur research sikit bro. Im just giving my opinion based on what i've read. Anyway i have no time to fight or wanna be so called keyboard warrior here
Quote PenangWin 16-3-2016 01:44 PM
lvsg8 replied at 16-3-2016 11:18 AM
pasal apa pulak dia nak malu...yg patut malu si najib tu...orang tua tu dah lama letak jawatan dia ...

dia dipecat oleh najib dgn cara mahathir sendiri...mmg syiok
Quote _______ 16-3-2016 01:52 PM
Ye lah tu.
Quote HannahMontana 16-3-2016 02:03 PM
ketum replied at 16-3-2016 11:21 AM
bijak ????mamak tu bijak ????

bijak ,bijak ................bijak lah sikit drp ko yg bodoh xpernah bijak tu!
Quote ketum 16-3-2016 04:08 PM
HannahMontana replied at 16-3-2016 02:03 PM
bijak ,bijak ................bijak lah sikit drp ko yg bodoh xpernah bijak tu!

Patut pun dapat penyokong yang bengong macam hang
Quote Simunggu 16-3-2016 05:15 PM
Blackteam007 replied at 16-3-2016 11:01 AM
Btul ni..dh lama dia ckp..sblm isu najis lg

jangan haraplah org tua ini nak step down tanpa tekanan...
Quote Blackteam007 16-3-2016 05:33 PM
misscendol replied at 16-3-2016 12:46 PM
Aihhhh awok ni google je lah. Xkan la itu sy nk cerita kat sini. Make ur research sikit bro. Im ju ...

Well, for me dsai ni xde contribution pun.. During financial crisis 1997-98.many business went kaput due to his policy.. If goverment take his suggestion as imposed by imf and world bank.malaysia will still be in deep shit..during his tenure also he concluded the toll concession agreement yg toll kena naik every few years..in education he started to introduce extreme islamnisation. Dont get me wrong ,islam is good but extreme islam is not. I can list down all the things that he did the good and the not so good but aperently, the no good effect is much greater.
Quote kelapaparut 16-3-2016 05:37 PM
Iols tetap sokong Tun M biarlah ape org kate, he always right!

Lihat semua komen(52)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 08:13 AM GMT+8 , Processed in 0.059591 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top