CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Fokus Lihat artikel

#RespectMyPm, Kempen Baru Pertahan Perdana Menteri

7-3-2016 01:35 PM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 13433| Komen: 76|Original author: bluehedgehog

Description: Tindakan ini sebagai usaha membuktikan kepercayaan kemimpinan Najib Razak...


Oleh Fyruz Hanna

Hashtag terbaru #RespectMyPm antara yang membanjiri Facebook dan Twitter yang dilihat sebagai usaha menyokong pemimpinan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak.

“I am Malaysian. And I #RespectMyPM.”

Ramai yang berkongsi poster kempen tersebut di media sosial yang menjadi viral di laman sosial Facebook, Twitter dan juga Instagram.

Antara ahli politik yang dilihat menyokong kempen tersebut adalah Tan Keng Liang dan Azalina Othman Said.


Menurut Facebook fanpage Pertahan Negara Kita, ini adalah masa untuk orang ramai mempertahankan Perdana Menteri.

Fanpage itu juga menggesa untuk penyokong menukar gambar profil dengan gambar kempen ini untuk jangka maSa sebulan ini.

Tindakan ini sebagai usaha membuktikan kepercayaan kemimpinan yang mana Najib banyak menerima tekanan termasuklah Deklarasi Rakyat yang ditandatangani lebih 50 orang tokoh politik dan NGO yang mendesak Najib meletak jawatan.

Selain hashtag tersebut, ada gambar yang dimuatnaik dengan slogan semua bendera negeri Malaysia. -CARI Infonet.

Sumber: AstroAwani
1

Bagus
6

Marah
5

Terkejut
3

Sedih
3

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (19 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:17 PM
Pro-Najib campaign gains steam after Citizens’ Declaration

FMT Reporters
| March 7, 2016
Supporters rally behind the embattled prime minister on social media under the #RespectMyPM campaign.

Quote din_atos 7-3-2016 12:19 PM
GO TO HELL PM
Quote kikuri 7-3-2016 12:21 PM
kehkehkeh,.... terdesak ka ni
Quote ifanonline 7-3-2016 12:22 PM
#respectmyass
Quote AbukRokok 7-3-2016 12:28 PM
mmg nmpak sgt... ko spy seko2 yg tag tu details ko akn nmpak... sideljne dgn page2 pro najib ... semuanya syncronised.
Quote AbukRokok 7-3-2016 12:29 PM
syncronised scara tiba tiba.. tetiba bergabung pastu melatop .... klu secara natural ia akn berlaku secara ansur ansur
Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:30 PM
Edited by bluehedgehog at 7-3-2016 12:39 PM

I #respectSaoriHara rather than #jilatjibun

Quote kemaruk 7-3-2016 12:30 PM
susah kan nak terima yang najib memang ada penyokong
Quote Bateesta 7-3-2016 12:31 PM
desperado giler acik najib
Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:35 PM
Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:35 PM
Quote dizeck 7-3-2016 12:35 PM
I Am Malaysian

and I #RespectMyPM
Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:36 PM
Edited by bluehedgehog at 7-3-2016 12:40 PM


dari sebelah
Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:36 PM
Edited by bluehedgehog at 7-3-2016 12:40 PM


dari sebelah
Quote bluehedgehog 7-3-2016 12:36 PM
Edited by bluehedgehog at 7-3-2016 12:40 PM


dari sebelah
Quote akusukaq 7-3-2016 12:38 PM
masing pun ada penyokong mcm pasukan bola sepak la. hak memasing nak sokong atau tidak.
Quote chinta89 7-3-2016 12:46 PM
terpaksa bertungkus lumus suh org respect..


kesian.
Quote NAT_11 7-3-2016 12:50 PM
Nak tahu, betul ke tak orang #respectmyPM#, buatlah
PRU14 bulan depan........................ADA BERANI...?????
Quote animcute 7-3-2016 12:51 PM
nampaknya strategi jadikan maslan as chief cyber trooper membuahkan kejayaan..
#respectmymaslantoo

Lihat semua komen(76)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.076282 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top