CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

UiTM KK Lancar Kupon Makanan RM5, Makan Tanpa Had

24-2-2016 11:57 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 10315| Komen: 62

Description: Penuntut boleh mendapatkan makanan tanpa had pada satu masa
Oleh Izzah Abbasy

Universiti Teknologi MARA (UiTM) Kota Kinabalu, Sabah melancarkan kupon makanan bernilai RM5 bertujuan meringankan beban penuntut di universiti berkenaan.


Rektor UiTM Sabah Datuk Dr Abdul Kadir Rosline berkata, kempen dilaksanakan melalui dua cara sama ada menggunakan kupon atau kakitangan membantu membeli makanan.

“Cara pertama ialah dengan pembelian kupon berharga RM5 di kaunter kafe yang membolehkan penuntut mendapatkan makanan tanpa had pada satu masa.

“Cara kedua adalah bantuan daripada kakitangan atau alumni UiTM membantu penuntut membeli makanan,” katanya. - CARI Infonet


28

Bagus
14

Marah
19

Terkejut
27

Sedih
29

Lawak
21

Bosan

Friends Rank (138 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote aHoi83 24-2-2016 09:09 AM
Semua U kene buat gini. Nak jual mahal2 sila bukak restoran dkt luar dr kawasan U.
Quote Minami2013 24-2-2016 09:18 AM
good effort
Quote wannoorazlina 24-2-2016 09:21 AM
maaf cakap..dulu zmn aku study UITM ni, ada mkn free kat dewan mkn
breakfast, lunch, dinner
berduyun la student zaman aku turun gi mkn
memang happening la
mkn dlm tray lagi ramai2..
tapi lps aku abis belajar x tao pasai pa x buat dah
katanya budak2 x mao mkn
memilih sgt
nak mkn yg kat kafe je, sedap dan lbh cool katanya
malu la mkn kat dewan makan
pastu zmn adik aku depa masuk duit dlm akaun
sehari rm4 ke berapa x silap aku
so bulan2 ada la duit tu
but now aku x tahu apa kaedah yg dibuat utk bg makan student
Quote tagas 24-2-2016 09:57 AM
wannoorazlina replied at 24-2-2016 09:21 AM
maaf cakap..dulu zmn aku study UITM ni, ada mkn free kat dewan mkn
breakfast, lunch, dinner
berduy ...

KAN

same la aku kampus life as siswa at samarahan(2000) then lendu (2001-2004)

ape yg aku nampak dah jadik culture bdk2 nih termasuk aku

awal2 sem lps dpt ptptu dr pg smpai ke ptg lepak cafe time duit byk lg kononnye

sbb senang nak berasap& berdating then lebih nampak cool n santai..then time hujung2 sem duit ptptpu da abis br ingat


nak jengah dining..dining ni plak ade timing2 dia serve food yg sedap cam nasik beryani

nasik tomato time tu la berdedai student turun kalo stok2 ikan jaket & sayur masak air
jgn hrp la mmg kosong la dining

Quote wannoorazlina 24-2-2016 10:02 AM
tagas replied at 24-2-2016 09:57 AM
KAN

same la aku kampus life as siswa at samarahan(2000) then lendu (2001-2004)

ya betoi
tapi aku walaupon ikan jaket, daging selipar, telur rebus pon aku turun mkn
time duit ptptu masuk, mkn luar jugak la
tapi rasanya 80% aku dgn roomate aku akan turun ke dewan mkn
klu bulan posa best woooo
jimat...leh masuk dlm tupperware mkn dlm bilik ramai2 dgn jiran2 sebelah
pastu sahur lagi heaven
x ramai yg bangun..kitaorg tapau lagi la
klu hari xleh posa, siang tu leh mkn dlm bilik lauk sahur tu
sambal telur dia perghhhhhh
Quote lavakuihkoat 24-2-2016 10:03 AM
tagas replied at 24-2-2016 09:57 AM
KAN

same la aku kampus life as siswa at samarahan(2000) then lendu (2001-2004)

org cam lu ni memang patut kena maki dgn ustad time ceramah...
baru ada duit sikit... lupa tuhan..










Quote alinone78 24-2-2016 10:06 AM
kalau budak sekolah rendah dapat kupon makan aku boleh terima
tapi kalau tahap mahasiswa nih..
memang tak boleh blah

deyyy ada akai kan
buat la dropship apa2
sehari dapat untung rm10 pun ok meh



Quote tagas 24-2-2016 10:07 AM
wannoorazlina replied at 24-2-2016 10:02 AM
ya betoi
tapi aku walaupon ikan jaket, daging selipar, telur rebus pon aku turun mkn
time duit p ...

bagus nye ko
jenis siswi baik & skema


mesti byk dpt simpan ptptpu kan

Quote tagas 24-2-2016 10:11 AM
lavakuihkoat replied at 24-2-2016 10:03 AM
org cam lu ni memang patut kena maki dgn ustad time ceramah...
baru ada duit sikit... lupa tuhan. ...

Org giler@mental cam ko la yg patut kena pekik ngan ustaz sial sama spesis cam ko jgk tu


mcm hanjeng la lu bikin menyemak menyalak sini
Quote lavakuihkoat 24-2-2016 10:13 AM
tagas replied at 24-2-2016 10:11 AM
Org giler@mental cam ko la yg patut kena pekik ngan ustaz sial sama spesis cam ko jgk tu

nampak...baru kena satu ayat ngan wa..lu dah lupa hilang pegangan agama...

lemah betul jiwa lu....kesan kena maki sejak lahir.




Quote mokcikKSKB 24-2-2016 10:14 AM
Nnti lps ni bolehlah bagi makan pree kat graduan yg belum bkerja....
Quote eyeNa07 24-2-2016 10:18 AM
thanks...keep it up
Quote wannoorazlina 24-2-2016 10:21 AM
tagas replied at 24-2-2016 10:07 AM
bagus nye ko
jenis siswi baik & skema

idok la byk menyimpan
tapi aku jns x kesah kot bab2 mkn ni
apa yg ada aku hadap ja
janji kenyang boleh tido
Quote tagas 24-2-2016 10:29 AM
lavakuihkoat replied at 24-2-2016 10:13 AM
nampak...baru kena satu ayat ngan wa..lu dah lupa hilang pegangan agama...

lemah betul jiwa lu. ...

wa fleksibel
rasional bleh maki pun bleh
dah lu start dulu mmg sedap la jadik bahan maki wa

amcm sedap tak kena maki


meh nak lagi tak
Quote lavakuihkoat 24-2-2016 10:31 AM
tagas replied at 24-2-2016 10:29 AM
wa fleksibel
rasional bleh maki pun bleh
dah lu start dulu mmg sedap la jadik bahan maki wa

itu lu kata maki...

lu kira nasib baik taw mood wa okay hari ni...tak kalu...satu famili lu wa bedal.




Quote shernazz 24-2-2016 10:35 AM
oleh kerana aku private u, memang xde la subsidi mcm korang..
lepastu plak, aku pjj
so, xdpt la subsidi...

best woo, jimat duit..dpt kupon gini....

bercukur la
aku dolu beli buku pon duit sendiri
Quote tagas 24-2-2016 10:36 AM
lavakuihkoat replied at 24-2-2016 10:31 AM
itu lu kata maki...

lu kira nasib baik taw mood wa okay hari ni...tak kalu...satu famili  ...

ek elehh

lu pk lu punye bedal

org lain punye bedal lu tak pk

puih
Quote lavakuihkoat 24-2-2016 10:36 AM
tagas replied at 24-2-2016 10:36 AM
ek elehh

lu pk lu punye bedal

tak      


Quote renko 24-2-2016 10:53 AM
tagas replied at 24-2-2016 10:36 AM
ek elehh

lu pk lu punye bedal

hahahahaha
rajin layan lababi tu kan
spesis babi nk lemas mmg cmtu
menyondol sana sini

Lihat semua komen(62)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-6-2024 11:56 PM GMT+8 , Processed in 0.063739 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top