CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 7292|Reply: 62

[Tempatan] Makanlah puas-puas

[Copy link]
Post time 24-2-2016 09:06 AM | Show all posts |Read mode
Kota Kinabalu: Universiti Teknologi MARA (UiTM) Sabah melancarkan kupon makanan bernilai RM5 bertujuan meringankan beban penuntut di universiti berkenaan.

Rektor UiTM Sabah Datuk Dr Abdul Kadir Rosline berkata, kempen dilaksanakan melalui dua cara sama ada menggunakan kupon atau kakitangan membantu membeli makanan.

“Cara pertama ialah dengan pembelian kupon berharga RM5 di kaunter kafe yang membolehkan penuntut mendapatkan makanan tanpa had pada satu masa.

“Cara kedua adalah bantuan daripada kakitangan atau alumni UiTM membantu penuntut membeli makanan,” katanya ketika menghadiri Kempen Kami Prihatin 1+1 Meal Sempena Karnival Kolej (KARKOL) 2016 di UiTM Sabah, di sini, kelmarin.

Hadir sama, Menteri Pembangunan Masyarakat dan Hal Ehwal Pengguna negeri Datuk Jainab Ahmad, Timbalan Rektor Hal Ehwal Akademik (HEA) UiTM Sabah Prof Madya Jasman Jaafar, Timbalan Rektor Hal Ehwal Pelajar (HEP) UiTM Sabah Awang Bakar Awang Tatam dan Timbalan Rektor Bahagian Penyelidikan, Jaringan Industri, Masyarakat dan Alumni (BPJIMDA) UiTM Sabah Dr Rozita Mohammed.

Dr Abdul Kadir berkata, semua warga UiTM Sabah termasuk alumni perlu bekerjasama menjayakan kempen itu demi membantu penuntut kurang berkemampuan.

Sementara itu, Penuntut Diploma Sains Ellvera Ann Pedro, 20, berkata, dia menyokong usaha dilakukan pihak pengurusan universiti.

“Kempen ini sangat berguna kerana ramai penuntut datang daripada keluarga kurang berkemampuan dan kadang kala terpaksa melakukan kerja sambilan untuk menanggung perbelanjaan,” katanya.

Rakannya, Nurul Amira Mohammad Noor, 20, berkata, dia terpaksa berjimat cermat dalam menguruskan perbelanjaan harian.

Artikel ini disiarkan pada : Rabu, 24 Februari 2016 @ 8:42 AM

Rate

1

View Rating Log

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-2-2016 09:09 AM From the mobile phone | Show all posts
Semua U kene buat gini. Nak jual mahal2 sila bukak restoran dkt luar dr kawasan U.
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 09:18 AM | Show all posts
good effort
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 09:21 AM | Show all posts
maaf cakap..dulu zmn aku study UITM ni, ada mkn free kat dewan mkn
breakfast, lunch, dinner
berduyun la student zaman aku turun gi mkn
memang happening la
mkn dlm tray lagi ramai2..
tapi lps aku abis belajar x tao pasai pa x buat dah
katanya budak2 x mao mkn
memilih sgt
nak mkn yg kat kafe je, sedap dan lbh cool katanya
malu la mkn kat dewan makan
pastu zmn adik aku depa masuk duit dlm akaun
sehari rm4 ke berapa x silap aku
so bulan2 ada la duit tu
but now aku x tahu apa kaedah yg dibuat utk bg makan student
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 09:57 AM | Show all posts
wannoorazlina replied at 24-2-2016 09:21 AM
maaf cakap..dulu zmn aku study UITM ni, ada mkn free kat dewan mkn
breakfast, lunch, dinner
berduy ...

KAN

same la aku kampus life as siswa at samarahan(2000) then lendu (2001-2004)

ape yg aku nampak dah jadik culture bdk2 nih termasuk aku

awal2 sem lps dpt ptptu dr pg smpai ke ptg lepak cafe time duit byk lg kononnye

sbb senang nak berasap& berdating then lebih nampak cool n santai..then time hujung2 sem duit ptptpu da abis br ingat


nak jengah dining..dining ni plak ade timing2 dia serve food yg sedap cam nasik beryani

nasik tomato time tu la berdedai student turun kalo stok2 ikan jaket & sayur masak air
jgn hrp la mmg kosong la dining

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:02 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 09:57 AM
KAN

same la aku kampus life as siswa at samarahan(2000) then lendu (2001-2004)

ya betoi
tapi aku walaupon ikan jaket, daging selipar, telur rebus pon aku turun mkn
time duit ptptu masuk, mkn luar jugak la
tapi rasanya 80% aku dgn roomate aku akan turun ke dewan mkn
klu bulan posa best woooo
jimat...leh masuk dlm tupperware mkn dlm bilik ramai2 dgn jiran2 sebelah
pastu sahur lagi heaven
x ramai yg bangun..kitaorg tapau lagi la
klu hari xleh posa, siang tu leh mkn dlm bilik lauk sahur tu
sambal telur dia perghhhhhh
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 24-2-2016 10:03 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 09:57 AM
KAN

same la aku kampus life as siswa at samarahan(2000) then lendu (2001-2004)

org cam lu ni memang patut kena maki dgn ustad time ceramah...
baru ada duit sikit... lupa tuhan..










Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:06 AM | Show all posts
kalau budak sekolah rendah dapat kupon makan aku boleh terima
tapi kalau tahap mahasiswa nih..
memang tak boleh blah

deyyy ada akai kan
buat la dropship apa2
sehari dapat untung rm10 pun ok meh



Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-2-2016 10:07 AM | Show all posts
wannoorazlina replied at 24-2-2016 10:02 AM
ya betoi
tapi aku walaupon ikan jaket, daging selipar, telur rebus pon aku turun mkn
time duit p ...

bagus nye ko
jenis siswi baik & skema


mesti byk dpt simpan ptptpu kan

Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:11 AM | Show all posts
lavakuihkoat replied at 24-2-2016 10:03 AM
org cam lu ni memang patut kena maki dgn ustad time ceramah...
baru ada duit sikit... lupa tuhan. ...

Org giler@mental cam ko la yg patut kena pekik ngan ustaz sial sama spesis cam ko jgk tu


mcm hanjeng la lu bikin menyemak menyalak sini
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:13 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 10:11 AM
Org giler@mental cam ko la yg patut kena pekik ngan ustaz sial sama spesis cam ko jgk tu

nampak...baru kena satu ayat ngan wa..lu dah lupa hilang pegangan agama...

lemah betul jiwa lu....kesan kena maki sejak lahir.




Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:14 AM From the mobile phone | Show all posts
Nnti lps ni bolehlah bagi makan pree kat graduan yg belum bkerja....
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:18 AM | Show all posts
thanks...keep it up
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:21 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 10:07 AM
bagus nye ko
jenis siswi baik & skema

idok la byk menyimpan
tapi aku jns x kesah kot bab2 mkn ni
apa yg ada aku hadap ja
janji kenyang boleh tido
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:29 AM | Show all posts
lavakuihkoat replied at 24-2-2016 10:13 AM
nampak...baru kena satu ayat ngan wa..lu dah lupa hilang pegangan agama...

lemah betul jiwa lu. ...

wa fleksibel
rasional bleh maki pun bleh
dah lu start dulu mmg sedap la jadik bahan maki wa

amcm sedap tak kena maki


meh nak lagi tak
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:31 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 10:29 AM
wa fleksibel
rasional bleh maki pun bleh
dah lu start dulu mmg sedap la jadik bahan maki wa

itu lu kata maki...

lu kira nasib baik taw mood wa okay hari ni...tak kalu...satu famili lu wa bedal.




Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 24-2-2016 10:35 AM | Show all posts
oleh kerana aku private u, memang xde la subsidi mcm korang..
lepastu plak, aku pjj
so, xdpt la subsidi...

best woo, jimat duit..dpt kupon gini....

bercukur la
aku dolu beli buku pon duit sendiri
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:36 AM | Show all posts
lavakuihkoat replied at 24-2-2016 10:31 AM
itu lu kata maki...

lu kira nasib baik taw mood wa okay hari ni...tak kalu...satu famili  ...

ek elehh

lu pk lu punye bedal

org lain punye bedal lu tak pk

puih
Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:36 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 10:36 AM
ek elehh

lu pk lu punye bedal

tak      


Reply

Use magic Report

Post time 24-2-2016 10:53 AM | Show all posts
tagas replied at 24-2-2016 10:36 AM
ek elehh

lu pk lu punye bedal

hahahahaha
rajin layan lababi tu kan
spesis babi nk lemas mmg cmtu
menyondol sana sini

Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - Jung Eun Ji, Lee Jung Eun, Choi Jin Hyuk
Rahah[JTBC/Netflix 2024] MISS NIGHT & DAY - J
Views : 3787 Replies : 32
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 7495 Replies : 10
Update :Jenazah Nur Farah Kartini selamat dikebumikan di Pekan.Bersemadilah semoga keadilan dapat ditebus
YgBenarUpdate :Jenazah Nur Farah Kartini selama
Views : 219839 Replies : 3936
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 34373 Replies : 102
Harry-Meghan kantoi lagi
manopHarry-Meghan kantoi lagi
Views : 19122 Replies : 12
Update: Ada  yang menjumpai anak lipas dan rambut di dalam makanan yang dibeli di kantin sebaliknya Kiosk Lebih Murah Dan Bersih’ – Pelajar Pertahankan Cikgu Jual Pelbagai Makanan Di Sekolah
YgBenarUpdate: Ada yang menjumpai anak lipas d
Views : 28369 Replies : 88
Point Kumpul Tachang
evatasoPoint Kumpul Tachang
Views : 31677 Replies : 215
Teka kerja apa
TomyamPutehTeka kerja apa
Views : 12573 Replies : 67
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92243 Replies : 874
My Sweet Mobster (2024) – JTBC
heythere123My Sweet Mobster (2024) – JTBC
Views : 20460 Replies : 339

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-7-2024 02:52 AM GMT+8 , Processed in 0.063175 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list