CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

124 Buaya Mati Akibat Lemas, Patah Leher

12-2-2016 10:11 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 5228| Komen: 14

Description: Sebanyak lebih 120 buaya dilaporkan mati akibat lemas kerana saling dihempap dalam pemindahan menggunakan lori di Mexico.
Oleh Adib ZA

Sebanyak lebih 120 buaya dilaporkan mati akibat lemas kerana saling dihempap dalam pemindahan menggunakan lori di Mexico.

Ini menyebabkan syarikat hidupan liar, Cocodrilos Exoticos yang berpangkalan di Quintana Roo terpaksa berdepan dengan hukuman denda bernilai antara 50 hingga 50,000 peso (RM800- 801,000).

124 buaya yang mati itu adalah antara 350 buaya Morelet dari ladang lain syarikat itu di Sinaloa.

Namun ia didapati mati apabila tiba di tempat pemuliharaan hidupan liar di Chetumal, yang sejauh 2,500 km dari lokasi asal.

Gambar yang ditunjukkan termasuklah buaya yang mati terdampar dan juga mengalami patah leher. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Harian Metro



(Sumber foto: Harian Metro)

11

Bagus
11

Marah
11

Terkejut
10

Sedih
9

Lawak
11

Bosan

Friends Rank (63 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote MissNigga 12-2-2016 09:29 AM
ciannya .....
Quote ctaz 12-2-2016 09:31 AM
perghhhh......
Quote aechae 12-2-2016 09:35 AM
Stok nk buat beg birkin ke ni?
Quote insulin 12-2-2016 09:37 AM
Kesian.
Quote hacks_oren 12-2-2016 09:39 AM
simpati...
Quote dino 12-2-2016 09:40 AM
aechae replied at 12-2-2016 09:35 AM
Stok nk buat beg birkin ke ni?

kak ros dah bleh buat tempahan awal..... hasil penjimatan event2 gomen
Quote kucen_miang 12-2-2016 09:42 AM
Edited by kucen_miang at 12-2-2016 09:44 AM

teringat pembunuhan islam di tak bai. ramai yg mati lemas berhempap2 atas lori


Quote aechae 12-2-2016 09:43 AM
dino replied at 12-2-2016 09:40 AM
kak ros dah bleh buat tempahan awal..... hasil penjimatan event2 gomen

Bang dino lajuuu je ye

Hrga murah sket kot ni...sbb buaya mati berjemaah kualiti ada turun sket huhuhu...



But seriusly,xkn dorg buang gtu saje kn?msti ada amek jugak kulit tu...byk kott klu dump/bakar trus rugi lah company
Quote dino 12-2-2016 09:44 AM
aechae replied at 12-2-2016 09:43 AM
Bang dino lajuuu je ye

Hrga murah sket kot ni...sbb buaya mati berjemaah kualiti ada turu ...

teringat zoo kat indon tu.... binatang sengaja tak dibagi makan bagai.... korup.... psl nak jual kat pasaran gelap....
Quote mzzenma 12-2-2016 09:51 AM
kesiannya huhuh
mohon saman kaw2...ingat best ke kena hempap macam tu
ingat buaya tak ada hati dan perasaan ke
Quote mzzenma 12-2-2016 09:52 AM
dino replied at 12-2-2016 09:44 AM
teringat zoo kat indon tu.... binatang sengaja tak dibagi makan bagai.... korup.... psl nak jual k ...

ni yang kes ada singa tu kena gantung pakai rantai besi ke?nangis mzz masa tengok pic singa tu...terseksanya dia
Quote qronaldo7 12-2-2016 09:54 AM
patah leher tu. macam ganas jek
Quote dino 12-2-2016 10:01 AM
mzzenma replied at 12-2-2016 09:52 AM
ni yang kes ada singa tu kena gantung pakai rantai besi ke?nangis mzz masa tengok pic singa tu...t ...

ade thread kat sini hr tu kan.... kurus kering binatang....... bile korup melampau perangai masing2 pun tak rupa org dah.....
Quote mzzenma 12-2-2016 10:08 AM
dino replied at 12-2-2016 10:01 AM
ade thread kat sini hr tu kan.... kurus kering binatang....... bile korup melampau perangai masing ...

perangai manusia lagi teruk dari binatang
lama2 entah jadi apa kat ekosistem kita ni

Lihat semua komen(14)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

26-5-2024 07:55 AM GMT+8 , Processed in 0.135190 second(s), 43 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top