CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Harga Baru RON95 & RON97 Bermula 1 Februari

31-1-2016 09:45 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 8656| Komen: 66

Description: Berkuat kuasa mulai jam 12.01 pagi 1 Februari 2016, harga runcit petrol RON95 akan turun 21 sen menjadikan harga minyak RON95 RM1.70 seliter.

Oleh : Dean BZ


Berkuat kuasa mulai jam 12.01 pagi 1 Februari 2016, harga runcit petrol RON95 akan turun 21 sen menjadikan harga minyak RON95 RM1.70 seliter. Manakala, RON97 turun 11 sen menjadi RM2 seliter. Diesel RM1.70 seliter. 


Harga terbaru itu dinyatakan oleh Presiden Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Petronas, sebagaimana dilaporkan oleh Bernama. 

Penurunan itu berikutan harga minyak mentah di pasaran dunia yang terus menjunam. - CARI Infonet.




Sumber - Awani/Bernama
12

Bagus
16

Marah
16

Terkejut
12

Sedih
14

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (83 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote makneng 31-1-2016 08:30 PM
Terima kasih tuhan
Quote GhostWalking 31-1-2016 08:33 PM
Mod bagi saya masa untuk dapat dari sumber rasmi ya
Quote noor2 31-1-2016 08:39 PM
Syukur ....alhamdulillah
Quote noor2 31-1-2016 08:39 PM
GhostWalking replied at 31-1-2016 08:33 PM
Mod bagi saya masa untuk dapat dari sumber rasmi ya

Harap betul la ghost
Quote matamata 31-1-2016 08:41 PM
Jgn membazir
Quote animcute 31-1-2016 08:42 PM
sikitnye turun...
tak nak share kesenangan ke...
Quote retnoel 31-1-2016 08:45 PM
Akak bersukurr sgt turun, turun dan turun lagi..
Quote MeghanK 31-1-2016 08:55 PM
syukur..bulan ni i banyak merempit ke sana sini
turun sikit pon ok lah
Quote puccafan 31-1-2016 08:55 PM
Syukurrrrrrrrrrr
Quote hiswife 31-1-2016 08:56 PM
Yeayyy..
baru ingat nk isi minyak malam ni. dah turun so esok je la isi
Quote sekngucing 31-1-2016 08:57 PM
aku lg suka harga minyak naik
sebab harga minyak naik, harga getah dan sawit semua naik
pendapatan kerajaan bertambah
div tbhaji, asb pun bertambah
semua org dpt merasa
Quote jazaa100 31-1-2016 09:11 PM
Minyak donia turun merudum.....
Minyak kat msia turun seposen je.....


Quote eyeNa07 31-1-2016 09:12 PM
syukurrrrrr
Quote mak_wa95 31-1-2016 09:16 PM
naik ke turun terpaksa isi..

dah nak kena guna...

kalau ada sayap boleh terbang jer
Quote toteng 31-1-2016 09:27 PM
mak_wa95 replied at 31-1-2016 09:16 PM
naik ke turun terpaksa isi..

dah nak kena guna...

Guna sayap kotex jer.haha
Quote mummy_vouge 31-1-2016 09:32 PM
ingatkan turun 50sen alangkah2 minyak donia turun nie
Quote Decaffeinated 31-1-2016 09:35 PM
sekngucing replied at 31-1-2016 08:57 PM
aku lg suka harga minyak naik
sebab harga minyak naik, harga getah dan sawit semua naik
pendapatan ...

setuju

tapi sayangnya tak ramai yang akan faham sebab yang kita nampak ialah poket kita sahaja. Setiap kali kita untung 20 sen, the country actually rugi berbillion2 lemon kerana kebergantungan Malaysia kepada hasil petroleum sangatlah tinggi. Itu yang direct hit.

tak boleh juga nak salah kan rakyat yang enggan faham sebab bila gomen enjoy harga minyak tinggi, seolah2 makan sorang.



Quote GhostWalking 31-1-2016 09:36 PM
noor2 replied at 31-1-2016 12:39 PM
Harap betul la ghost

Rasanya dah betul tinggal nak cari kenyataan resmi dari sokaba
Quote GhostWalking 31-1-2016 09:37 PM
noor2 replied at 31-1-2016 12:39 PM
Harap betul la ghost

Rasanya dah betul tinggal nak cari kenyataan resmi dari sokaba

Lihat semua komen(66)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

12-4-2024 06:31 PM GMT+8 , Processed in 0.100205 second(s), 64 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top