CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 6668|Reply: 66

[Tempatan] Harga Minyak Untuk Februari 2016

[Copy link]
Post time 31-1-2016 08:28 PM From the mobile phone | Show all posts |Read mode
Edited by GhostWalking at 31-1-2016 01:45 PM

New price

Px97.  :RM2.05 (-0.20)
Px95  :RM1.75  (-0.10)
Diesel:RM1.35  (-0.25)
RON95 turun 10 sen; RON97, 20 sen; diesel 25 sen
31 Januari 2016

minyak
KUALA LUMPUR - Harga runcit petrol RON95, RON97 dan diesel masing-masing turun 10 sen, 20 sen dan 25 sen mulai tengah malam ini.

Harga baharu bagi RON95 ialah RM1.75 seliter, manakala RON97 pada RM2.05 seliter, kata Presiden Persatuan Pengusaha Stesen Minyak Petronas Malaysia, Khairul Annuar Abdul Aziz.

"Diesel turun 25 sen kepada RM1.35 seliter," katanya ketika dihubungi Bernama malam ini.

Penurunan itu dilihat susulan kejatuhan harga minyak mentah di pasaran dunia.

Harga runcit petrol sebelum ini ialah RM1.85 bagi RON95, RM2.25 untuk RON97 manakala diesel pula pada RM1.60. - Bernama
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2016 08:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Terima kasih tuhan
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2016 08:33 PM From the mobile phone | Show all posts
Mod bagi saya masa untuk dapat dari sumber rasmi ya
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukur ....alhamdulillah
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:39 PM From the mobile phone | Show all posts
GhostWalking replied at 31-1-2016 08:33 PM
Mod bagi saya masa untuk dapat dari sumber rasmi ya

Harap betul la ghost
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:41 PM From the mobile phone | Show all posts
Jgn membazir
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 31-1-2016 08:42 PM | Show all posts
sikitnye turun...
tak nak share kesenangan ke...
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:45 PM From the mobile phone | Show all posts
Akak bersukurr sgt turun, turun dan turun lagi..
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2016 08:55 PM | Show all posts
syukur..bulan ni i banyak merempit ke sana sini
turun sikit pon ok lah
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:55 PM From the mobile phone | Show all posts
Syukurrrrrrrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:56 PM | Show all posts
Yeayyy..
baru ingat nk isi minyak malam ni. dah turun so esok je la isi
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 08:57 PM | Show all posts
aku lg suka harga minyak naik
sebab harga minyak naik, harga getah dan sawit semua naik
pendapatan kerajaan bertambah
div tbhaji, asb pun bertambah
semua org dpt merasa
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 09:11 PM From the mobile phone | Show all posts
Minyak donia turun merudum.....
Minyak kat msia turun seposen je.....


Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 09:12 PM | Show all posts
syukurrrrrr
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 09:16 PM | Show all posts
naik ke turun terpaksa isi..

dah nak kena guna...

kalau ada sayap boleh terbang jer
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 09:27 PM From the mobile phone | Show all posts
mak_wa95 replied at 31-1-2016 09:16 PM
naik ke turun terpaksa isi..

dah nak kena guna...

Guna sayap kotex jer.haha
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 31-1-2016 09:32 PM From the mobile phone | Show all posts
ingatkan turun 50sen alangkah2 minyak donia turun nie
Reply

Use magic Report

Post time 31-1-2016 09:35 PM | Show all posts
sekngucing replied at 31-1-2016 08:57 PM
aku lg suka harga minyak naik
sebab harga minyak naik, harga getah dan sawit semua naik
pendapatan ...

setuju

tapi sayangnya tak ramai yang akan faham sebab yang kita nampak ialah poket kita sahaja. Setiap kali kita untung 20 sen, the country actually rugi berbillion2 lemon kerana kebergantungan Malaysia kepada hasil petroleum sangatlah tinggi. Itu yang direct hit.

tak boleh juga nak salah kan rakyat yang enggan faham sebab bila gomen enjoy harga minyak tinggi, seolah2 makan sorang.



Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2016 09:36 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 31-1-2016 12:39 PM
Harap betul la ghost

Rasanya dah betul tinggal nak cari kenyataan resmi dari sokaba
Reply

Use magic Report

 Author| Post time 31-1-2016 09:37 PM From the mobile phone | Show all posts
noor2 replied at 31-1-2016 12:39 PM
Harap betul la ghost

Rasanya dah betul tinggal nak cari kenyataan resmi dari sokaba
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

25-5-2024 08:04 AM GMT+8 , Processed in 0.227402 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list