CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Si Ayah Tekad Cari Isteri Baru Sebab Sikap Anak?

14-1-2016 03:57 PM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 6026| Komen: 30

Description: Bekas pegawai bank itu telah menghubungi sebuah pertubuhan kebajikan untuk membantu mencarikan seorang isteri
Oleh Izzah Abbasy

Bukannya si bapa tidak berduit, malahan dia seorang pesara bank di Ahmedabad kini terpaksa mencari seorang teman untuk menghabiskan sisa-sisa hidupnya.

Gambar hiasan


Lelaki berusia 90 tahun yang kehilangan isterinya 25 tahun lalu selepas bersara, mempunyai dua anak lelaki dan dua anak perempuan.

Menurut laporan Times of India, beliau yang tinggal di rumah salah seorang anak perempuannya itu, terpaksa membayar sewa bulanan sebanyak Rs17,000 (RM1,120) kepada anak perempuannya, manakala Rs 6,000 (RM400) lagi kepada anak lelakinya untuk makanan.

Anak-anak beliau dilaporkan hanya berminat dengan wang si bapa sahaja, bukannya ingin memberi kasih sayang kepada dia.

Bekas pegawai bank itu telah menghubungi sebuah pertubuhan kebajikan untuk membantu mencarikan seorang isteri “tanpa mengira usia”. - CARI Infonet

14

Bagus
17

Marah
11

Terkejut
23

Sedih
17

Lawak
20

Bosan

Friends Rank (102 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote pittjie 13-1-2016 08:22 AM
dah kalau anak2 pun cuma minat kat duitnya saja .. atok ingat pompuan yang nak kawin dgn atok nanti tak minat kat itu jgk ke? kaya ke atok ni sis ghost? tp kesian la .. kalau anak2 pun suruh dia bayar sewa dan duit makan bagai. sewa sampai RM1000+ tu rasanya dah boleh kut duduk retirement home yang selesa sikit. baik duduk situ sajork aman2 ada kawan bagai.
Quote noor2 13-1-2016 08:23 AM
Beliau jutawan tak........kalau kaya raya jutawan..mesti ramai yang nak.....tunggu sikit masa lagi.kiok
Quote EJALTI 13-1-2016 08:25 AM
Punai sentiasa 'hidup' 24/7...
Quote bluehedgehog 13-1-2016 08:26 AM
teman je kan, laki bole x?
Quote qronaldo7 13-1-2016 08:28 AM
kawin tukar nama wasiat
Quote teratai_indah 13-1-2016 08:36 AM
p duduk umah org tua sana, kalau anak tu nk duit jew..
duk situ,dh jimat duit, calon2 bini pun bnyk...
kau pilih je la.. atok oiiii
Quote dino 13-1-2016 08:44 AM
bluehedgehog replied at 13-1-2016 08:26 AM
teman je kan, laki bole x?

tlg suap mkn... cebuk berak skali... sanggup ke? haha
btw aku ade bergurau ngan mak sbb org dok sbut mak sanggup basuh berak anak.... tp anak blum tentu... yela najis bbdk ngan org tua lain

pernah jg atuk nenek lumpuh dulu.... kesabaran kena max..... pakai pampers najis2 tu dikorek2 calit kat dinding... details aku cite nih

umur 90 thn mmg thp tu la susah nak jaga.... tp wat baik la ngan org tua.... insyaAllah hidup diberkati....
Quote bluehedgehog 13-1-2016 08:51 AM
dino replied at 13-1-2016 08:44 AM
tlg suap mkn... cebuk berak skali... sanggup ke? haha
btw aku ade bergurau ngan mak sbb org dok s ...

betul
suatu hari nanti kita akan tua juga
Quote GhostWalking 13-1-2016 09:18 AM
pittjie replied at 13-1-2016 12:22 AM
dah kalau anak2 pun cuma minat kat duitnya saja .. atok ingat pompuan yang nak kawin dgn atok nanti  ...

jenis ada duit la ni tapi umur 90 mesti cerewet serba serbi.dhal tak boleh cair,kari kena pedas,capati kena betul2 lembut,susu kena panas suam,ko sanggup jie??
Quote chinta89 13-1-2016 09:53 AM
jahatnya anak2 dia.. kecik2 dulu pak korang yg bela korang.. skg korang bknnk balas budi kat ayah korang..
Quote pittjie 13-1-2016 09:58 AM
GhostWalking replied at 13-1-2016 09:18 AM
jenis ada duit la ni tapi umur 90 mesti cerewet serba serbi.dhal tak boleh cair,kari kena pedas,ca ...

tak sanggup la nak layan org cerewet nak dhal tak cair la kari nak pedas la. kalau setakat nestum hari2 plus reward nya super lumayan .. boleh dipertimbangkan. tak lama mana kut kan kak tuk berkorban sikit demi kehidupan yang mewah ala2 datin E. kalau atok tu ada harta million million laaa.
Quote GhostWalking 13-1-2016 10:15 AM
pittjie replied at 13-1-2016 01:58 AM
tak sanggup la nak layan org cerewet nak dhal tak cair la kari nak pedas la. kalau setakat nestum  ...

boleh la jie atas nestum tu ko spray ridsect sikit
Quote -electrifying- 13-1-2016 11:24 AM
hahaha... dh 90 tahun bru nk cri psgn... lol
Quote Artemesiaa 13-1-2016 12:37 PM
Carikan je lah dah baya2 ni ramai anak2 tak sanggup bela main tolak sana sini sampai ada yg bergaduh adik beradik pasal turun sapa nak jaga minggu ni pun ada.  Dah ada temannya nanti anak2 juga yang senang dia pun tak sunyi lagi.  Hanya mereka yang pernah ada pengalaman jaga org tua je faham situasi ni.
Quote lavadarham 13-1-2016 12:40 PM
atuk dgn cucu sama je pangai...suka calit2 najis kat dinding...

bongok.


Quote barfi 13-1-2016 12:40 PM
Dah 90tahun, bawak2 bersabar jelah. Tak lama dah tu tokk
Quote lavadarham 13-1-2016 12:43 PM
lagi 40 tahun si cucu pulak ikut pangai tok dia..

calit2 najis kat dinding...

bahlol punyer keturunan.





Quote ChildrenOfBodom 13-1-2016 08:32 PM
Once light hearted I departed -
on my quest hope courted me,
now a new love is my true love
and her name is misery.
Quote GhostWalking 13-1-2016 08:45 PM
ChildrenOfBodom replied at 13-1-2016 12:32 PM
Once light hearted I departed -
on my quest hope courted me,
now a new love is my true love

They say misery loves company
We could start a company and make miseryyyy

Lihat semua komen(30)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

25-2-2024 05:58 AM GMT+8 , Processed in 0.058766 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top