CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lulus Temuduga Jika Bawah Lengan Wangi!

14-1-2016 11:07 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 9516| Komen: 69

Description: Ketika proses temuduga syarikat itu, berpuluh-puluh calon berbaris dan
Oleh Izzah Abbasy

Pelik, tetapi itulah kelainannya. Pengasas syarikat UberJek, Indonesia yang baru dilancarkan, Aris Wahyudi menemui cara unik untuk mengatasi pesaingnya iaitu pemandu yang badannya tidak berbau busuk.


Strategi yang dilakukan tersebut adalah untuk menarik dan memberi kepuasan kepada pelanggan.

Gambar hiasan


Ketika proses temuduga syarikat itu, berpuluh-puluh calon berbaris dan bahagian bawah lengan mereka dihidu seorang pemeriksa.

Hampir 40 syarikat aplikasi motosikal teksi beroperasi di Indonesia selepas kejayaan Go-jek, firma pertama yang menggunakan telefon pintar bagi menyediakan  perkhidmatan itu. - CARI Infonet

Foto : Google


Bagus
3

Marah
1

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
1

Bosan

Friends Rank (8 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote EJALTI 12-1-2016 01:55 PM
Indon lahanat busuk hamis....

Kehkehkehkeh...
Quote krustykrab 12-1-2016 01:57 PM
Quote kentel 12-1-2016 02:10 PM
@trisnalovezul msti bau celaka kan...sbb set2 ni boleh bau dari jauh
Quote kelip2_07 12-1-2016 02:16 PM
bodohnye..lalu eh dok cium ketiak hangit
Quote zameyla 12-1-2016 02:38 PM
letak depan kipas watpa, letak kat bawah matahari la...baru tau hangit ke tak...
Quote chinta89 12-1-2016 02:42 PM
mcmne la si pem'bau' tu ek.. duk hidu bau ketiak sorang2 calon..
Quote kodokbawang 12-1-2016 02:47 PM
yindon memang hamis...badan mcm kambing..sesetengahnya mcm bau BABI..busuk....
Quote kenarikelabu 12-1-2016 02:52 PM
Dah negara panas....mau nyer bau tak hangit.
Quote saladin780 12-1-2016 02:54 PM
uberjek??
nama uber dah urban letak jek trus jad caprut sebegitu
Quote EJALTI 12-1-2016 02:57 PM


Bukan main lagik si jantan indon kontol 2B nih menghidu bau hamis....
Quote Artemesiaa 12-1-2016 03:00 PM
Elok le buat tapisan sebegitu yg ada bau badan elok direjact je demi keselesaan pembonceng UberJack n GoJek.  Gelak lak tengok kipas tu fefeeling ala2 tiupan angin masa tengah naik motor kalau ada yang nak nipu mesti kantoi.
Quote kumbang7 12-1-2016 03:11 PM
hari interview je la badan xbusuk....
Quote qronaldo7 12-1-2016 03:22 PM
name uberjek.. xsedap lgsg
Quote DayangKirana 12-1-2016 03:52 PM
kembang kempis hidung interviewer check bau ketiak sorang2..
Quote EJALTI 12-1-2016 07:11 PM
Kasi up ini thread untuk indon sampah busuk hamis

kehkehkehkeh...

Quote EJALTI 12-1-2016 07:12 PM
Indon sampah = busuk hamis = indon sampah

Kehkehkehkeh...
Quote EJALTI 12-1-2016 07:52 PM
kumbang7 replied at 12-1-2016 07:11 AM
hari interview je la badan xbusuk....

Op koz.....

Hari biasa indon2 sampah busuk macam biasa, busuk macam taik babi

Kehkehkehkeh...
Quote dani-rox 12-1-2016 07:53 PM


Quote EJALTI 12-1-2016 08:38 PM
Edited by EJALTI at 12-1-2016 01:05 PM
DayangKirana replied at 12-1-2016 07:52 AM
kembang kempis hidung interviewer check bau ketiak sorang2..


Takper....indon sampah bangsat keparat dah biasa sangat hidu bau busuk taik babi

Kehkehkehkeh...

Lihat semua komen(69)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 08:12 PM GMT+8 , Processed in 0.089005 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top