CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Ini Dicop Sebagai Pengganas Ketika Daftar Permainan Video!

13-1-2016 02:17 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 4454| Komen: 18

Description: Malang bagi lelaki ini kerana gagal untuk mendaftar untuk percubaan sebuah permainan video yang berjudul Paragon.
Oleh Adib ZA

Malang bagi lelaki ini kerana gagal untuk mendaftar untuk percubaan sebuah permainan video yang berjudul Paragon. Ini kerana sistem dalam permainan video itu mengesan nama yang dimasukkan sebagai pengganas!


Muhammad Zakir Khan lantas memuat naik 'screenshot' untuk pendaftarannya yang gagal itu di laman Twitter dan turut menujukan kepada pembangun permainan itu, Epic Games.

"Nama saya Khan dan saya bukan pengganas," ujar Zakir menerusi Twitter.





Ia telah mendapat perhatian ramai termasuk pengasas Epic Games sendiri, Tim Sweeney. 

Tim telah memohon maaf dan berjanji akan membetulkan keadaan tersebut. 


Zakir yang merupakan seorang profesor turut menerima  emel berunsur rasis dan diskriminasi selepas kejadian itu. - CARI Infonet


Baca selanjutnya: Sinar Harian



5

Bagus
5

Marah
4

Terkejut
10

Sedih
8

Lawak
2

Bosan

Friends Rank (34 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote chinta89 12-1-2016 04:57 PM
teringat citer Shah Rukh Khan dan kajol.. Kajol sgt lawa dlm cter "MY NAME IS KHAN"
Quote bluehedgehog 12-1-2016 05:04 PM
muhammad khan go talk to your brotherhood in syria...
Quote MeghanK 12-1-2016 05:07 PM
letak je la muhammad zakir

kesian orang US..paranoid
Quote ipes2 12-1-2016 05:57 PM
Ha ha. Ramai sebenarnya white muslims tu kat USA. Banyak penceramah pon Converts sebenarnya. I pi US selalu je and ramai je mat and mek salleh kat epot, kat jalan jalan yang bagi salam kat wife I.
Quote saladin780 12-1-2016 05:59 PM
chinta89 replied at 12-1-2016 04:57 PM
teringat citer Shah Rukh Khan dan kajol.. Kajol sgt lawa dlm cter "MY NAME IS KHAN"

skrg pun makin lawa..lagi lawa banding time muda2 dulu
Quote hanakikan 12-1-2016 06:05 PM
ssentap sgt. konon2 ko islam lepas tu ko duduk kat us yg memang orang2 sana anti dgn islam, lepas tu post kat twitter konon2 nak mintak simpati lah. guna nama lain lah sudah. zakir zakar pun bole
Quote ultra78 12-1-2016 06:06 PM
Ini kerja US government la ni. Bodoh la filter orang berdasarkan nama aje
Quote Lollipop111 12-1-2016 07:22 PM
its time to meet mr.president that you are not a terrorist...
Quote chinta89 13-1-2016 09:18 AM
saladin780 replied at 12-1-2016 05:59 PM
skrg pun makin lawa..lagi lawa banding time muda2 dulu

tang rambut dia dalam cter Dilwale.. mak aiiiiii santek btol!
Quote -electrifying- 13-1-2016 11:15 AM
chinta89 replied at 13-1-2016 09:18 AM
tang rambut dia dalam cter Dilwale.. mak aiiiiii santek btol!

dh knpe borak psl srk n kajol ni?

sje nk interframe gak...


berbalik kepada topik....

xyah la nk gigih sgt nk mendaftar lg, klau xleh dh la
Quote chinta89 13-1-2016 11:29 AM
-electrifying- replied at 13-1-2016 11:15 AM
dh knpe borak psl srk n kajol ni?

sje nk interframe gak...

eh ken.. tetiba topik Srk dan kajol..


Quote khairulazuan 13-1-2016 03:48 PM
alahai




Quote cekodok.masin 13-1-2016 04:39 PM
aku tgk cite MY NAME IS KHAN tu hbis bnjir rmh . sedih wooo
Quote apalancut 13-1-2016 06:30 PM
ni mesti keje donald trump
Quote imransulaiman 13-1-2016 07:47 PM
Profesor pun main game... Hehe.

Ke sengaja nak viral?
Quote rosasen 14-1-2016 07:40 AM
bengong la org amerika nih.. fobia x abih
Quote MizzAPI 14-1-2016 08:49 AM
fobia x abes2.....
Quote bluehedgehog 14-1-2016 08:59 AM
diam la zakir

Lihat semua komen(18)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 01:25 PM GMT+8 , Processed in 0.074710 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top