CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Senarai Negara Yang Melanggan Pelacur Terbesar

12-1-2016 11:11 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 12135| Komen: 57

Description: data dikutip hasil anggaran perbelanjaan negara untuk sektor pelacuran...

Oleh : Fyruz Hanna

Walaupun idea melanggan pelacur itu sering dipandang hina oleh kebanyakkan orang, namun aktiviti pelacuran tetap berlaku merentasi dunia tak kira secara haram ataupun tidak.

Daripada 196 buah negara, aktiviti pelacuran adalah sah di lebih 50 buah negara. 

Disebalik negara China yang membelanjakan sejumlah besar wang kepada sektor pelacuran iaitu 73 billion setahun, Sepanyol adalah negara yang tertinggi direkodkan untuk perbelanjaan individu iaitu sebanyak purata $372.


Berikut merupakan senarai lengkap... (data dikutip hasil anggaran perbelanjaan negara untuk sektor pelacuran dan keuntungan yang dijana daripada sektor terbabit)


1. Sepanyol $372
2. Switzerland $291
3. Korea Selatan $165
4. German $151
5. Japan $128
6. Bulgaria $122
7. Thailand $63
8. Taiwan $53
9. Ireland $45
10. Israel $42


Nasib negara kita tak tersenarai dalam carta yang dikeluarkan.-CARI Infonet.

sumber:Unilad

4

Bagus
6

Marah
2

Terkejut
7

Sedih
17

Lawak
13

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote teratai_indah 12-1-2016 11:23 AM
kalau ada la nama Malaysia, buat malu je..
negara islam kot... urmmmm
Quote bluehedgehog 12-1-2016 11:29 AM
mesia x perlu sektor pelacuran
mesia hanya perlu wechat untuk cari apam murah atau pree...
tiap2 hari ada gadis dilaporkan hilang je
ayat ni mmg kasar tp ia mmg fakta dan hakikat

kita hanya sibuk hencap seseorg tu knp dia x bertudung knp dia x tutup aurat

tp yg kelihatan dlm pape/beritar...gadis yg ilang tu selalunya bertudung/tutup aurat...

so apa masalah sebenar?
sbb x bertudung bole ilang atau faktor lain?
Quote CrowneGlory 12-1-2016 11:30 AM
Takat top 10 kalau top 50 or 100 kemungkinan besar malaysia tercalon...atau jejans msia tolong naikkan statistik pelacuran negara2 luar...dlm msia mmg la x buat...segelintir je yg buat
Quote mesmerize 12-1-2016 11:31 AM
south korea banyak lelaki jambu pun suka cikki?

kenapa india takde? bukan ke ummah kari kuat nafsu
Quote lkick2113 12-1-2016 11:32 AM
ada senarai 50 buah negara yang halalkan pelacuran tu????
Quote kudajantan77 12-1-2016 11:33 AM
Kat Malaysia banyak apam free...tk payah bayar...
Quote tentera_laut 12-1-2016 11:33 AM
napa china takde?

Quote bluehedgehog 12-1-2016 11:34 AM
mesia x perlu bidang pelacuran

mesia sni kita suka sma suka...x perlu byr cash
Quote bluehedgehog 12-1-2016 11:35 AM
lkick2113 replied at 12-1-2016 11:32 AM
ada senarai 50 buah negara yang halalkan pelacuran tu????

x sesuai guna perkataan halal
no such halal or haram di negara yg bukan islam
cuma ada ke undang2 larang pelacuran ataupun x je...

Quote qronaldo7 12-1-2016 11:36 AM
mesmerize replied at 12-1-2016 11:31 AM
south korea banyak lelaki jambu pun suka cikki?

kenapa india takde? bukan ke ummah kari kuat naf ...

rasanya stats ni buat based on bisnes pelacuran.

bukan rogol2 tu sis. rasanya la
Quote _______ 12-1-2016 11:38 AM
Kalo suka sama suka itu bukan pelacuran la bahalol. Semua negara pun ada

@kudajantan77
@bluehedgehog
Quote ifanonline 12-1-2016 11:42 AM
pekerjaan paling tua di dunia -melacur

melacur ni termasuk pelacur politik...
Quote lkick2113 12-1-2016 11:42 AM
bluehedgehog replied at 12-1-2016 11:35 AM
x sesuai guna perkataan halal
no such halal or haram di negara yg bukan islam
cuma ada ke undang ...

tershashul la guna perkataan lobai......ha ko ada senarai tu????
Quote MH37O 12-1-2016 11:42 AM
kelas negara jiran duduk no.7...
Quote trisnalovezul 12-1-2016 11:45 AM
kudajantan77 replied at 12-1-2016 11:33 AM
Kat Malaysia banyak apam free...tk payah bayar...

haha apam tempatan ka x baya?
Quote kudajantan77 12-1-2016 11:47 AM
trisnalovezul replied at 12-1-2016 11:45 AM
haha apam tempatan ka x baya?

Nggih....wong di mbak? Pek sampean waras?
Quote ResellerMaxis 12-1-2016 11:59 AM
malaysia xder sebab pelacuran haram di negara kita..so kerajaan xder statistik perbelanjaan ke arah tu..
Quote EJALTI 12-1-2016 12:08 PM
trisnalovezul replied at 12-1-2016 03:45 AM
haha apam tempatan ka x baya?

Indon sampah terbangsat paling keparat = bodoh = taik babi = indon sampah terbangsat paling keparat

Kehkehkehkeh...
Quote khairulazuan 12-1-2016 12:13 PM
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

Lihat semua komen(57)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

1-3-2024 05:44 AM GMT+8 , Processed in 0.211501 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top