CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Apa benda ‘Blockout’ ni pulak? Mazhab apa ni? "Agak-agak ini modus operandi Rasulullah ke? – Aqasha tak setuju BLOCKOUT artis

16-5-2024 03:14 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 9449| Komen: 77

Description: Sejak #BLOCKOUT2024 mula tersebar di Malaysia, makin ramai artis negara kita yang kepanasan. Sekarang, pelakon dan penyanyi, Aqasha atau nama sebenarnya Firdee Akassya Rosli pula bersuara.

Sejak #BLOCKOUT2024 mula tersebar di Malaysia, makin ramai artis negara kita yang kepanasan. Sekarang, pelakon dan penyanyi, Aqasha atau nama sebenarnya Firdee Akassya Rosli pula bersuara.

Dalam satu hantaran di Instagram Stroy, Aqasha mempersoalkan tindakan memboikot selebriti yang tidak menunjukkan solidariti kepada Palestin.

"Katanya, orang ramai tiada hak untuk mempersoal keputusan orang lain samaada mahu menolong atau tidak."

"Kita nak tolong orang, kita tolong. Bila dah tolong, tak usah fikir tentang apakah kita akan ditolong orang? Tak perlu persoal kenapa orang lain tak nak tolong."

Aqasha persoal, adakah apa yang dilakukan ini modus operandi yang sama digunakan Baginda Rasulullah?

"Apa benda blockout ni pulak? Mazhab apa ni? Agak-agak Tuhan suka dak perangai kita gini? Tolong orang Palestin tapi hambur jiran sendiri."

"Agak-agak ini modus operandi Rasulullah ke? Saja tanya la sebab kalau ini bukan sunnah, ini pasti bid’ah. Kita suka ke bid’ah?"



Kredit: Aplikasi X/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote BellaThePrinces 16-5-2024 03:42 PM
tak pasal2 nama abg jepun pun masuk list blockout....lain kali dok la dediam..apo
Quote anony-mous 16-5-2024 03:56 PM
BellaThePrinces replied at 16-5-2024 03:42 PM
tak pasal2 nama abg jepun pun masuk list blockout....lain kali dok la dediam..apo

Itu la. Nama ko xde dendiam sudah. List tu utk yg nama2 besar, ig disusun elok2, gmbar lawa2. Faham x dia ni tujuan blockout tu
Quote TabletSusu 16-5-2024 04:01 PM
asa nak bidas je keluar lah perkataan islam, mahzab, nabi, rasulullah, Allah. poyo je
Quote nanasno 16-5-2024 04:03 PM
zaman rasulullah takde internet bang. abeh zaman rasulullah takde dakwah pakai internet live tiktok. kalau buat skang jadi bidaah ke banggg
Quote innocentsangat 16-5-2024 04:14 PM
Sedih. Org yg non stop boikot kat luar negara byk yg non muslim. Ada yg yahudi lg. Tapi kat Malaysia ni, org islam pulak yg byk up status mcm __________... Sedih.
Quote pocongkiutss 16-5-2024 04:16 PM
Alip najis masuk dlm list blockout tak
Quote kakakgarang 16-5-2024 04:24 PM
sorry iolls sokong aqasha.. iolls rasa blockout ni merapu je.. banyak nau masa nk tgk siapa post siapa tak post pasal ps ni

la aku yg tak aktif socmed ni dituduh pencinta israhell.. apa kehell walaupun aku nobody huhu.. fhm ke tidak konsep ni?

la aku da pergi umrah, aku da selit2 doa, aku da boikot dlm diam pasal product tersebut..tu aku rasa da cukup baik da..

daripada memekak komen mencarut merapu dlm socmed pasal blockout ni.. yarobi.. baik aku kemas rumah dari scroll haram j ni.. tolong sgt merapu

Quote mrsLucky 16-5-2024 04:25 PM
pocongkiutss replied at 16-5-2024 04:16 PM
Alip najis masuk dlm list blockout tak

tak payah blackout. Block jer. Very toxic. Ruhainis muka tembok pun i block. Bad example untuk remaja.

kena tangkap khalwat pon tak malu.
Quote epullipan 16-5-2024 04:26 PM
terpaling bidaah aqasha ni
Quote abadi84 16-5-2024 04:36 PM
Ada jer di zmn Rasullulah buat boikot.
Jepun tak belajar Sirah kot
Quote LipasComel 16-5-2024 04:45 PM
hahhaha aqashah ni kang dengan dia2 masuk list blockout kang
Quote esbok 16-5-2024 04:59 PM
Aku tak sokong extremist, tapi blockout ni ok je. Kalau tak de impact, kenapa banyak yang berbunyi. Sila teruskan
Quote mojarean_X 16-5-2024 05:01 PM
Shutup jepun. Ko g jaga bai tu 1000036836.jpg
Quote matseh 16-5-2024 05:08 PM
if you using FB & Wassup & IG under Meta.
Beralih kpd WeeChat? Tukar balik kpd SMS.
Quote prettygood 16-5-2024 05:09 PM
Edited by prettygood at 16-5-2024 05:10 PM

bagi iols ok je blockout ni, sebabnya bgi iols benda bukan desperate sgt artis mana aware mana tak. Tapi iols more to sape zionist spe penyokong palestine. So yg tk prnh ckp psl palestine tu mmg iols blockout, tapi yg dh ckp psl palestine, tpi promot produk israhell iols boleh pertimbangkan sbb dorg ni ada yg dh sign contract awal. Tapi netizen ni suka sgt lah sapu rata semua retis, itu pasal nmpk mcm ajaran tk betul. Tapi akashah, iols rasa better uolls diam lebih baik sbb takut uols pulak termasuk dlm list blockout hahah
Quote Sesuatu… 16-5-2024 05:30 PM
Lah. Xde pykt mencari pykt ko ni. Acah tersakiti dgn blockout nahh skrg org mskkn ko dlm list pulak. Len kali duk diam2 main sorg2. Nk kutuk netz pun kutuk blkg2
Quote jebatmaspunyer 16-5-2024 07:31 PM
Blockout ni suppose aim pada selebriti & influencer yang aktif posting di media social tp x guna influence yang ada utk sebarkan maklumat tentang apa yang berlaku di Palestin. Yang mmg x ada media social, kurang aktif di media social tak sepatutnya masuk list.

Actually dorang tu x perlu buat posting sendiri pun, repost jer post pasal palestine. Israhell habis berjuta bayar influencer untuk upkan posting berita palsu, tingkatkan engagement utk tenggelamkan berita pasal Palestin, influencer/selebrity kat Malaysia just report jer pun dah mmbantu selain stop promote brg y contribute pada Israhell financially.
Quote scarflicious 16-5-2024 07:35 PM
Ko kan... blh diam tak?
Quote sleepandream 16-5-2024 07:45 PM
sebok naw boikot2... rokok dgn vape taknak pulak boikot... geli jahhhh

Lihat semua komen(77)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

20-6-2024 01:25 AM GMT+8 , Processed in 0.050537 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top