CariDotMy

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

View: 9735|Reply: 82

“Apa benda ‘Blockout’ ni pulak? Mazhab apa ni? "Agak-agak ini modus operandi Rasulullah ke? – Aqasha tak setuju BLOCKOUT artis

  [Copy link]
Post time 16-5-2024 03:14 PM | Show all posts |Read mode




Sejak #BLOCKOUT2024 mula tersebar di Malaysia, makin ramai artis negara kita yang kepanasan. Sekarang, pelakon dan penyanyi, Aqasha atau nama sebenarnya Firdee Akassya Rosli pula bersuara.


Dalam satu hantaran di Instagram Stroy, Aqasha mempersoalkan tindakan memboikot selebriti yang tidak menunjukkan solidariti kepada Palestin.


"Katanya, orang ramai tiada hak untuk mempersoal keputusan orang lain samaada mahu menolong atau tidak."


"Kita nak tolong orang, kita tolong. Bila dah tolong, tak usah fikir tentang apakah kita akan ditolong orang? Tak perlu persoal kenapa orang lain tak nak tolong."


Aqasha persoal, adakah apa yang dilakukan ini modus operandi yang sama digunakan Baginda Rasulullah?


"Apa benda blockout ni pulak? Mazhab apa ni? Agak-agak Tuhan suka dak perangai kita gini? Tolong orang Palestin tapi hambur jiran sendiri."


"Agak-agak ini modus operandi Rasulullah ke? Saja tanya la sebab kalau ini bukan sunnah, ini pasti bid’ah. Kita suka ke bid’ah?"








Kredit: Aplikasi X/OhMedia
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 03:42 PM | Show all posts
tak pasal2 nama abg jepun pun masuk list blockout....lain kali dok la dediam..apo
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 03:56 PM From the mobile phone | Show all posts
BellaThePrinces replied at 16-5-2024 03:42 PM
tak pasal2 nama abg jepun pun masuk list blockout....lain kali dok la dediam..apo

Itu la. Nama ko xde dendiam sudah. List tu utk yg nama2 besar, ig disusun elok2, gmbar lawa2. Faham x dia ni tujuan blockout tu
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:01 PM | Show all posts
asa nak bidas je keluar lah perkataan islam, mahzab, nabi, rasulullah, Allah. poyo je
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:03 PM | Show all posts
zaman rasulullah takde internet bang. abeh zaman rasulullah takde dakwah pakai internet live tiktok. kalau buat skang jadi bidaah ke banggg
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:14 PM From the mobile phone | Show all posts
Sedih. Org yg non stop boikot kat luar negara byk yg non muslim. Ada yg yahudi lg. Tapi kat Malaysia ni, org islam pulak yg byk up status mcm __________... Sedih.
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 16-5-2024 04:16 PM From the mobile phone | Show all posts
Alip najis masuk dlm list blockout tak
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:24 PM | Show all posts
sorry iolls sokong aqasha.. iolls rasa blockout ni merapu je.. banyak nau masa nk tgk siapa post siapa tak post pasal ps ni

la aku yg tak aktif socmed ni dituduh pencinta israhell.. apa kehell walaupun aku nobody huhu.. fhm ke tidak konsep ni?

la aku da pergi umrah, aku da selit2 doa, aku da boikot dlm diam pasal product tersebut..tu aku rasa da cukup baik da..

daripada memekak komen mencarut merapu dlm socmed pasal blockout ni.. yarobi.. baik aku kemas rumah dari scroll haram j ni.. tolong sgt merapu

Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 04:25 PM From the mobile phone | Show all posts
pocongkiutss replied at 16-5-2024 04:16 PM
Alip najis masuk dlm list blockout tak

tak payah blackout. Block jer. Very toxic. Ruhainis muka tembok pun i block. Bad example untuk remaja.

kena tangkap khalwat pon tak malu.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:26 PM | Show all posts
terpaling bidaah aqasha ni
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:36 PM From the mobile phone | Show all posts
Ada jer di zmn Rasullulah buat boikot.
Jepun tak belajar Sirah kot
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:45 PM | Show all posts
hahhaha aqashah ni kang dengan dia2 masuk list blockout kang
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 04:59 PM | Show all posts
Aku tak sokong extremist, tapi blockout ni ok je. Kalau tak de impact, kenapa banyak yang berbunyi. Sila teruskan
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Shutup jepun. Ko g jaga bai tu

This post contains more resources

You have to Login for download or view attachment(s). No Account? Register

x
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:08 PM | Show all posts
if you using FB & Wassup & IG under Meta.
Beralih kpd WeeChat? Tukar balik kpd SMS.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 05:09 PM | Show all posts
Edited by prettygood at 16-5-2024 05:10 PM

bagi iols ok je blockout ni, sebabnya bgi iols benda bukan desperate sgt artis mana aware mana tak. Tapi iols more to sape zionist spe penyokong palestine. So yg tk prnh ckp psl palestine tu mmg iols blockout, tapi yg dh ckp psl palestine, tpi promot produk israhell iols boleh pertimbangkan sbb dorg ni ada yg dh sign contract awal. Tapi netizen ni suka sgt lah sapu rata semua retis, itu pasal nmpk mcm ajaran tk betul. Tapi akashah, iols rasa better uolls diam lebih baik sbb takut uols pulak termasuk dlm list blockout hahah
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-5-2024 05:30 PM From the mobile phone | Show all posts
Lah. Xde pykt mencari pykt ko ni. Acah tersakiti dgn blockout nahh skrg org mskkn ko dlm list pulak. Len kali duk diam2 main sorg2. Nk kutuk netz pun kutuk blkg2
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 07:31 PM | Show all posts
Blockout ni suppose aim pada selebriti & influencer yang aktif posting di media social tp x guna influence yang ada utk sebarkan maklumat tentang apa yang berlaku di Palestin. Yang mmg x ada media social, kurang aktif di media social tak sepatutnya masuk list.

Actually dorang tu x perlu buat posting sendiri pun, repost jer post pasal palestine. Israhell habis berjuta bayar influencer untuk upkan posting berita palsu, tingkatkan engagement utk tenggelamkan berita pasal Palestin, influencer/selebrity kat Malaysia just report jer pun dah mmbantu selain stop promote brg y contribute pada Israhell financially.
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 07:35 PM From the mobile phone | Show all posts
Ko kan... blh diam tak?
Reply

Use magic Report

Post time 16-5-2024 07:45 PM | Show all posts
sebok naw boikot2... rokok dgn vape taknak pulak boikot... geli jahhhh
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT


Forum Hot Topic
Mari Tepek Gif Picture V.7
tariMari Tepek Gif Picture V.7
Views : 85864 Replies : 3852
Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
fadz84Carta Official Muzik Muzik 39 (2024)
Views : 40285 Replies : 334
Khai Bahar bawa BF g Sarawak
leftenanhensemKhai Bahar bawa BF g Sarawak
Views : 59372 Replies : 107
Puteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puteri Ameerah Wardatul Bolkiah curi tumpuan netizen
YgBenarPuteri Sultan Brunei,Pengiran Anak Puter
Views : 85596 Replies : 204
Datin Intan Najwa Mengandung
irveneDatin Intan Najwa Mengandung
Views : 36104 Replies : 111
YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @ Satanic @ Dehumanization @ Depopulation @ Agendas @ Secrets
tumpanglalu74YESTANE BUNIAN: Illuminati @ Freemason @
Views : 33405 Replies : 231
AirAsia mula penerbangan domestik dari Lapangan Terbang Subang
AbahmungAirAsia mula penerbangan domestik dari L
Views : 14890 Replies : 19
Uji Minda :)
yoanaUji Minda :)
Views : 92925 Replies : 1185
Peniaga Ini Masak Nasi Goreng ‘Special’ Campur Ais Krim Berharga RM6.Anda berminat?
YgBenarPeniaga Ini Masak Nasi Goreng ‘Special
Views : 10432 Replies : 3
Kena lagi episod 3:Netizen terkesima grafik atlet Malaysia yang akan ke Olimpik Paris seolah muka 'wanted'
YgBenarKena lagi episod 3:Netizen terkesima gra
Views : 87552 Replies : 34

 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 05:00 AM GMT+8 , Processed in 0.068564 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list