CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Meerqeen Kirim Doa Untuk Rakyat Palestin, Netizen Dah Tak Kesah, Tetap Berkeras Ingin Boikot

16-5-2024 03:17 PM| Diterbitkan: CARI-MAL| Dilihat: 6131| Komen: 28

Description: Baru-baru ini, aktor popular Meerqeen telah memuat naik satu hantaran di Instagram story menitipkan doa untuk saudara-saudara Islam yang sedang berjuang di Palestin.

Baru-baru ini, aktor popular Meerqeen telah memuat naik satu hantaran di Instagram story menitipkan doa untuk saudara-saudara Islam yang sedang berjuang di Palestin.

Berdasarkan hantaran yang sama, pelakon ini juga berharap agar sumbangan yang dihulurkan olehnya segera sampai kepada mereka yang sedang memerlukan bantuan. Tambah pelakon drama Melur Untuk Firdaus ini, dia turut berdoa agar doa-doanya itu dikabulkan oleh Allah SWT.


"Semoga semua pemberianku sampai pada semua yang ada di Palestin Ya Allah. Amin Ya Rabb. Itu sahaja yang saya boleh bantu dari jauh."

"Ya Allah Ya Ghafur, ampuni kami, maafkanlah kami yang tidak punya kemampuan membebaskan Masjidil Aqsa. Yang hanya mampu mempersembahkan sebuah doa. Kabulkanlah doa kami dan harapan orang-orang Palestin, Amin Allahumma amin."


Setakat ini, Meerqeen belum mengeluarkan sebarang kenyataan menjawab kepada isu namanya diboikot oleh orang ramai. 

Ruangan komen di Instagram aktor ini juga dibanjiri dengan netizen yang kecewa dengan tindakan Meerqeen yang didakwa bekerjasama dengan jenama luar yang menyokong Israel.

"Dimana rasa emphaty kamu terhadap saudara-saudara Islam kamu di Palestin? Apa kamu akan jawab dihadapan Allah…"

"Selamat anda terdaftar sebagai artis #blockout2024."

Sekadar info, gerakan Blockout 2024 ini dilancarkan susulan Met Gala 2024 yang berlangsung pada hari sama Palestin diserang oleh tentera Israel. 

Tujuan netizen memulakan gerakan ini adalah bagi membolkot selebriti yang tidak menyokong dan bersurara tentang Palestin.

Kredit: Instagram Meerqeen/OhMedia

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Rogue98 16-5-2024 03:23 PM
Jap aku block sat
Quote heythere123 16-5-2024 03:45 PM
Rogue98 replied at 16-5-2024 03:23 PM
Jap aku block sat

go kaka

meols dari dulu lagi block heols
Quote Rogue98 16-5-2024 03:57 PM
heythere123 replied at 16-5-2024 03:45 PM
go kaka

meols dari dulu lagi block heols

Quote divalaura 16-5-2024 07:57 PM
tiberrrrr
Quote MadameOnion 17-5-2024 08:45 AM
berdoalah mcm mana pun..mcm aku kata sesuai retis sangkak diblock sbb tak mendatangkan faedah..bila dah jadi camni dah keluar true colors memasing..dasar hipokrit..sampah
Quote ifanonline 17-5-2024 09:23 AM
jgn banyak sangat melancap meerqeen
Quote Olleo 17-5-2024 09:29 AM
Speechless betul aku dgn artis2 ni
Quote smeetasmitten 17-5-2024 10:13 AM
Kenapa tiffany pilih dia?
Quote KamikuP 17-5-2024 11:01 AM
SELALU org berdoa atas tikar sejadah, bukan berdoa kat story ig.. ekekeke
Quote wirazam 17-5-2024 11:04 AM
Nak tgk sejauh mana block out nih...biasalah nurtizenkann
Quote penjarasgbuloh 17-5-2024 11:18 AM
wirazam replied at 17-5-2024 11:04 AM
Nak tgk sejauh mana block out nih...biasalah nurtizenkann

Nak tengok apa? nak tengok movement ni gagal ke?
Quote Kurex 17-5-2024 11:24 AM
Lakonan dia tersangat kayu
Quote me12345 17-5-2024 01:08 PM
Boikot sbb tak bermoral....
Quote caprisonne 17-5-2024 01:10 PM
Blockout jer. Hipokrit
Quote neve4881 17-5-2024 01:52 PM
KamikuP replied at 17-5-2024 11:01 AM
SELALU org berdoa atas tikar sejadah, bukan berdoa kat story ig.. ekekeke

adek meerk kirim doa pakai doa vallet ke?
Quote Binderclips 17-5-2024 02:00 PM
Kesian merkin, Media kne upkan cerita ig story ko sbb nk coverina kes cium peluk di indo
Quote ___ 17-5-2024 03:10 PM
Dulu masa dia ni issue statement takut nak tulis palestin... sbb nak endorse brand pro-israel.

Penyembah pulak ramai... tu yg dia tak heran, makin gigih menyembah brand pro-israel.


Quote 8Queen8 17-5-2024 03:25 PM
Kejap nak blok mamat poyo ni.
Quote pocongkiutss 17-5-2024 04:58 PM
Dik miqin kena tunjuk resit derma ratus ribu tak tutup amaun tp tutup tarikh baru acik porem impressed

Lihat semua komen(28)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 10:53 AM GMT+8 , Processed in 0.058553 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top