CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Hiburan Tempatan Lihat artikel

Tak Boleh Terima Lawak, Jamal Abdillah Dikritik Netizen?

14-12-2015 11:31 AM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 41477| Komen: 300

Description: Dikatakan sebilangan netizen meluahkan rasa tak puas hati kepada salah seorang juri jemputan iaitu Datuk Jamal Abdillah.
Oleh Adib ZA

Berakhirnya program Gegar Vaganza musim kedua semalam, sememangnya menjadi fenomena dan ramai yang menyatakan rasa berpuas hati dengan rancangan itu sepanjang musim ini.


(Sumber foto: Budiey)

Namun, melalui episod terakhir semalam, dikatakan sebilangan netizen meluahkan rasa tak puas hati kepada salah seorang juri jemputan iaitu Datuk Jamal Abdillah. Ini kerana dikatakan Jamal tidak boleh menerima lawak yang dibawakan oleh pengacara, Nabil Ahmad. 

Bukan itu sahaja, ketika Nabil meminta maaf sekiranya ada salah dan silap sepanjang program, Jamal dikatakan 'menghentam' semula Nabil agar lebih beradab. Disebabkan itu, dapat dilihat beberapa status yang mengkritik penyanyi bersuara emas itu. Apa kata anda? - CARI Infonet









12

Bagus
22

Marah
30

Terkejut
18

Sedih
23

Lawak
19

Bosan

Friends Rank (124 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote barfi 14-12-2015 10:58 AM
Nabil cakap apa dekat jamal? Pastu jamal sound nabil apa?
Quote lazim 14-12-2015 11:01 AM
mmg spoil pon. aku mcm eh JA ni over plk kau nk org respek jgn bahan2. tp yelah lagu putus terpksa tu ade hint penagih dadah. kalau xigt kan dia tkut nabil kenen ke dia la kot.

respek ni biar org beri bukan kau yg susah payah igtkan org supaya respek
Quote barfi 14-12-2015 11:05 AM
Siapa tahu bila siaran ulangan GV final? Aku baru tahu ada live streaming astro di internet.
Kalau tak dah lama aku layan. Maklumlah rumah aku takde astro. Aku tak suka tengok video gegar vaganza yg dah dipotong2 di internet tu . Nak tengok full.
Quote naina 14-12-2015 11:06 AM
Pttla mcm kurenggg je nabil n jiham mlm td.tp aku awl2 mmg xsuka astro jmpt jamal.k0men xbes.klu pakngah ke ok jgk.
Dahla bjet2 gud2.
Dia xleh org kritik dia.
Quote Cyempaka 14-12-2015 11:08 AM
aku pun menyampah + bosan. tengok dia keluar menyanyi mula2 pun aku dah.. jamal abdilah?? prfffffff...
Quote MissMamamia75 14-12-2015 11:08 AM
barfi replied at 14-12-2015 11:05 AM
Siapa tahu bila siaran ulangan GV final? Aku baru tahu ada live streaming astro di internet.
Kalau  ...

boleh tgk smua video2 tu kat sini
https://www.facebook.com/kbergetar/?ref=br_rs

Quote fynnkakiblock 14-12-2015 11:09 AM
Ke Jamal konon nak buat joke tp org anggap serius? Iol tak tgk so taktau nada dia bercakap cmna
Quote cilok 14-12-2015 11:11 AM
nabil usik apa pd Jamal nie sapai tersentap gitu gaya??
Quote lazim 14-12-2015 11:12 AM
fynnkakiblock replied at 14-12-2015 11:09 AM
Ke Jamal konon nak buat joke tp org anggap serius? Iol tak tgk so taktau nada dia bercakap cmna

xde joke memang serius dia duk igtkn dia dtg bukan utk jadi bhan lawak.. masa nabil mntak maaf segala pon dia dok berbunyi lagi
Quote fynnkakiblock 14-12-2015 11:14 AM
lazim replied at 14-12-2015 11:12 AM
xde joke memang serius dia duk igtkn dia dtg bukan utk jadi bhan lawak.. masa nabil mntak maaf seg ...

Kalau cmtu poyo btl laaa..
Quote naina 14-12-2015 11:15 AM
Cyempaka replied at 14-12-2015 11:08 AM
aku pun menyampah + bosan. tengok dia keluar menyanyi mula2 pun aku dah.. jamal abdilah?? prfffffff. ...

Sama! Opening yg boring.jamal?? What sgtt.opening dah boring terus meleret yg lain2 pun sendu.
Quote naina 14-12-2015 11:17 AM
"Sy dibyar mahal bukan utk jd bhn lawak awak nabil"
Quote guesswho09 14-12-2015 11:17 AM
jamal ni mesti ada baca forum cari
yg thread kutuk nabil
so dia budget org akn sokong dia la tu
Quote blinkazwa 14-12-2015 11:19 AM
takde org lain ke selain jamal ni.. jemput la org lain...
mdaud kilau nya komen lagi bagus dr jamal... short and simple.. sentap pun xde..
Quote Mary_jane 14-12-2015 11:21 AM
Kesah nya. Tapi sebab jamal asyik warning nabil macam tu, nabil pun takde kenakan jamal, rosyam pun sama. Alih2 tok kat & tok ram je mangsa they all. Tapi oklah lawak berpada-pada.

Quote red_velvet 14-12-2015 11:23 AM
Edited by red_velvet at 14-12-2015 11:27 AM

mana yg x tgk meh aku cite...

Smalam masa awal2 lg nabil perkenal kan juri jmputan jamal da sound dulu... "astro bayar sy mahal2 dtg sini bkn utk jd bahan lawak awak ye nabil... " .. tp knows nabil yg bego2 sket dia jawab gak,"ala tok ..astro pun cakap alang2 da byr mahal tu apa salahnya kenakan sket2 hahha..".. tu je la usikan nabil.. pehtu nabil kihan pun mcm takut2 je nk usik2 jamal smlm ..yela da kna sound kan.. tp masa abih program sempat nabil mintak maaf kat jamal.. malangnye dia blagak plak jawab" kitani org malaysia kaya dgn budi bahasa..budi bahasa budaya kita"..

I was ... like.. huh?????

Poyo plak ko ni.. baik amik pak ngah! Dahla memalam buta tgh dewan tu ko pkai spek itam..pd aku dia x de pun x pa..tiga juri pun da,cukup dah...
Quote cikanggun 14-12-2015 11:25 AM
Tok Jamal, persembahan pembukaan uols, HAUKKKKKKKK....
so, takyah nk berlagak sangatlah....

lagu uols nyanyik tu tak best langsung, pitching pon kelaut...ntah ape2...
Asteruk pon tolonglah jemput penyanyi lain jd juri jemputan next time..
















sekian.
Quote slipar_jepon 14-12-2015 11:26 AM
dgn rambut pelesu dia tu..hehehe
Quote siasia 14-12-2015 11:33 AM
jgn kan kita2..even mak aku pun boring tgk2 opening jamal..

Lihat semua komen(300)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

29-11-2022 08:51 AM GMT+8 , Processed in 0.091150 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top