CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

"Tak Apa Kasih, Ini Cuma Masalah Hati, Bukan Jenayah. Lelaki Kan Boleh Kahwin 4." - Azhar Sulaiman

11-3-2024 09:19 AM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 7893| Komen: 19

Description: Pelakon Azhar Sulaiman menyifatkan apa yang berlaku antara aktres Ruhainies dan penyanyi kelahiran Singapura, Aliff Aziz hanyalah melibatkan soal hati.


Pelakon Azhar Sulaiman menyifatkan apa yang berlaku antara aktres Ruhainies dan penyanyi kelahiran Singapura, Aliff Aziz hanyalah melibatkan soal hati.

Menerusi satu hantaran di Instagram, Azhar berkongsi paparan skrin perbualannya bersama anak perempuan, Kasih Leia Ixora. Kasih meminta bapanya itu agar menyelamatkan Ruhainies yang telah diserang netizen dek isu ditangkap khalwat bersama Aliff Aziz. Permintaan tersebut berikutan Azhar pernah mememang watak sebagai bapa kepada Ruhainies dalam drama Bintang.


Azhar berpendapat apa yang terjadi adalah disebabkan masalah hati dan ianya bukan satu jenayah. Tetapi apa yang menjadi pertikaian ramai adalah jawapan yang diberikan Azhar berhubung isu poligami.

Susulan daripada itu, ada di antara wargamaya bersetuju dengan pendapat Azhar malah ada yang menyifatkan isu membabitkan Ruhainies dan Aliff Aziz bukanlah soal hati tetapi perbuatan mereka salah di sisi agama Islam.

"Poligami memang halal tapi yang dia buat tu maksiat. Haram disisi agama."

"Poligami sudah termaktub dalam syariat Islam. Namun tiada isteri yang sanggup berkongsi kasih.

"Kalau mampu, bulan-bulan bagi nafkah tak ada kurang apa okay."


Sumber: Azhar Sulaiman/OhBulan

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote firstlurv 11-3-2024 09:29 AM
tapi kan.......hurm
Quote iraizz 11-3-2024 09:34 AM
Nak jugak.... Mencapup pak zahar ni
Quote ninajaybee 11-3-2024 09:49 AM
Yg komen pun fahamkan kapsyen Behar.
Quote krustykrab 11-3-2024 10:13 AM
Menyibuk betul anak dia yg sengal ni. Ko dok diam2 la kat sana.
Quote aciksenah 11-3-2024 10:27 AM
Ada sorang pengarah drama..sapa kenal. Dia selalu biasakan diri dia sebagai budak Ijat..lupa dah. Dia ada la komen jugak pasal isu ni. Lebih kurang ayat dia, pasal seseorang yang diuji. Ada yang diuji sekali sudah insaf. Ada yang diuji berkali2 baru nak insaf, lepas dah hilang segalanya.
Bukan yang tu I nak fokuskan sekarang ni. Tapi apa yang dia post lps posting yang awal tadi. Kisah yang dia post tu dari IIUM confession. Kisah seorang lelaki yang stay dengan marriage dia bukan pasal cinta. Tapi pasal terpaksa..ha..lebih kurang mcm tu la. Mungkin stay disebabkan anak2, tapi sudah tiada perasaan cinta.
Mcm dia nak kaitkan kisah tu dengan orang yang sama je.  
Quote azimodin 11-3-2024 10:52 AM
Perlu ke bapak dia share conversation dengan anak?
Quote prince_marhaen 11-3-2024 10:58 AM
dah tak namakan diri mami sana mami sini lagi ke? takut kantoi mak hayam ngan adik2 ponen ke? hehehehehe
kalau dah kongkek sampai 3 jam tu bukan masalah hati behar, tu masalah poen.
Quote kakakgarang 11-3-2024 11:05 AM
behar behar, comel gak conversation deyolls.. hahahaha
Quote kakakgarang 11-3-2024 11:06 AM
iolls rasa comel deyolls punya conversation sbb rasa behar ni rajinn  layan anak2 heolls, mcm kasih seorg bapak melayan pertanyaan anak2..

HAHAHA entah la.. tersuka pulak.. hahahaah apooo
Quote cm_vungtau 11-3-2024 11:11 AM
Bukan masalah kawin 4, kan kena tangkap before kawin. Itu adultery. Ngertik?
Quote telracs 11-3-2024 11:37 AM
krustykrab replied at 11-3-2024 02:13 AM
Menyibuk betul anak dia yg sengal ni. Ko dok diam2 la kat sana.

Kasih Leia Ixora.

Kenapa sengal?
Dia duduk di mana?
Dia masih belajar atau sudah bekerja?
Bukan ke dia ni anak Azhar yang katanya sakit tu?
Quote Hypothetically 11-3-2024 11:47 AM
Kawin is halal, dua duaan dgn bukan mahram is haram, two different things here.
Quote ReginaGeorge 11-3-2024 11:58 AM
I rasa kasih tu bukan nak sangat ayah dia selamatkan pon. Tgk icon ketawa tu pon dah boleh agak. Just a fun convo anak remaja ngan bapak. Im sure behar jwb gitu pon sebab tanak anak dia berapi, knowing kasih  impulsive.
Quote makneng 11-3-2024 01:11 PM
Rajin eh dua beranak ni mencapub hal dlm kain org lain
Quote BoongaKertas 11-3-2024 02:17 PM
aciksenah replied at 11-3-2024 02:27 AM
Ada sorang pengarah drama..sapa kenal. Dia selalu biasakan diri dia sebagai budak Ijat..lupa dah. Di ...

nape iols rasa budak ijat tu mmg sejenis rajin bg sepatah dua kata?
Quote aciksenah 11-3-2024 02:59 PM
BoongaKertas replied at 11-3-2024 02:17 PM
nape iols rasa budak ijat tu mmg sejenis rajin bg sepatah dua kata?

Dia memang pun..semua isu pun dia bagi sepatah dua kata. Tapi boleh nampak la bias dia tu. Bila kena kat kawan2 seperjuangan..helok je ayat dia bagi, suruh kita bersangka baik. Tapi kalau kena kat rakyat jelata..lain pulak ayat yang dia bagi.
Quote BoongaKertas 11-3-2024 04:45 PM
aciksenah replied at 11-3-2024 06:59 AM
Dia memang pun..semua isu pun dia bagi sepatah dua kata. Tapi boleh nampak la bias dia tu. Bila ke ...

ingatkan iols jer rasa dia bias dlm berpandangan
Quote missbigrockstar 11-3-2024 05:01 PM
Mai dah pakcik yg suka menyibuk hal anak org
Quote Hypothetically 11-3-2024 05:32 PM
So dah kawin ke dorang ni, kalau blm, itu maksiat,  tak payah lah nak sembang lelaki boleh kawin 4,  sunnah tak kata boleh mulakan dgn maksiat dulu. Memalukan.

Lihat semua komen(19)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

15-6-2024 09:28 PM GMT+8 , Processed in 0.058725 second(s), 50 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top