CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

“Kalau Roger Boleh Layan Macam VVIP” – Adik Hidayah Bakar ‘Line’, Cuba Provok Ali Puteh?

21-2-2024 12:01 PM| Diterbitkan: CARI-HBZ| Dilihat: 21352| Komen: 238

Description: Semalam, pelawak Ali Puteh dan keluarga hadir ke rumah balu Allahyarham Abam, Siti Norhidayah untuk membayar duit saman berjumlah RM75,000.


Semalam, pelawak Ali Puteh dan keluarga hadir ke rumah balu Allahyarham Abam, Siti Norhidayah untuk membayar duit saman berjumlah RM75,000.

Namun, Hidayah menolak bayaran itu dan meminta Ali berjumpa dengan peguam. Pada perjumpaan petang itu, Ali sempat bersemuka dengan anak saudaranya, Syed Uthman Hamzah yang sudah empat tahun terpisah.

Ingatkan dah setel! Terbaru, timbul pula isu di mana adik kepada Hidayah iaitu Zainuddin memuat naik kenyataan seolah-olah cuba memprovokasi Ali.

Zainuddin memberi pesanan supaya Ali memberitahu niatnya dahulu sebelum terjah datang ke rumah. Katanya lagi, jika Ali ‘roger’, pihaknya sudah tentu akan melayan Ali seperti tetamu kehormat VVIP.



Ujar adik Hidayah lagi, pelawak itu ‘acah-acah’ bagus siap datang bersama bodyguard ke rumah mereka pada petang Selasa.


Tak berdiam diri, Ali pula membalas kenyataan mempersoalkan mengapa timbul rasa tak puas hati dari pihak sana sedangkan dia sudah berusaha untuk membayar saman tetapi ditolak.



Di ruangan komen, netizen menempelak adik Hidayah menyifatkan dia sengaja mencari pasal. Kata netizen, lebih baik pihaknya menegur Ali secara berhadapan bukannya menggunakan media sosial.

Kredit: Instagram zainuddin_94 | Instagram Ali Puteh | Oh Media


Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan

ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Carcosa 21-2-2024 12:03 PM
Ehhh babi lah korang ni semua.
Semua terjun jamban, lepas tu aku kunci pintu jamban tu, jadi takde dah cerita keluar sekor2
Quote rbmy 21-2-2024 12:16 PM
adik dayah ni pun kemain lagi. niat nawaitu ali tu nak byar bawa bodyguard ke apa ..biarlah urusan dia dgn tuhan. yg ko tetiba pi up camni kenapa. aduhai
akai mana akai. nak masuk ramadan dh ni
Quote Perawankota 21-2-2024 12:18 PM
Family lain jgnlah sibuk masuk campur...
Quote JunkMail 21-2-2024 12:23 PM
Kalau aku jadi adik dia pun aku sound tepat. Takyah nak bebai sangat lah Ali...kau bawak duit feeling nak bayar terus. Benda dituntut pakai mahkamah kot..kau pergi pass kat loyer kau tu. Bengap simpan sikit.
Quote matjerk 21-2-2024 12:30 PM
Soalan netizen tu "ada ali suruh bg layanan extra ke?"
Tp mai rumah org..kena la beradab kot? Atleast roger dulu... ni mai buat recording lagi... tu kurang ajar.
Quote Belibis 21-2-2024 12:39 PM
Mula2 tengok macam kesian jugak kat ali ni..tapi bila dia call loyer,loyer baru cakap sikit dia mencelah,terus nampak dia ni jenis hangin kus kus..
Lantak kome lerrrr .
Quote elnor_81 21-2-2024 12:39 PM
matjerk: Soalan netizen tu "ada ali sur ...


Ikutkan slh buat live sume tu. Klo dayah buat report..mmg kena litam
Quote Suchi 21-2-2024 12:42 PM
Aik blm setel kenapa kat page2 kat fb kata dh setel
Takde sapa nk highlight pasal kena bayar kat depan lawyer eh
Ingat cukup ke netizen sbg saksi
Quote Cekla 21-2-2024 12:45 PM
dia ingat bayar duit saman tu macam g bayar hutang pinjam 5rggt beli ikan kat pasar
Quote asfaz 21-2-2024 12:57 PM
Suchi replied at 21-2-2024 12:42 PM
Aik blm setel kenapa kat page2 kat fb kata dh setel
Takde sapa nk highlight pasal kena bayar kat dep ...

Sb tu kot adik dia highlight belum bayar.

Btw kalau ai jadi family dayah pun ai sound mcm ni. Datang ramai2 tak bgatau,time dah nak senja,rekod live pulak tu. Sound pulak adik ipar dayah. Kau tu menantu aje.
Kalau ai time tu jugak ai halau.

Sama macam makcik kat tpt ai ni. Time maghrib berkumandang ketuk rumah org bagai nak rak. Selagi tak bukak selagi tu ketuk. Dengan tak bagi salam. Semata2 nak jual kuih frozen. Takde adab betul.
Quote LaskarHijayu 21-2-2024 12:58 PM
elnor_81 replied at 21-2-2024 12:39 PM
Ikutkan slh buat live sume tu. Klo dayah buat report..mmg kena litam

Kan. Bwk duit puluh ribu nak bayar ke dayah duit tu. Klu org jahat aim rumah dayah sbb tau dayah byk duit, mmg punca la ali pon. Bayar kat pjbt lawyer tokleh buat live kan ali. Haha
Quote novlin 21-2-2024 01:01 PM
asfaz replied at 21-2-2024 12:57 PM
Sb tu kot adik dia highlight belum bayar.

Btw kalau ai jadi family dayah pun ai sound mcm ni. Da ...

tang orang petik bini dia nangis2 jual keter reti pulak dia panas hati sampai upah org 500 hengget jika bg info sapa yg petik nama bini dia..

Quote merrissa 21-2-2024 01:02 PM
sibuk la tu nak duit akak dia...batu api jer
Quote sayangselamah 21-2-2024 01:02 PM
Amount banyak memang kena bayar thru lowyer sebab kes mahkamah.banyak sebabnya..bukan bayar hutang ratus ringgit nak bagi kat tangan..
Quote tipah89 21-2-2024 01:05 PM
matjerk replied at 21-2-2024 12:30 PM
Soalan netizen tu "ada ali suruh bg layanan extra ke?"
Tp mai rumah org..kena la beradab kot? Atleas ...

biasala netijen yg komen tu mesti budak kelas belakang yg acah2 gempak hot hensem masa skolah last2 jadi pilot darat. jenis kalau cerdik dia xkan komen mcm tu.

Quote Orgkgdukobesi 21-2-2024 01:12 PM
Semoga loyer cepat dapat duit saman nih. Stress ambo tengok si AliSusun yang bengap tak boleh diajar nih.
Quote jihyomelly 21-2-2024 01:13 PM
bengap betul sapa yg cakap “dah cukup duit tu ambik je la” ni kes mahkamah semua kena melalui lawyer bukan main terjah mcm pinjam seratus nurnilamsari…skarang berjemaah dayah kena konon degil besar kepala ego sbb litam dah byr taknak terima…
Quote anony-mous 21-2-2024 01:13 PM
Selamanya i team dayah. Even dayah nk lyn ali mcm taik pon , i ttp sokong dayah. Sbb ali ni sejahat2 manusia
Quote captainQUE 21-2-2024 01:13 PM
Taulah bengap Ali oi, tapi ambik taulah bila bayaran itu mahkamah yg arah kan dan tentutan kenalah melalui peguam. Yang dok backup Ali ni pun sama je, tak reti nak ambik tau pasal undang2 tapi sibuk nak condamné orang backup Ali ni… samalah perangai dengan Ali tu…

Lihat semua komen(238)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

19-4-2024 10:52 AM GMT+8 , Processed in 0.128824 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top