CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CARI Infonet Portal Portal Utama Confession Lihat artikel

Wanita Dikutuk Ajar Benda Negatif Pada Anak, Hina Orang Kampung Lap Kotoran Guna Baju Dan Bukan Tisu

9-10-2023 12:49 PM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 4832| Komen: 60

Description: Seorang wanita menerima kritikan ramai gara-gara memuat naik perbualan dengan anaknya yang berbaur negatif.
Seorang wanita menerima kritikan ramai gara-gara memuat naik perbualan dengan anaknya yang berbaur negatif.

Menerusi tangkap layar yang ditularkan di platform X, wanita itu bercerita yang anak perempuannya bertanya kenapa tiada sambungan internet ketika berada di kampung.


Gambar Hiasan

Wanita itu menjawab mereka kini berada di kampung dan disebabkan hal itu, tiada sambungan komunikasi di kawasan berkenaan.

Foto: Gempak

Anaknya kembali bertanya, apakah itu kampung? Wanita itu menjawab, kampung di mana penduduknya tidak menggunakan tisu untuk lap mulut, sebaliknya mereka gunakan baju yang mereka pakai.


Perkongsian itu menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan netizen.


Salah seorang daripadanya adalah pempengaruh popular, Ceddy. -CARI

Sumber: Gempak

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote hareeeesah 9-10-2023 12:51 PM
Wah budder dh ada thread
Quote lanacondor 9-10-2023 01:01 PM
Kmpg mn dia dduk? Rasa majority kmpg dh de internet termasuk kwsn org asli.. kwsn terpencil je yg xde. Selalu yg poyo gini asal kmpg Bru merasa kaya
Quote dua_chzy 9-10-2023 01:01 PM
Shithead.

Inilah generasi shithead.

Tak habis2 merasa entitled.

Tak habis2 pandang rendah dengan orang.

Padahal English kau sah2 stok2 D atau C sebab grammar kau tersangat hauk dek!
Quote cikatilia 9-10-2023 01:51 PM

isu semasa terus nokkss..

bahahahahahaha
hello whinney budder
Quote kaseh80 9-10-2023 01:54 PM
Budder dah famous
Quote ilacantik 9-10-2023 01:58 PM
Wow. Whiney budder lagi hebat, terus masuk BOD CI. Lagi upgrade drpd akak dia kat BOD gosip jer.
Quote che-cikL 9-10-2023 02:04 PM
Ha tepukkk

Selalu Whiney hanya mampu tumpang dungeon kakak Kepamss yg gemoksss di Hell-Eh sana
Quote MissVixen 9-10-2023 02:05 PM
Perasan urban sangat padehal bahasa pun grammar ke lautan dalam. Ramai duduk bandar tapi setakat duduk flat pun nak pandang rendah orang lain.
Quote vanillaninja 9-10-2023 02:07 PM
Sheols tau ke sheols dah viral? Kesian anak2 sheols dapat mak bengong.
Quote Burong_Hantuk 9-10-2023 02:12 PM
kampung felda kah????
Quote kucingitam 10-10-2023 10:24 AM
sape plak ni...
Quote Atata 10-10-2023 10:31 AM
Apodah ini pun layak diangkay menjadi sebuah thread. Reply tweet tu 60 je
Quote NazRysha 10-10-2023 11:08 AM
geram sungguh kat rosie phua chu kang ni
Quote SedihPedih 10-10-2023 11:32 AM
Jgn femeskan whiney. Sejak viral bodo ni dia dok promote bisness sendu dia
Quote Skuau 10-10-2023 11:39 AM
mesti mak dia ada 7 phd..dan termasuk 10 orng terkaya di Msia....
Quote mengapainisemua 16-10-2023 02:15 PM
ala tu mesti maknye kecik2 dulu buat camtu
Quote kakacantikkan 16-10-2023 02:19 PM
minggu anak beranak msuk CI ke ni? last week tokmid hari ni budder plk
Quote sharlenetexas 16-10-2023 02:26 PM
hareeeesah replied at 9-10-2023 12:51 PM
Wah budder dh ada thread

Budder ni pun ada iras shuringai. Dua2 annoying.

Quote ladybugz 16-10-2023 03:07 PM
well, im one of the people yg org slalu cop kampung. kat uni pun i mmg sengaja nk jd kampung sbb all around semua nk jd urban pakai x cukup kain dll. mmg dipandang rendah ye sbb org pandang kita as kekampungan. tp i am stubborn like tht. x suka conform to the surroundings unless i rasa perkara tu elok utk i. tp result i much better than yg prasan urban tu. yg betul2 urban tu relax je kawan dgn i. yg acah2 tu biasanya pandang kita jijik gitu. sampai skrg pun i lebih selesa berbaju kurung utk ke tempat kerja iwalaupun kat tempat i even makcik2 pun berpakaian skirt with blouse. wlpn diorg x suka berbaju kurung yg maybe out of date to certain people, i masih lg prefer baju kurung. kena dgn jiwa kampung i. now, i make peace dgn org2 yg suka sgt pandang rendah kat i just because i look like org kampung. so what? i mmg org kampung n will always be proud to be one.

Lihat semua komen(60)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

23-2-2024 09:29 AM GMT+8 , Processed in 0.061680 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top