CARI Infonet

 Forgot password?
 Register

ADVERTISEMENT

1234Next
Return to list New
View: 4973|Reply: 60

Wanita Dikutuk Ajar Benda Negatif Pada Anak, Hina Orang Kampung Lap Kotoran Guna Baju Dan Bukan Tisu

  [Copy link]
Post time 9-10-2023 12:49 PM | Show all posts |Read mode
Seorang wanita menerima kritikan ramai gara-gara memuat naik perbualan dengan anaknya yang berbaur negatif.


Menerusi tangkap layar yang ditularkan di platform X, wanita itu bercerita yang anak perempuannya bertanya kenapa tiada sambungan internet ketika berada di kampung.


Gambar Hiasan




Wanita itu menjawab mereka kini berada di kampung dan disebabkan hal itu, tiada sambungan komunikasi di kawasan berkenaan.


Foto: Gempak




Anaknya kembali bertanya, apakah itu kampung? Wanita itu menjawab, kampung di mana penduduknya tidak menggunakan tisu untuk lap mulut, sebaliknya mereka gunakan baju yang mereka pakai.


Perkongsian itu menimbulkan rasa kurang senang dalam kalangan netizen.





Salah seorang daripadanya adalah pempengaruh popular, Ceddy. -CARI


Sumber: Gempak
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2023 12:51 PM From the mobile phone | Show all posts
Wah budder dh ada thread
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Kmpg mn dia dduk? Rasa majority kmpg dh de internet termasuk kwsn org asli.. kwsn terpencil je yg xde. Selalu yg poyo gini asal kmpg Bru merasa kaya
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 01:01 PM From the mobile phone | Show all posts
Shithead.

Inilah generasi shithead.

Tak habis2 merasa entitled.

Tak habis2 pandang rendah dengan orang.

Padahal English kau sah2 stok2 D atau C sebab grammar kau tersangat hauk dek!
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 01:51 PM | Show all posts

isu semasa terus nokkss..

bahahahahahaha
hello whinney budder
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 01:54 PM From the mobile phone | Show all posts
Budder dah famous
Reply

Use magic Report

Follow Us
Post time 9-10-2023 01:58 PM From the mobile phone | Show all posts
Wow. Whiney budder lagi hebat, terus masuk BOD CI. Lagi upgrade drpd akak dia kat BOD gosip jer.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 02:04 PM From the mobile phone | Show all posts
Ha tepukkk

Selalu Whiney hanya mampu tumpang dungeon kakak Kepamss yg gemoksss di Hell-Eh sana
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 9-10-2023 02:05 PM From the mobile phone | Show all posts
Perasan urban sangat padehal bahasa pun grammar ke lautan dalam. Ramai duduk bandar tapi setakat duduk flat pun nak pandang rendah orang lain.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 02:07 PM | Show all posts
Sheols tau ke sheols dah viral? Kesian anak2 sheols dapat mak bengong.
Reply

Use magic Report

Post time 9-10-2023 02:12 PM | Show all posts
kampung felda kah????
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 10:24 AM | Show all posts
sape plak ni...
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 10:31 AM From the mobile phone | Show all posts
Apodah ini pun layak diangkay menjadi sebuah thread. Reply tweet tu 60 je
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 11:08 AM | Show all posts
geram sungguh kat rosie phua chu kang ni
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 11:32 AM From the mobile phone | Show all posts
Jgn femeskan whiney. Sejak viral bodo ni dia dok promote bisness sendu dia
Reply

Use magic Report

Post time 10-10-2023 11:39 AM From the mobile phone | Show all posts
mesti mak dia ada 7 phd..dan termasuk 10 orng terkaya di Msia....
Reply

Use magic Report


ADVERTISEMENT


Post time 16-10-2023 02:15 PM | Show all posts
ala tu mesti maknye kecik2 dulu buat camtu
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2023 02:19 PM From the mobile phone | Show all posts
minggu anak beranak msuk CI ke ni? last week tokmid hari ni budder plk
Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2023 02:26 PM From the mobile phone | Show all posts
hareeeesah replied at 9-10-2023 12:51 PM
Wah budder dh ada thread

Budder ni pun ada iras shuringai. Dua2 annoying.

Reply

Use magic Report

Post time 16-10-2023 03:07 PM From the mobile phone | Show all posts
well, im one of the people yg org slalu cop kampung. kat uni pun i mmg sengaja nk jd kampung sbb all around semua nk jd urban pakai x cukup kain dll. mmg dipandang rendah ye sbb org pandang kita as kekampungan. tp i am stubborn like tht. x suka conform to the surroundings unless i rasa perkara tu elok utk i. tp result i much better than yg prasan urban tu. yg betul2 urban tu relax je kawan dgn i. yg acah2 tu biasanya pandang kita jijik gitu. sampai skrg pun i lebih selesa berbaju kurung utk ke tempat kerja iwalaupun kat tempat i even makcik2 pun berpakaian skirt with blouse. wlpn diorg x suka berbaju kurung yg maybe out of date to certain people, i masih lg prefer baju kurung. kena dgn jiwa kampung i. now, i make peace dgn org2 yg suka sgt pandang rendah kat i just because i look like org kampung. so what? i mmg org kampung n will always be proud to be one.
Reply

Use magic Report

You have to log in before you can reply Login | Register

Points Rules

 

ADVERTISEMENT



 

ADVERTISEMENT


 


ADVERTISEMENT
Follow Us

ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

14-4-2024 10:21 AM GMT+8 , Processed in 0.073673 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

Quick Reply To Top Return to the list