CARI Infonet

 Forgot password?
 Register
CARI Infonet Portal Portal Utama Confession Lihat artikel

Trivia Bakal Isteri Putera Mateen, Dayang Anisha Gadis Paling Bertuah Di Dunia

9-10-2023 10:59 AM| Diterbitkan: CARI-MRO| Dilihat: 5617| Komen: 49

Description: Pengiran Muda ‘Abdul Mateen Bolkiah yang bakal bernikah pada 11 Januari 2024.
Pengiran Muda ‘Abdul Mateen Bolkiah yang bakal bernikah pada 11 Januari 2024.

Ramai netizen tertanya-tanya tentang gerangan wanita yang menjadi pilihan anakanda Sultan dan Yang Di-Pertuan Negara Brunei Darussalam, Sultan Hassanal Bolkiah itu.


Ini 12 trivia mengenai bakal isteri Putera Mateen iaitu Yang Mulia Dayang Anisha Rosnah Adam.

=

1. Dayang Anisha turut dikenali dengan nama Anisha Isa Kalebic.

3. Dayang Anisha ialah cucu kepada penasihat khas Sultan Brunei iaitu Pehin Datuk Isa.

4. Dayang Anisha merupakan lulusan sebuah universiti di England.

Foto: IG


5. Dayang Anisha mempunyai sebuah perniagaan berkaitan fesyen, dikenali sebagai Silk Collective.

6. Dia turut memulakan perniagaan pelancongan bernama Authentirary bersama rakan baiknya.

7. Instagram Dayang Anisha ditetapkan dalam mode privasi dan hanya boleh diakses mereka yang terdekat dengannya.

Foto: mStar

8. Khabar angin tentang hubungan cinta Putera Mateen dengan Dayang Anisha mula bertebaran sejak tahun 2018.

9. Foto Putera Mateen ketika dia menghadiri sebuah acara bersama Dayang Anisha pernah tular sebelum ini.

10. Abang kepada Dayang Anisha iaitu Danial Deen Isa Kalebic merupakan sahabat baik Putera Mateen.

Daniel Deen (Kiri Sekali) Foto: IG

11. Selain mengagumi kecantikan Dayang Anisha, ramai netizen turut 'cair' melihat ketampanan abangnya Danial Deen Isa Kalebic yang bertubuh sasa.

12. Fanpage Dayang Anisha turut diwujudkan oleh peminat di Instagram dan TikTok sejak hubungannya dengan Putera Mateen diketahui umum. -CARI


Foto: IG
Sumber: mStar

Bagus

Marah

Terkejut

Sedih

Lawak

Bosan
Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote syamzana 9-10-2023 11:03 AM
mixed apa dia ni?
abg&dia jauh sgguh dari rupa ummah borneo pun
untung larrr dari segi luaran la...biasa yg nmpk bertuah nau ni ujung2 kesepian dlm bilik.

ada jugak rezeki tgk wedding pengantin herlokkk 10hari10mlm
Quote cikatilia 9-10-2023 11:17 AM
lawa muka nya.. nampak ayu2 gitchu
Quote harkktuih 9-10-2023 11:21 AM
acik2 porem ada option dah.. Danial Deen Isa Kalebic
Quote kepompong 9-10-2023 11:22 AM
syamzana replied at 9-10-2023 11:03 AM
mixed apa dia ni?
abg&dia jauh sgguh dari rupa ummah borneo pun
untung larrr dari segi luaran  ...

i baru nak cakap benda sama... pasal ayat "beruntung" tu... biasa royals ni kawen byk , & belum kira yg simpan2
Quote she 9-10-2023 11:29 AM
Lawa helok
Idok ler Mateen tu hadap retis
Pandai jua dipilih yang ada pendidikan
Quote Nurul8001 9-10-2023 11:33 AM
kepompong replied at 9-10-2023 11:22 AM
i baru nak cakap benda sama... pasal ayat "beruntung" tu... biasa royals ni kawen byk , & belum ki ...

Royal memang takde masalah kahwin byk. Tapi, yg first patutnya amik yg pure blue blood. Lahirkan ramai pewaris raja gahara. Kalau tak, dilute la darah keturunan raja2 tu.
Quote Mamiyan 9-10-2023 11:34 AM
Nk shooping dpt vvvvvipp treatment la, gi sana sini pakai private jet. Mmg bertuah la dari segi financial and lifestyle

Klu yg lain not really la, pelagi klu in the future nanti dia dpt madu kan. Masih paling bertuah di dunia ke? Hahaha
Quote Thunderclouds 9-10-2023 11:36 AM
Lucky in material sense & upgraded to kasta ttinggi la kot.
Kerabat sana well known berbilang & kerap bertukar bini oso yg on the side wat geli².
Dh lekat dlm genetic markers
Dia pon tau what she's about.
Dorg kn sedara jauh
Inbred manjahhhh²
Quote kepompong 9-10-2023 11:36 AM
Nurul8001 replied at 9-10-2023 11:33 AM
Royal memang takde masalah kahwin byk. Tapi, yg first patutnya amik yg pure blue blood. Lahirkan r ...

yup. tapi komen yg first tu.. nampak luaran bertuah . tapi ujung2 sepi sendiri ......
sbb laki byk urusan negara. bila free cari pompuan lain (walopon halal)
Quote Suchi 9-10-2023 11:37 AM
Bangsa apakah kelebic weh?
Tan tan kah?
Quote Thunderclouds 9-10-2023 11:43 AM
she replied at 9-10-2023 11:29 AM
Lawa helok
Idok ler Mateen tu hadap retis
Pandai jua dipilih yang ada pendidikan


Trophy wife wajib yg family & rakyat jelata approved macik..negara isley khensss
Imej pon dh kasi coci bersihhh..
Adik² no 2..3..dan seterusnya leh la pilih ntah sapa² yg dia bkenan
Quote she 9-10-2023 11:46 AM
Thunderclouds replied at 9-10-2023 11:43 AM
Trophy wife wajib yg family & rakyat jelata approved macik..negara isley khensss
Imej pon dh kas ...

Sebenarnya macik kias kat TMJ
Quote ifanonline 9-10-2023 11:48 AM
mateen ni confirm bini ramai mcm pak dia
Quote Thunderclouds 9-10-2023 11:49 AM
she replied at 9-10-2023 11:46 AM
Sebenarnya macik kias kat TMJ

Haipp..jgn seruuu
Quote Thunderclouds 9-10-2023 11:51 AM
ifanonline replied at 9-10-2023 11:48 AM
mateen ni confirm bini ramai mcm pak dia

Mana tak tompah kuah...kalo bukan ke nasik

Quote manehnya 9-10-2023 11:58 AM
ye lah, untung ngat ngat...
Quote VespaSilbe 9-10-2023 12:03 PM
Jauh lawa la daripada muka anak2 ku desa nan permai.. tazabar nak tgk baju perantin.. jangan pakai tudung cam acik2..
Quote lifeline 9-10-2023 12:04 PM
wow cantik n elok
bagus2 kawin sesama negara...

kdng iols mcm x syiok jugak kerabat2 malaysia ni asyik la kawin dgn org negara lain..
tp tu pandangan peribadi iols je la heheheh
Quote rospinki 9-10-2023 12:11 PM
so patutnya iols jeles ke apa?



Lihat semua komen(49)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

24-2-2024 07:51 PM GMT+8 , Processed in 0.050127 second(s), 47 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top