CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Hidangan Sidang Kemuncak ASEAN Penuhi Selera Barack Obama!

20-11-2015 11:28 AM| Diterbitkan: CARI-IIN| Dilihat: 16298| Komen: 180

Description: Mereka mampu memenuhi permintaan para pemimpin negara dan kerajaan ASEAN serta anggota perwakilan
Oleh Izzah Abbasy

Presiden Amerika Syarikat (AS), Barack Obama dijangka berada di Malaysia selepas menghadiri mesyuarat APEC di Manila dan dijadual mengambil bahagian dalam Sidang Kemuncak ASEAN-AS Ke-3 selain Sidang Kemuncak Asia Timur Ke-10. Sidang Kemuncak Asean Ke-27 akan disertainya sepanjang 18 hingga 22 November 2015 di Kuala Lumpur.



Hidangan yang akan disediakan sepanjang Sidang Kemuncak ASEAN di sini akan ketuai oleh Chef Eksekutif Pusat Konvensyen Kuala Lumpur (KLCC), Richmond Lim yang mempunyai 32 tahun dalam bidang kulinari dan akan memenuhi selera Obama seperti tiga hidangan mudah yang perlu disediakan pihaknya kepada Obama.

Menurut Richmond Lim, Obama memilih ;

Dada ayam yang dimasak dengan herba dan nasi tomato serta kami juga diminta untuk menyediakan ikan salmon pedas manis yang dihidang dengan nasi beras basmathi dan zucchini serta ikan kakap yang dimasak dengan herba tempatan.

Katanya beberapa petugas di bawah seliaannya dihantar mengikuti kursus khas agar mereka mampu memenuhi permintaan para pemimpin negara dan kerajaan ASEAN serta anggota perwakilan yang menghadiri sidang kemuncak itu.


Baca selanjutnya di : Berita Harian

7

Bagus
6

Marah
8

Terkejut
6

Sedih
3

Lawak
6

Bosan

Friends Rank (36 people)

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote TuntungReturn 18-11-2015 07:35 PM


ni dia chef executive klcc,richmond lim
Quote zawara 18-11-2015 07:38 PM
ikan kakap tu apa
Quote sukacactus 18-11-2015 07:58 PM
Kakap tu siakap ke?
Sorry xpernah dengar
Quote jazaa100 18-11-2015 08:02 PM
Tak bubuh timun &,sambal belacan utk Obama??
Quote cinamedun 18-11-2015 08:05 PM
malon ikan kakap pun tidak tau

sah malon maling bahasa indon ikan kakap
Quote BebeQ 20-11-2015 01:05 PM
para pemimpin ni pergi tempat orang pun masih nak demand bab makan.
Quote krustykrab 20-11-2015 01:25 PM
awat tak bg je die maksm nasi kerabu or dagsng? baru la kena ...mai negara org kna la try...n msia pun blh promote makanan tempatan...ni dibgnya jugak salmon la hmmmmm
Quote kemaruk 20-11-2015 01:31 PM
BebeQ replied at 20-11-2015 01:05 PM
para pemimpin ni pergi tempat orang pun masih nak demand bab makan.

bukan dia yang demand

biasanya pihak penganjur atau tuan rumah akan tanya apa hidangan yang dorang nak
Quote Artemesiaa 20-11-2015 01:34 PM
Wow sate daging wagyu tuuu
Quote Simunggu 20-11-2015 01:56 PM
ingat obama suka soto banjar..
Quote izanagiarcana 20-11-2015 02:22 PM
Yes We can jer lah pak cik obama ni 8)-Haibat sangatlah USA dapat jadi superpower dan polis dunia 8)
Quote jengkoil 20-11-2015 02:29 PM
izanagiarcana replied at 20-11-2015 02:22 PM
Yes We can jer lah pak cik obama ni 8)-Haibat sangatlah USA dapat jadi superpower dan polis dunia 8)

Ko cakap apa ni dekkkk? Bahasa puak klingon ke wookie?
Quote itik_kuning 20-11-2015 02:38 PM
ikan kakap tu siakap la dekkk
Quote bangcak 20-11-2015 02:42 PM
bagi la mamat tu 'makanan malaysia'

budu, tempoyak, sambal belacan
Quote din_atos 20-11-2015 02:43 PM
bg dia mkn bom la.
Quote haruslah 20-11-2015 03:09 PM
ikan kakap tu hanya bleh didapati di kukup shj
Quote chipsmoremore 20-11-2015 03:11 PM
ni nak mesyuarat nak bincangkan isu-isu ker nak melantakkk............ kalo nak ikut selera n budaya makanan dia nampak sgt kita ni mmg mengikut telunjuk barat.........kalo mokcik, mokcik jamu jer ikan patin masak tempoyak, ikan keli cili api, ikan masin, petai, ulam-ulam, sambal belacan. MOKcik yg  tuan rumah suka ati aku lah nak bagi makan aper, ko x nak makan sudah pi makan kat otel bayar sendiri........
Quote sepiITUindah 20-11-2015 03:14 PM
chipsmoremore replied at 20-11-2015 03:11 PM
ni nak mesyuarat nak bincangkan isu-isu ker nak melantakkk............ kalo nak ikut selera n budaya ...

ko tak tau ker...ni salah satu kejayaan besar sidang puncak asean
kuala lumpur sebagai tuan rumah amat berbangga dengan kejayaan memenuhi selera obama

Quote chipsmoremore 20-11-2015 03:25 PM
sepiITUindah replied at 20-11-2015 03:14 PM
ko tak tau ker...ni salah satu kejayaan besar sidang puncak asean
kuala lumpur sebagai tuan ruma ...

Mesyuarat melantak je lah....wat ngabiskan berass mokcik jerk


Lihat semua komen(180)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

24-7-2024 04:52 AM GMT+8 , Processed in 0.049710 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top