CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Selamat Walaupun Kontena Jatuh

8-11-2015 10:52 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 12613| Komen: 44

Description: Seorang pemandu lori kontena terselamat daripada kemalangan...
Oleh : Fyruz Hanna

Seorang pemandu lori kontena terselamat daripada kemalangan apabila kenderaannya merempuh tembok jejambat bertingkat di Pelabuhan Klang.



Kontena tersebut jatuh pada ketinggian 10 meter dalam kejadian jam 12:30 tengah hari. Kontena ini dalam perjalanan ke Pelabuhan Utara.

"Pemandu lori hanya mengalami cedera dan tiada mangsa lain terbabit dalam kejadian ini," kata Ketua Operasi dari Balai Bomba dan Penyelamat Pelabuhan Klang Pegawai Bomba Kanan II, Shaharman Shahadan.

Baca selanjutnya: HMetro
2

Bagus
7

Marah
6

Terkejut
8

Sedih
8

Lawak
4

Bosan

Friends Rank (35 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mommymonster82 8-11-2015 01:09 AM
ingatkan transformers 5-rise of unicron
Quote kemaruk 8-11-2015 01:16 AM
antara scene yang paling bangkem minat masa kecik2 dulu

berkali-kali rewind tape yang arwah ayah bangkem belikan kat speedy video

[youtube]9e9yKRm9R44[/youtube]
Quote ctaz 8-11-2015 01:17 AM
patutnya...
drebar2 lori ni gi mintak keje kat hollywood...
sebagai stunt.....
Quote faraway1 8-11-2015 01:26 AM
fu yoo .............
Quote hanalisa 8-11-2015 01:42 AM
feeling2 nak korner baring ker ni? memang terbaring terus.
Quote cHimo 8-11-2015 02:01 AM
Volvo tuhhh ..
Quote aHoi83 8-11-2015 02:43 AM
Mostly pemandu kontena ni ramai yg bawak mcm celaka. Nasebla kt bawah tu tkde motor or kereta. Bygkan kalo ade :
Quote rospinki 8-11-2015 03:01 AM
Ni flyover baru kt north port exit shapadu hiway  memang sempit mcm roller coster.
Quote nour2001 8-11-2015 03:21 AM
Gambar clear...kesian Pada pengguna jalan raya lain...Kena bersesak dek sbb pangai truckie bawak truck mcm bawak keta f1..
Quote red_cattleya 8-11-2015 04:09 AM
nasib baik takde kenderaan kt bawah and abam tu pn selamat
Quote bellaa 8-11-2015 04:45 AM
Ngeri betoii
Quote CrowneGlory 8-11-2015 07:32 AM
Tgh mabuk ke ...amik drug drebar2 celaka ni...selalu nmpk dorg ni bawak laju ...mujurla tiada inesen victim kali ni..sepatutnya drebar tu mampos aje...
Quote v(T.T)v 8-11-2015 08:39 AM
90%pemandunya kerling.
Quote delsmomm 8-11-2015 08:45 AM
huishhh...

driver lori ni ingat bwk keta mainan kah..

nasib la xde nyawa yg melayang...
Quote MissNigga 8-11-2015 08:50 AM
kawasan ni mmg merbahaya .... lori pengangkut kontena banyak lalu kawasan nie ... jalan pun tak rata sebab kenderaan berat banyak melalui kawasan ni .... kalo lalu bawah flyover, mmg skeri sebab atas fly over ... lori lori berdesup jer lalu ...
Quote noor2 8-11-2015 09:27 AM
Cantiknya gambar...clear....

Bayangkan ada org lalu kat bawah masa kejadian ...naudzubillah
Quote exclusive_vvip 8-11-2015 09:33 AM
kukuh betol flyover ni yer...penjuru tu pun cam tak terjejas langsung...,
Quote monyet_2015 8-11-2015 09:33 AM
Nampak macam pemandu kurang pengalaman bawak triller ni..bawak laju pastu brek di selekoh..ekor understeer.
Quote Decaffeinated 8-11-2015 10:38 AM
monyet_2015 replied at 8-11-2015 09:33 AM
Nampak macam pemandu kurang pengalaman bawak triller ni..bawak laju pastu brek di selekoh..ekor unde ...

dalam istilah kampungnya tayar membuang....

mungkin (big speculation here) designer design the bend macam untuk highway2 biasa dorang 'lupa' ini wilayah drunken truckies....

an accident waiting to happen I would say.

It could have been worse.



Lihat semua komen(44)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 06:37 AM GMT+8 , Processed in 0.064918 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top