CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Dokumentari Channel News Asia Berniat Jahat - Datuk Seri Salleh

26-9-2015 02:25 AM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 4974| Komen: 10

Description: Dokumentari yang disiarkan saluran berkenaan pada Khamis sebagai berat sebelah kerana hanya mengetengahkan perkara negatif tentang Malaysia.



 

sumber foto : http://www.freemalaysiatoday.com/



Laporan Channel News Asia (CNA) pada Hari Malaysia bertajuk ‘A Fractured Nation’ itu tidak mencerminkan situasi sebenar di negara ini.

Ia juga dikatakan cuba memberi imej buruk kerana hanya menemubual pembangkang.

Menteri Komunikasi dan Multimedia Datuk Seri Dr Salleh Said Keruak menyifatkan dokumentari yang disiarkan saluran berkenaan pada Khamis sebagai berat sebelah kerana hanya mengetengahkan perkara negatif tentang Malaysia.

Salleh berkata demikian selepas menghadiri majlis pengagihan daging korban bersempena Hari Raya Aidiladha di Batu 7, Kesapang, Kota Belud.


Menurut laporan itu, Hari Malaysia yang sepatutnya menjadi sambutan memperkukuhkan perpaduan rakyat Malaysia, dirosakkan oleh beberapa pihak yang mengambil kesempatan untuk menyemai perselisihan dan perpecahan menerusi demonstrasi berbaur perkauman.



berita selanjutnya : freemalaysiatoday.com
16

Bagus
22

Marah
23

Terkejut
25

Sedih
23

Lawak
17

Bosan

Friends Rank (126 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote batman_2007 26-9-2015 09:44 AM
tak tgk dokumentari tu pun mmg org dah bnyk tau laa

Thanks to u jibby
Quote Artemesiaa 26-9-2015 09:49 AM
Dia ingat caucasian ni tak buat research ke pasal Malaysia tak perlu bergantung pada documentary je
Quote wwwvvvwww 26-9-2015 12:31 PM
Channel news asia pun dia layan ka
Quote alieyrina 26-9-2015 02:25 PM
Jgn kata org luaq..aku duk dlm ni pun sendiri rasa -ve....wadehel !
Quote samperit 26-9-2015 07:45 PM
yelah yelah...
suma org niat jahat klau ckp psl najib & rosmah kan...
Quote sabbath_shalom 27-9-2015 01:27 AM
Ye la ....Najib wali Aollah...ada karomah...dulu Najib sokong baju merah...hari ni dia dah malu.
Quote mattzzx 27-9-2015 12:46 PM
apa lagi? saman saje lah........
Quote chinta89 27-9-2015 02:01 PM
Bang Jibby baik ok.. Korang ni pun..
Quote friedfishsoup 27-9-2015 09:25 PM
Hahahhahah
Quote friedfishsoup 27-9-2015 09:26 PM
Hahahhahah

Lihat semua komen(10)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

3-3-2024 03:38 AM GMT+8 , Processed in 0.055157 second(s), 39 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top