CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mungkin Gantung FAM - Khairy Jamaluddin

5-9-2015 09:55 PM| Diterbitkan: CARI-LTS| Dilihat: 8620| Komen: 58

Description: "Mengikut Akta Pembangunan Sukan, kuasa diberi kepada Kementerian Belia dan Sukan untuk menggantung mana-mana persatuan sukan yang dirasakan perlu," katanya melalui Facebook beliau hari ini.


Oleh : TS LOO


Selepas peletakan jawatan Ketua Jurulatih Harimau Malaya, mungkin ada satu lagi langkah boleh dilakukan demi menyelamatkan sukan bola sepak negara - menggantung FAM.


Kedengaran drastik, tapi menurut Menteri Belia dan Sukan Khairy Jamaluddin Abu Bakar, ia boleh dilakukan mengikut undang-undang.


Tambahan pula memikirkan betapa buruknya prestasi dipamerkan skuad Harimau Malaya ketika ini.


"Mengikut Akta Pembangunan Sukan, kuasa diberi kepada Kementerian Belia dan Sukan untuk menggantung mana-mana persatuan sukan yang dirasakan perlu," katanya melalui Facebook beliau hari ini.



Bagaimanapun kata beliau, penggantungan itu merupakan langkah terakhir sekiranya tiada jalan lain.



Kata Ketua Pemuda Umno itu, peletakan jawatan Dollah Salleh malam tadi adalah langkah yang tepat. 



sumber : https://www.facebook.com/Khairykj


13

Bagus
14

Marah
13

Terkejut
8

Sedih
15

Lawak
12

Bosan

Friends Rank (75 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote peYno 5-9-2015 09:58 PM
mail sure tension.. KJ lebih bijak dari dia

ye laa thk
education backgrd pon dah tau
Quote kerunai 5-9-2015 10:01 PM
mail tension la sbb baru ingat nk up puak2 tempe last2 kena game dek KJ
Quote peYno 5-9-2015 10:04 PM
kerunai replied at 5-9-2015 10:01 PM
mail tension la sbb baru ingat nk up puak2 tempe last2 kena game dek KJ

mail nak up kan diri swbab nak tunjuk assobiyah kenegerian je

KJ ni mmg buat utk malaysia dan nwgara

mail sandiwara je lebih
Quote xAthenax 5-9-2015 10:05 PM
gantung saja FAM ni
ataupun bubarkan saja
start from scratch
Quote peYno 5-9-2015 10:06 PM
kerunai replied at 5-9-2015 10:01 PM
mail tension la sbb baru ingat nk up puak2 tempe last2 kena game dek KJ

dah tau dah game puak2 tempe johor laknat ni

buat2 kecoh kat fb suruh rombak FAM... agemda sebenar pastu sembang jaja kununya hanya bangsa johor berani berjuang.. hanga bangsa johor nak majukan bola

dah agak dah game puak jawa johor ni
Quote peYno 5-9-2015 10:08 PM
Staement KJ pon nampak intelek berbanding mail yg kununnya buat quote pwndwk tapi makan dalam kata puak tempw mwreka
mhahhah
Quote sub5zero 5-9-2015 10:15 PM
Ada tulur ka dia ni mau gantung? Sembang kencang je la
Quote zzola 5-9-2015 10:16 PM


KJ tak takut kah
dengan bangsa bugis
bengis terkenal sebagai
kaki penampar kaki tempeleng


bangsa johor banggaaaaaa
Quote peYno 5-9-2015 10:16 PM
sub5zero replied at 5-9-2015 10:15 PM
Ada tulur ka dia ni mau gantung? Sembang kencang je la

ingat KJ cam mail ke???

mail dan puak tempe dah terbukti sembang kwncang isu nak keluar malaysia

hahahha
Quote peYno 5-9-2015 10:17 PM
zzola replied at 5-9-2015 10:16 PM
KJ tak takut kah
dengan bangsa bugis
bengis terkenal sebagai

sultan ko ada camtu??
kata bangsat johor dgn kembang2
hidung jawanya
Quote pasemboq 5-9-2015 10:21 PM
peYno replied at 5-9-2015 09:58 PM
mail sure tension.. KJ lebih bijak dari dia

ye laa thk

KJ tak bijak sis, cuma pandai cakap jah.
Tengoklah badminton, sepak takraw, bola.....semua ke laut sis
Quote peYno 5-9-2015 10:22 PM
pasemboq replied at 5-9-2015 10:21 PM
KJ tak bijak sis, cuma pandai cakap jah.
Tengoklah badminton, sepak takraw, bola.....semua ke lau ...

kalau banding dgn mail education backgrd dua baris tu??
Quote +#$!= 5-9-2015 10:22 PM
zzola replied at 5-9-2015 10:16 PM
KJ tak takut kah
dengan bangsa bugis
bengis terkenal sebagai

Siapalah nak takut  bugis
Quote zzola 5-9-2015 10:25 PM


kesian hanya dapat
berbangga dengan perangai
buruk raja kaki tempeleng
kaki penampar orang saja

harapkan kan pelajaran pun
tak seada manaaaaaaaa
Quote sub5zero 5-9-2015 10:32 PM
peYno replied at 5-9-2015 10:16 PM
ingat KJ cam mail ke???

mail dan puak tempe dah terbukti sembang kwncang isu nak keluar malaysi ...

So....gantung fam brp lama? 1 hari?  Mamat sembang kencang nih yg tubuhkan myteam dgn jason lee kan? Kekonon nk buat team baru pastu kna titik dgn national team....masa tu hrpn brkobar2 konon blh klhkan team msia....lps tu ad hati msuk liga pun terlungkup juga....piiiraahhh ada hati nk gantung....jgn smpai kj x dpt title datuk smpai ke tua sudah laaa
Quote peYno 5-9-2015 10:34 PM
sub5zero replied at 5-9-2015 10:32 PM
So....gantung fam brp lama? 1 hari?  Mamat sembang kencang nih yg tubuhkan myteam dgn jason lee ka ...

gamtung tu kan usaha terakhir

rasanya statement KJ tu jelas dan amat intelek utk dibaca

bukan cam mail swmbang kencang.. xKap cam BBNu pastu buat quote fefeeling ayat makan dalam kununnya


hahahah
Quote pasemboq 5-9-2015 10:44 PM
peYno replied at 5-9-2015 10:22 PM
kalau banding dgn mail education backgrd dua baris tu??

Rasanya sis boleh agak kot kalo sis tengok beliyau terloncat-loncat dengan seluaq pendek buat gaya ala Bolt ketika pasukannya menang.
Aku yang takda kaitan DNA terdampar pun malu lihatnya sis....no classy at all.
Quote sub5zero 5-9-2015 10:45 PM
peYno replied at 5-9-2015 10:34 PM
gamtung tu kan usaha terakhir

rasanya statement KJ tu jelas dan amat intelek utk dibaca

Sblm dia buat stt bodow nk gantung2 ni ada baiknya dia renung balik spnjg pegang menteri sukan prnh ke msia lebih baik dr sinkapork dlm skn sea atau sebaris dgn korea dlm sukan asia....silap2 kj yg yg kna gantung ada la
Quote peYno 5-9-2015 10:47 PM
sub5zero replied at 5-9-2015 10:45 PM
Sblm dia buat stt bodow nk gantung2 ni ada baiknya dia renung balik spnjg pegang menteri sukan prn ...

semenjak mail dah jawa laknat johor baru kenL bola since 2013.. makin merudum bola sepak kebangsaan kan kan

Lihat semua komen(58)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

19-5-2024 04:53 PM GMT+8 , Processed in 0.068374 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top