CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Lelaki Tua Menangis Di Bank Greece, Akhirnya Dibantu!

8-7-2015 03:32 PM| Diterbitkan: CARI-MAMS| Dilihat: 9724| Komen: 34

Description: Media sosial memang sangat menakjubkan. Kisah seorang lelaki tua yang menangis di luar bank di Greece, gara-gara kesukaran mengeluarkan wang pencen, menjadi viral di seluruh dunia dan mendapat perhati ...
Oleh Adib Za

Media sosial memang sangat menakjubkan. Kisah seorang lelaki tua yang menangis di luar bank di Greece, gara-gara kesukaran mengeluarkan wang pencen, menjadi viral di seluruh dunia.


Paling menarik, kisahnya itu menarik perhatian seorang hartawan dari Australia yang mendapati lelaki tua itu merupakan kawan lama mendiang bapanya.

(Sumber foto: Daily Mail)


Itulah terjadi apabila James Koufos, seorang CEO dari Sydney, Australia memberitahu Daily Mail Australia, dia akan terbang ke Athens untuk mencari Giogos Chatzifotiadis, 77 tahun yang menjadi viral selepas menangis di luar bank Greece.

Selepas tersebarnya gambar tersebut, James mendapati Giogos adalah salah seorang rakan lama bapanya dan pernah bersekolah bersama di perkampungan Greek.


Susulan itu, James mula memuat turun status 'pencarian' terhadap lelaki itu menerusi laman sosial miliknya. 

(Sumber foto: Daily Mail)


"Melihatkan gambar-gambar itu, sangat menyentuh saya. Saya berasa sangat emosional," ujar James kepada Daily Mail Australia. 

Kisah ini bagaikan satu 'mimpi' kerana ia terjadi benar-benar pada individu yang tepat dan bagaimana ia menghubungkan dua individu yang pernah menjadi rapat suatu masa dahulu.

Sebelum ini, Giogos ditemui menangis di luar bank selepas beberapa percubaan mengeluarkan duit pencennya menemui kesukaran akibat krisis ekonomi yang melanda Greece. 

James dilaporkan akan membantu memberi pembiayaan pencen kepada rakan lama bapanya itu. - CARI Infonet

46

Bagus
32

Marah
42

Terkejut
15

Sedih
10

Lawak
43

Bosan

Friends Rank (188 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelip2_07 8-7-2015 10:26 AM
Waa..tktnye klu mesia pn jd mcm nie
Quote little_sis 8-7-2015 10:29 AM
negara berhutang, rakyat yg terseksa..
Quote ifanonline 8-7-2015 10:29 AM
kena kaji knp greece jadi cam ni...sebab bangsa greece ni adalah satu bangsa yg pemalas...nak gaji besar, tapi keje nak kurang...nak holiday panjang...nak social welfare banyak...

ciri2 yg ade di greece banyak persamaan di malaysia...ala2 hak2 keisitmewaan melayu gitu...

if not balance properly, malaysia bleh jadi camni...
Quote AbukRokok 8-7-2015 10:30 AM
malangnya hanya cara mcm ni bru malay tersedar

bukan ditikam cina atau kristian tp ditikam melayu sunni sedara sdri
Quote EJALTI 8-7-2015 10:34 AM
AbukRokok replied at 8-7-2015 02:30 AM
malangnya hanya cara mcm ni bru malay tersedar

bukan ditikam cina atau kristian tp ditikam melayu ...

Kalau jadi macam nih, dah sangat terlambat uols....
Quote chinta89 8-7-2015 10:36 AM
mesia otw menuju masalah hutang negara.
Quote rawahah 8-7-2015 10:36 AM
ifanonline replied at 8-7-2015 10:29 AM
kena kaji knp greece jadi cam ni...sebab bangsa greece ni adalah satu bangsa yg pemalas...nak gaji b ...

ya, kat Malaysia masih selamat sebab bangsa lain tu sangat rajin dalam mengembangkan ekonomi. nak harap bangsaku, aduuuiii..

lepas cuti, cuti,cuti, cuti.. pastu gaji nak besar, semua nak free, dan paling best, time keje mengular memanjang.. kalau tak kena gaya, lima-7 tahun lagi Malaysia akan jadi mcm greece.Na'uzubillah..
Quote Pengurus 8-7-2015 10:36 AM
AbukRokok replied at 8-7-2015 10:30 AM
malangnya hanya cara mcm ni bru malay tersedar

bukan ditikam cina atau kristian tp ditikam melayu ...

betul tu kawan
Quote ifanonline 8-7-2015 10:41 AM
rawahah replied at 8-7-2015 10:36 AM
ya, kat Malaysia masih selamat sebab bangsa lain tu sangat rajin dalam mengembangkan ekonomi. nak  ...

hmmm...sebab tu aku rasa, lambat laun tongkat hak istimewa melayu kena hapuskan...tapi, pembentukan malaysia itu sendiri dah termaktub dlm perlembagaan negara di mana cina dan india dah bersetuju utk respect hak2 melayu...cuma sekarang ni melayu mudah di beli sejak dahulu lagi...

Quote akusukaq 8-7-2015 10:44 AM
kelip2_07 replied at 8-7-2015 02:26 AM
Waa..tktnye klu mesia pn jd mcm nie

Bagi yg percaya sangat melesia nak jadi mcm greece lebeh bijak kalu korang keluarkan semua simpanan dr bank dan simpan bawah bantal
atau tanam dlm tanah
Quote dryhasril 8-7-2015 11:04 AM
Erk.... macam mana agaknya nasib rakyat malaysia yang menetap dan bekerja kat greece?...
Quote primemova 8-7-2015 11:05 AM
Jibbi bakal mengheret rakyat mlysia kd spt ini
Quote epis 8-7-2015 11:06 AM
kesiannya.... huhuhu... takut tgk... saya dah la keje gaji tak seberapa, kalau jadi camni nti camne la nak survive... minta simpang la...
Quote rospinki 8-7-2015 11:06 AM
aku nk gi keluarkan semua duit saving aku buh bawah bantal lagi senang
Quote MH37O 8-7-2015 11:09 AM
sian ekk...30% duit pendeposit lesab begitu sahaja...hurmm kalau dlm bank ada saving rm50K, so yg lesap rm15k???????? what a huge amount
Quote zjen 8-7-2015 11:15 AM
primemova replied at 8-7-2015 11:05 AM
Jibbi bakal mengheret rakyat mlysia kd spt ini

kalu bijan terus xnak turun,  konpem ....       heharap team chedet dan yidin kene berusaha keras ....atau DYMM kene cepat take over kuasa pm dan lantik somebody
Quote melinda_kerr 8-7-2015 11:16 AM
Malaysia.. Apa2 salah menimpa mesti salahkan bangsa yahudi dan cina. Tapi tak sedar kaum dan bangsa sendiri yg memusnahkam negara sendiri.
Quote CrowneGlory 8-7-2015 11:20 AM
Kalau kat msia ni...agak2 munteri2 & sultan2 dh sampai mana agaknya..
Quote ifanonline 8-7-2015 11:34 AM
akusukaq replied at 8-7-2015 10:44 AM
Bagi yg percaya sangat melesia nak jadi mcm greece lebeh bijak kalu korang keluarkan semua simpana ...

bagus cadangan tu...sebab sistem kewangan dunia pun adalah amalan yahudi...simpan dlm bank pun membiakkan riba...

Lihat semua komen(34)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

26-2-2024 07:11 PM GMT+8 , Processed in 0.063665 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top