CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Gaya Hidup Lihat artikel

Tanda - Tanda Suami Anda Ingin Kahwin Lagi

15-7-2015 09:00 AM| Diterbitkan: CARI-SFG| Dilihat: 15021| Komen: 19

Description: Jangan sampai nasi sudah menjadi bubur. Jom baca tanda-tanda berikut...
Oleh Fyruz


Sebagai isteri, pastinya kita risau jika orang yang kita sayang mula menunjukkan tanda-tanda atau perubahan yang tak seiring dengan kita. Nak kata buang tebiat, adalah juga sedikit. Namun sebagai isteri anda harus sentiasa peka dengan gelagat suami.

Jangan sampai nasi sudah menjadi bubur. Jom baca tanda-tanda berikut:

  • Bagi yang rajin sembahyang tu. Tiba-tiba malas pulak nak sembahyang dan macam-macam alasan yang dia bagi untuk menyatakan kenapa dia tidak sembahyang.
  • Gaya pemakaiannya dah macam anak-anak muda.
  • Kalau keluar 'shopping' pula selalu pergi sorang-sorang. Nak tunjuk bahawa yang dia tu 'single'.
  • Selalu tolong sidai kain kat luar ampaian, tapi akhir-akhir ni dah malas dia buat macam tu. Mungkin ada 'secret admirer' kat jiran sebelah atau pun rumah budak-budak bujang perempuan yang tak jauh dari rumah.
  • Bila telefon bimbit berbunyi, cepat-cepat dimatikan. Bila ditanya katanya "malas nak layan client."
  • Kalau menjawab panggilan, dia akan pergi kat luar rumah atau jauh sikit dari kamu. Lepas tu bila bercakap, perlahan je bunyi. Takut bocor lah tu.
  • Selalu kalau kat luar rumah bila pergi berjalan, bergilir-gilir dukung anak kecil. Tapi akhir-akhir ini kalau isteri minta tolong dukung anak sebab keletihan, jawabnya; "Eh! takan I yang nak dukung, malu lah orang tengok."
  • Kalau tidur selalu membelakangkan isteri (betul ke tak bahasa aku ni), dah tu lambat pulak tidur. Asyik tengok siling je, dah tu senyum sorang-sorang.
  • Selalu balik awal dari ofis. Tapi akhir-akhir ini asyik balik lambat. Katanya sibuk lah, banyak kerja, jalan 'jam'... bla.. bla... Masa ini, kena periksa kat pejabat dia samada betul atau tak.
  • Biasanya waktu malam selalu ada kat rumah. Lihat anak-anak buat 'homework'.Tapi akhir-akhir ini dia asyik keluar. Minum 'tea' katanya.
  • Hujung minggu biasanya duduk tercongok kat rumah. Tapi akhir-akhir ni hilang je memanjang.
  • Selalunya minuman kegemaran dia adalah kopi 'O'. Tapi sekarang ini lain pulak dah, banyak jenis kopi yang dia minum. Kopi Tongkat Ali, Kopi Cengkudu, Kopi Jantan dan macam-macam lagi.
  • Yang ini adalah kemuncak tanda-tanda yang dia memang nak pasang lagi satu. Bila tidur asyik mengigau, dah tu asyik sebut "tipah!"  "tipahhhh!"

Bila jadi cam ni jangan lupa ambil tindakan selanjutnya. Jangan sampai dia ambil cuti panjang.

credit to GOOLE

sumber:kum-pun.blogspot.com



50

Bagus
19

Marah
40

Terkejut
24

Sedih
21

Lawak
30

Bosan

Friends Rank (184 people)

  • Lawak

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote mattzzx 4-7-2015 04:26 PM
boleh caya ke ni??
Quote ipes2 5-7-2015 02:02 AM
Ha ha ... ni pendapat awak kot.
I rasa, bila kami gatal nak kawin lagi kami mula jadi guilty and tetiba layan isteri dgn istimewa out of the blue... ha yg ni mmg salah satu tanda yg memang sah
Quote spiderman80 5-7-2015 02:38 AM
Spidey akan berikan hint seperti di atas kepada isteri nanti.
Quote lizaliza 7-7-2015 02:13 PM
tanda tanda yang serius nak menikah lain...mintak duit seribu...dia bagi lima ribu...
sbb nak ambik hati..
selalu beli baju murah murah...bila hati berbunga dia suruh pi beli baju mahal mahal...lebih pandai advise pakai tu pakai ni...
jaga jaga la tu...
air tenang dont sangka no boya...
Quote katewilma 8-7-2015 11:28 AM
ooo mcm tu yea.. Kate  nampak ade 2 3 tu mcm nk same je.. tkotnyeee huikhuk
Quote LolaLoly 8-7-2015 11:30 AM
"Selalu balik awal dari ofis. Tapi akhir-akhir ini asyik balik lambat. Katanya sibuk lah, banyak kerja, jalan 'jam'... bla.. bla... Masa ini, kena periksa kat pejabat dia samada betul atau tak."



Ini bf lola selalu ckp.. tp die memang keje jauh... kesian die...
Quote quepastiputeh 8-7-2015 11:58 AM
lelaki dan handphone dan social media tiada juga berpisah
Quote poyohabis 9-7-2015 11:52 AM
dah kalo dia gatai sgt nak buat mcm mn..senang mintak perintah mahkamah tuk duit gaji suami separuh msk akuan kita..suami dah dpt bini baru..mn nak ingat kita dah..anak bini kat umah ni tak kebulur tak makan ada dia kisah..
Quote seri_mawr 10-7-2015 08:49 AM
entah apa2 alasan...
bahi tahu jek lah nak kawen n bak mai surat nak sign n jom pi mahkamah nak pastikan anak2 tak terabai...

duit pun tak bape nak ada...ada hati nak kawen lain....heran aku lah...
Quote mystica 13-7-2015 10:52 PM
tanda2 laki yg tak berapa berduit dah menikah lain..

tetiba dia jadi sengkek sgt. jadi kedekut n berkira..  selalu MIA. selalu outstation..
Quote Shahreen74 15-7-2015 04:06 PM
haahaaahaaa.. klu xde duit jgn berangan nak kawin lain.. sediakan rumah.. kereta dulu.. utk bini.. atas nama bini.. baru layak  nak kawin lg... oppss.. ada lg.. duit belanja.. 5K sebulan... haahaahaa... ado berani??
pada aku tu baru betul2 layak.. klu setakat cukup2 makan.. paras kepala jer.. berhenti berangan...
Quote ipes2 15-7-2015 04:37 PM
ipes2 replied at 5-7-2015 02:02 AM
Ha ha ... ni pendapat awak kot.
I rasa, bila kami gatal nak kawin lagi kami mula jadi guilty and te ...

@tudung_bawal terima kasih kerana bagi rating; saya selalu berharap dapat beri pencerahan kepada semua jika ada isu isu itu sesuatu yang saya ada knowldge tentangnya.

ya, psychologists pernah kata rasa guilty akan datang kerana suami tu sedar dia berbuat salah dan dia akan compensate.
so bila dia compensate, dia mula lah tolong kerja rumah, bagi bunga, beli hadiah.
sedangkan, dia dah kurang minat dekat isteri dia jadi selama ni dia buat endah tak endah.
jadi apa yang isteri dia nampak ialah si hubby mula tetiba je jadi baik, dapat bunga dapat hadiah, mula buat kerja rumah
sedangkan selama ni takde pon semua tu... out of the blue je. jadi compensation tu menjadi salah satu tanda.
Thanks again

Quote Jerambut 18-7-2015 12:21 PM
semua tanda di atas, utk satu jenis lelaki je.
Iaitu lelaki yang sudah ada anak yg bersekolah, kerja yg jenis ada client
dan suka kepada perempuan muda yg namanya Tipah.
Quote clarizsa 24-7-2015 05:07 PM
i selalu tanya... klu ada katakan saja.. jgn sembunyi2..
Quote Levespa 5-12-2015 07:21 PM
Memang betul... Kalau suami jadi baik sangat tiba2 atau happy semacam je tu hati2lah...my friend dah kena... Akhirnya memang betul suami dia ada pompuan lain..  Kena check selalu hp suami ni jgn sampai dia Terjebak.. Dah terjebak payah woo..
Quote jojoe00 26-1-2016 10:46 PM
mintak dijauhkan, tak sanggup
Quote tipuware 27-1-2016 03:03 PM
1. rajin keluar konon nak tlg belikan barang pasar. kadang2 utk cover bawa anak2 sekali.. hahah
2. rajin amik time off waktu pejabat
3. akan create id emel, fb baru


--berdasarkan pengalaman.. ecehhh sgt
Quote farlis 5-2-2016 03:34 PM
suami aku selamba je ckp nk kawen lain.. mmg dah ada calon pun..sorang ni dh 13-14 thn kenai.bkn calang2 org, doktor .tapi x kawen2 pun.. aku tanya knp x proceed... org tu dh tgu lama... jwb laki aku she's not like me.. pompuan tu duduk kt utara, posting sana sini..mmg dh sllu ajak kawen sbb umurnya dh tua... dh 35 thn...
Bak kata laki aku, yg sllu ckp nk kawen ni jarang proceed, tapi lelaki yg senyap2 nmpk good2 dpn isteri tu yg bhy...

Btw, aku penah jumpa pompuan nih, tp dia yg berlagak okayy... aku blh senyum2..tp member ni salam dgn aku dgn senyum dibuat2 x cakap sepatah haram pun dgn aku, lps tu terus blah.. (aku jumpa kt spital) kebetulan suami aku sakit, kena jumpa pakar. Terus aku sound laki aku..pompuan camni ka nk jd madu aku,?? aku confused jap, aku ni gf laki aku atau bini dia. Start dr situ laki aku pun sound pompuan tu..and aku nmpk dh mula jarak sikit...
Quote bmi 11-2-2016 04:07 PM
alhamdulillah ....

Lihat semua komen(19)

Kategori Berkaitan


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|CARI Infonet

1-2-2023 02:33 PM GMT+8 , Processed in 0.092075 second(s), 49 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top