CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Wanita Mengandung Ketagih Makan Sabun

19-6-2015 11:06 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 6134| Komen: 17

Description: Wanita ini dikatakan ketagihan makan sehingga dua botol sabun pencuci tangan dalam masa seminggu.
Oleh Adib Za

Wanita hamil sering dikaitkan dengan mengidamkan makanan tertentu. Namun, berbeza dengan kisahnya wanita ini yang gemarkan sesuatu bukan makanan!


Jess Gayford, 26 dari Britain yang sedang mengandungkan anak keduanya tidak dapat berhenti daripada makan sabun dalam bentuk cecair mahupun pepejal.

Menurut laporan Daily Mail, wanita ini ketagihan makan sehingga dua botol sabun pencuci tangan dalam masa seminggu. 

(Sumber foto: Daily Mail)


"Saya mengidam untuk merasa sabun Dove. Saya membelinya dan mula menjilat sabun itu. Mungkin ia kedengaran menjijikkan namun saya sukakannya..," ujar Jess.

(Sumber foto: Daily Mail)


Walau bagaimanapun, Jess dan pasangannya berasa risau dengan tindakan akan menjejaskan kandungannya. Namun, selepas mendapat penjelasan doktor, ia tidak memberikan kesan sampingan, ia melegakan kedua pasangan ini. -CARI Infonet



4

Bagus
9

Marah
8

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (39 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote ad_hoc79 19-6-2015 10:39 AM
kenyang ker???
pastu bercakap, keluar buih2 x
Quote abangbeca 19-6-2015 11:01 AM
Lol ingatkan gambar tak sensor... Imaginasi terlampau lak aku ni
Quote Lorra2411 19-6-2015 11:09 AM
abangbeca replied at 19-6-2015 11:01 AM
Lol ingatkan gambar tak sensor... Imaginasi terlampau lak aku ni

haipp, puasalah
Quote abangbeca 19-6-2015 11:12 AM
Lorra2411 replied at 19-6-2015 11:09 AM
haipp, puasalah

Tu lar ingat abih dah posa aku tadi nampak cam bulu apa berserabai tu... Rupanya rambut dia reflek kat meja....
Quote ejans 19-6-2015 11:22 AM
Mcm makcik aku. Die mengandungkan kazen aku suke gigit sabun..
Seb bek kazen aku tuh okey dan bijak
Quote famri7 19-6-2015 12:02 PM
dah mampos ke sis?
Quote mzzenma 19-6-2015 12:08 PM
officemate mzz sorang suka gigit getah masa preggy
ada juga yang suka mkn sabun
Quote starbee 19-6-2015 12:15 PM
tak effect baby dlm kandungan ke?
Quote ira_229 19-6-2015 12:56 PM
ejans replied at 19-6-2015 11:22 AM
Mcm makcik aku. Die mengandungkan kazen aku suke gigit sabun..
Seb bek kazen aku tuh okey dan bijak

arwah mak saya mcm ni setiap kali mengandung suka makan sabun buku yg kuning (bukan fab)...alhamduillah kita adik-beradik dilahirkan selamat & sihat..
tapi kata dia selepas melahirkan bila ingat balik mcm nak muntah..pelik kan? nasib baik takde antara kita ikut mcm dia semasa mengandung..




Quote ira_229 19-6-2015 12:57 PM
starbee replied at 19-6-2015 12:15 PM
tak effect baby dlm kandungan ke?

dia cuma makan sikit bukan sebuku..




Quote CrowneGlory 19-6-2015 12:58 PM
Mcm2 chemical campur dlm sabun tp x bahaya itk kandungan?

xper tunggu berita lain lps baby lahir
Quote JOONIE 19-6-2015 01:42 PM
BANYAK LA BUIH KELUAR NNTI....
Quote narami_chan 19-6-2015 01:44 PM
aku ada membe gini... time ada org dia buat2 hidu je sabun tu... tp time orang tak perasan dia akan jilat... katanya nampak mcm eskrem...
Quote eLiaD 19-6-2015 01:49 PM
caya sgt la kt berita sampah cm tu..stakat bergambo dpn sbun sape2 buleh..
Quote clarizsa 19-6-2015 02:06 PM
sebenarnya... klu ada ketagih teringin benda pelik2 tu, sbb badan kekurangan zat yg ada dlm bnda yg dia idam tu... i pernah baca artikel pasal ni...

kekadang i ada gak teringin sgt nk mkn coklat, asyik teringat2 je coklat... tp bila dah bancuh milo pstu mnum, trus dh hilang craving tu.. selamat x gi mkn coklat yg x sihat tu.. or kek coklat ke..
Quote BotakChinPeng 23-6-2015 09:56 PM
Hok aloh...
Quote BotakChinPeng 23-6-2015 09:56 PM
Hok aloh...

Lihat semua komen(17)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

17-6-2024 02:25 PM GMT+8 , Processed in 0.067425 second(s), 46 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top