CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Kapal Tangki MT Orkim Harmony Dikesan Di Perairan Kemboja

18-6-2015 12:38 PM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 23295| Komen: 183

Description: Missing tanker found in Cambodian waters The tanker has been repainted and renamed to avoid detection. ...
                                                                                                                                                                                                              

sumber foto : BERNAMA



Kapal tangki MT Orkim Harmony yang hilang sejak Khamis lalu, dikesan berada di perairan Kemboja, menurut Panglima Tentera Laut Diraja Malaysia Laksamana Tan Sri Abdul Aziz Jaafar.

Ketika dihubungi Bernama di sini pada Khamis, beliau berkata pada masa ini kapal berkenaan sedang diawasi dari udara oleh pesawat Tentera Udara Diraja Malaysia, Agensi Penguatkuasaan Maritim Malaysia dan Tentera Udara Diraja Australia.

Beliau juga mengesahkan bahawa kapal itu telah ditukar nama dan catnya.

Kapal MT Orkim yang membawa 6,000 tan metrik petrol bernilai RM21 juta dilaporkan hilang pada 8.57 malam pada Khamis lepas ketika dalam perjalanan dari Melaka ke Pelabuhan Kuantan, Pahang.

Kapal yang dimiliki oleh Syarikat Magna Meridian Sdn Bhd itu membawa 22 anak kapal termasuk 16 rakyat Malaysia. Anak kapal lain terdiri daripada rakyat Indonesia dan Myanmar. - CARI Infonet








4

Bagus
11

Marah
7

Terkejut
7

Sedih
4

Lawak
10

Bosan

Friends Rank (43 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kelip2_07 18-6-2015 12:21 PM
Pelik plak apsal repainted?sape yg jd dalang sbnrnye
Quote leylapple 18-6-2015 12:25 PM
dah agak dah...

biasa berlaku nie...cuma skrg agak viral

Quote awanearisu 18-6-2015 12:28 PM
masih bergerak ye? di manakah anak-anak kapal berada.. moga mereka semua masih selamat
Quote supernaturalee 18-6-2015 12:28 PM
cat balik la konon kapal lain


so, apa tindakan lanjut bila dh jumpa balik ni?
mcmna dgn 22 krew?
Quote ahlam_nabiha 18-6-2015 12:28 PM
mcmana lah nasib anak2 kapal..tak dpt dibayangkan huhu
Quote gekkou 18-6-2015 12:30 PM
aku nk tahu nasib krew2..sebab macam senyap jek pasal isu ni
pastu minyak dlm vessel tu selamat or dah licin?
Quote budak_gemuk91 18-6-2015 12:32 PM
mcm mana dgn crew2??
Quote reenz013 18-6-2015 12:32 PM
semoga kesemua anak kapal dalam keadaan selamat
Quote senahsanasini 18-6-2015 12:34 PM
sapa dalang?
crew cemana?
minyak ?????
Quote c===8 18-6-2015 12:34 PM
sabar la, tunggu la pihak berkuasa buat press konferen
Quote bioessence 18-6-2015 12:38 PM
Ini mesti indon punya kerja
Cepat gak dapat tahu
Quote lostnfaun 18-6-2015 12:40 PM
Cpt jgk diorg cat suma..
Quote kelapaparut 18-6-2015 12:42 PM
Semisteri mh370, adakah tanker ni akan dijadikan senjata pemusnah ala 9/11 ,atau  jarum halus yahudi, ade bau2 illuminati rothschild je
Quote pittjie 18-6-2015 12:42 PM
semoga semua crew selamat. kesian pulak dgn sorang budak yg tgh buat praktikal ke apa tu.
Quote bioessence 18-6-2015 12:42 PM
lostnfaun replied at 18-6-2015 12:40 PM
Cpt jgk diorg cat suma..

Dah plan baik punya
Indon ni double face
Mesti derang yg dalang ni
Quote dcruins 18-6-2015 12:43 PM
apa pun, hijacker2 ni memang pro sampai kapten tak sempat nak buat distress call. macam kerja special force jer berbanding pirate biasa, special force yang dah retired kot, nak buat duit....
Quote bunga_lestari 18-6-2015 12:44 PM
dah jumpa, tp sempat cat dalam masa 7 hari, sambil belayar ke kemboja.. sangat cepat..

nasib anak2 kapal jer tak tahu lagi.. minyak yang dibawa tu ada lagi ker tak..

Quote chinta89 18-6-2015 12:45 PM
semoga semua selamat..

dengan minyak2 skali semoga masih ade harapan selamat.
Quote jofizo 18-6-2015 12:46 PM
nih yg buat keje mesti ramai... plan cam cite die hard plak..... sempat lg mengecat kapal tu....bukannya kecik

Lihat semua komen(183)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

21-6-2024 04:58 PM GMT+8 , Processed in 0.063126 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top