CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Penduduk India Dibayar Guna Tandas Awam

11-6-2015 10:59 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 8794| Komen: 26

Description: Bagi menggalakkan penduduk menggunakan tandas awam, pihak berwajib telah mengumumkan untuk membayar setiap orang yang menggunakan tandas awam
Oleh: Adib Za

Negara India yang terkenal dengan kepadatan penduduk amat sinonim dengan situasi kencing merata-rata oleh penduduknya.


Bagi menggalakkan mereka menggunakan tandas awam, pihak berwajib telah mengumumkan untuk membayar setiap orang yang menggunakan tandas awam. 

Jangan terkejut kerana gejala membuang air di tempat awam bagaikan sudah tidak terbendung di negara tersebut. 

(Sumber foto: UPI)


Menurut laporan UPI, pegawai akan dihantar ke 67 tandas awam di sekitar Ahmedabad bagi memantau aktiviti penduduk setempat dan mereka yang menggunakan tandas awam akan dibayar 1 rupee. 

Sekiranya rancangan ini berjaya, ia akan diaplikasi ke lebih 300 buah tandas awam yang lain di bandar tersebut, lapor portal itu lagi. - CARI Infonet

7

Bagus
9

Marah
12

Terkejut
4

Sedih
9

Lawak
8

Bosan

Friends Rank (49 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote kotakbaju 10-6-2015 04:18 PM
bau hancing lah merata2 tempat kalau dah ghupe cenggitu
Quote buragazz 10-6-2015 04:26 PM
Sama jer... klu diorang pakai tandas awam pun tgk le keadaan tandar tu nanti dah ghuper tong najis agaknyer..
Quote chinta89 10-6-2015 04:28 PM
kawan iols cter dia terpaksa menahan mata dr menengok diorg selak kain bula nk kencing/berak depan org awam..

tkujat kawan iols bila tgk selamba msg2 bukak kain sb nk buang hajat hahaha
Quote red_cattleya 10-6-2015 08:21 PM
bawaan penyakit..pengotor btol buang merata2
Quote oni313 11-6-2015 01:56 AM
yg aku perhatikan, most of indian in malaysia ni terbalik, pembersih, even hidup miskin pun, kebersihan no 1..
Quote IbuAulia 11-6-2015 08:57 AM
Pembersih apenye..Kat bandar tempat tinggal aku bila time depavali or wesak or thaipusam org2 india ni akan buat expo..penuh satu pekan..lepas je selesai sume nah kau taik besepah2.dorang bekampung kat gerai dorang 2 3 hari..orang majlis bandaran sendiri yg cakap..kawan laki aku.geli aku.
Quote mizsrose 11-6-2015 10:11 AM
isk tak malu ke buang kat tempat awam. cuci camna lak.... tak kan calit je kot
Quote kurga 11-6-2015 12:15 PM
oni313 replied at 11-6-2015 01:56 AM
yg aku perhatikan, most of indian in malaysia ni terbalik, pembersih, even hidup miskin pun, kebersi ...

india kasta tinggi kot... yg mcm mat salleh lifestyle nye.. itu la kot nmpak bersih...wangi...

Quote Cik_Andak 11-6-2015 03:57 PM
erkkk...pengotoq...
Quote amyainsamad 11-6-2015 04:14 PM
ada jgk perangai mcmni..............
Quote fuzzyfuzzy 11-6-2015 04:41 PM
aku pon perasan..india kt taman aku pembersih jugak..
rumah diorang tak de nyer letak tikar getah or carpet...simen semata..
tapi berkilat..aku syak dia mop hari2...

Quote reeny 11-6-2015 05:27 PM
ingat lagi masa sekolah reen dijadikan penempatan sementara utk mangsa banjir yg majoritinya dari kampung2 india estate...merata dlm kelas dengan najis2 dorang... pengotor betul, kembang tekak dibuatnya..
Quote koondoor 11-6-2015 06:47 PM
Terpaksa bagi reward untuk berak di tandas? Parah.
Quote chentadearhati 11-6-2015 07:17 PM
Masa ak kt Hyderabad hri tu..masuk tandas bayo rm0.60..tp tandas hancing giler!! Amik je duit.bkn nk cuci tandas.ak dh tak tahan sgt! Terpaksa taruk wet tisu kt idung utk feeling bau wangi.hahaha
Quote missDollie 12-6-2015 12:34 AM
eee...sampai cenggitu sekali..apa punya mentaliti ntah..suka buat kotor satu hal, tak malu nak buang bahan kumbahan depan orang..yucksss...
Quote zacky1 12-6-2015 10:42 AM
berak kat tempat awam. ap benda la ni
Quote antixivante82 17-6-2015 11:44 AM
Mmg takkan ku jejak negara bernama INDIA nie
Quote cilok 17-6-2015 12:21 PM
Gilos pengotor...tp logik gak...alang kan selamba badak jea diorg mandi manda kat sg.ganges yg penuh ngn mayat2 terbuang....ini kan pulak memerut secara open air
Quote Teru2Bozu 17-6-2015 01:18 PM
Yindia mmg pengotor. Cukup la sekali aku ke sana.

Lihat semua komen(26)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

18-7-2024 04:24 AM GMT+8 , Processed in 0.051782 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top