CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Album Shila Amzah no 1 di Weibo!

2-6-2015 09:57 AM| Diterbitkan: CMFreporter2| Dilihat: 95827| Komen: 460

Description: Shila Amzah terus mengukuhkan kedudukan muziknya di China..

Oleh: CMFreporter2

Menurut forumer Cari, album terbaharu Shila Amzah yang dikeluarkan untuk pasaran China telah berjaya menduduki carta pertama di Weibo Music Chart. Wow, satu pencapaian yang bukan mudah untuk dilakukan lebih-lebih lagi di kalangan penyanyi bukan berasal dari sana, ya!



Dalam masa yang sama Shila tidak ketinggalan menyampaikan lagu terbaharunya di Guangzhou Music Awards.



Tahniah diucapkan kepada penyanyi kesayangan ramai ini. Semoga terus berjaya dan mengharumkan nama negara di persada dunia. - CARI Infonet









26

Bagus
24

Marah
29

Terkejut
26

Sedih
25

Lawak
22

Bosan

Friends Rank (152 people)

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote enchikfitz 1-6-2015 09:53 PM


Ni kulit album Shila AMzah? OMG x kreatif langsung!
Quote danieladam 1-6-2015 10:22 PM
Celah mana international nya yuna. Lagu pon lagu malayu jah!   bukan ada pencapaian membanggakan pon di persada international.

Shila lebih sikit kot dari yunnam. Ada la pencapaian kt cinos nun.

Waima apa pon, x menat kedua2 nya. Not my taste.
I vote raihan for internasional artis.
Quote de_ikea 1-6-2015 10:23 PM
enchikfitz replied at 1-6-2015 09:53 PM
Ni kulit album Shila AMzah? OMG x kreatif langsung!

Setuju benar!
Quote sixret 1-6-2015 10:37 PM
They are both talented in their own right. Personally, saya suka mendengar suara dan lagu2 mereka depending on my mood at the given time. Cuma saya lebih cenderung berpendapat, suara shila lebih powerful in term of key range whereas yuna has that soothing voice ideal for a low, feel good songs.

In term of perangai, saya suka cara yuna handle kontroversi. Lebih matang. Diam itu bukan tanda bodoh atau salah. Diam itu menunjukkan kematangan manusia yang tidak mahu mengeruhkan suasana. Berbeza dengan shila yang suka timbulkan persoalan melalui respon ringkas yang ambiguous that can open to many interpretations( rujuk kes shanaz dan kes wartawan). And I wish both of them success in pursuing their dreams.
Quote sixret 1-6-2015 10:38 PM
Tak salahkan sokong dua-dua.

Quote enchikfitz 1-6-2015 10:56 PM

Kan...pesen tudung pun x cantik. Kulit album biasa2 sgt. Ala2 ambil gambar kat smartphone gitu.
Quote Orix 1-6-2015 11:14 PM
emmm... for me yuna way better than shila.. dari segi attitude mahupn bakat... sekian
Quote amansihat 1-6-2015 11:14 PM
apa lah nak dibandingkan.yuna dlm kategori tersendiri.shila kategori tersendir.dua -dua bagus n bukan juara kampung.berani carik rezeki kat luar dgn berdepan  tomahan bertudung,extimist,teroris,isis.lawan dgn yg dah terkenal.tak fasih bahasa ibunda bangsa lain kes shila,rasisme,komunisme,extrimisme.terlalu banyak cabaran keep supporting.
Quote amansihat 1-6-2015 11:17 PM
https://www.youtube.com/watch?v=KgHzauR3cDY[youtube]KgHzauR3cDY[/youtube]
Quote amansihat 1-6-2015 11:17 PM
billa dengar piano lagu baru shila ni baru rasa feel n sedap..
Quote tebuanharimau 1-6-2015 11:39 PM
iols rasa dari segi album Shila mungkin leh capai  jualan melebihi Yuna ..Shila banyak muncul kat TV China & anugerah kat sana
Quote eddysheddy 1-6-2015 11:43 PM
i like both of them!


actually my hardest question to answer is who u dont like.
Quote noraidil_06 1-6-2015 11:49 PM
omg I love yuna's song.nvr heard it before.keep singing in english.stop singing malay song.sakit tinger akak dik.
Quote noraidil_06 1-6-2015 11:59 PM
alamak lagu cina shila pun sedap.i like.
Quote AppropriateNick 2-6-2015 01:36 AM
noraidil_06 replied at 1-6-2015 11:49 PM
omg I love yuna's song.nvr heard it before.keep singing in english.stop singing malay song.sakit tin ...

hallo..terukir di bintang is one of the best masterpiece ever in history

material tu agak shit la...Yuna pls la kreatif sket jgn lagu2 mcm hanjing ko cipta pls...


shila tu cipta sendiri ke lagu cina die...katanya dh kena balik msia ..apa kes shila ni
Quote boylondonn 2-6-2015 04:11 AM
Edited by boylondonn at 2-6-2015 04:12 AM

i chose yuna. cos yuna bukan sahaja popular d asia but also popular d u.s and europe proud of her... tambah2 lagi bila yuna muncul with her new cover strawberry letter 23 and muncul kat H&M commercial for the last few months. omg fall in love with the remake. nice rendition.
Quote RatuDunia94 2-6-2015 04:44 AM
enchikfitz replied at 1-6-2015 09:53 PM
Ni kulit album Shila AMzah? OMG x kreatif langsung!

kan.. kalau letak kat rak kedai CD mati2 iols ingat album terbaru Noraniza Idris..

P/s: not a fan of both of them..

Quote nazrul90 2-6-2015 04:59 AM
Lagu baru Mandarin Shila Amzah tu macam lagu Tanpa Kekasihku Agnes Monica je dgr.
Quote asyura_85 2-6-2015 05:21 AM
Soalan apakah ni? Harus la Yuna
Dia nyanyi dengan owl city lagu shine your way tu dah dekat berapa juta dia dapat..
Dia nyanyi lagu omputih so pasaran dia tinggi dan boleh pi ke mana je..Europe boleh..Australia market boleh..
Nak pi Mexico pun boleh...

Try bawa lagu Cina Sheila Hamzah pasang kat party tengah-tengah Ibiza tu tengok

Sorry Iols mmg minat Yuna so ada bias di situ.
Sejak Shila Amzah kuarkan video meraung tak henti dalam Youtube pasal Sharnaz Ahmad yang kurang ajar dengan bapak dia tu...iols terus banned dia..apa la yang dia hadap dengan laki camtu..nampak sangat ketidakmatangan nya..tengok Yuna..chill je..last-last dah tade controversy pun sangat..

Videoclip dia semua pun cooll je.. I likeee

Lihat semua komen(460)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

28-2-2024 03:02 AM GMT+8 , Processed in 0.077674 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top