CARI Infonet

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CARI Infonet Portal Portal Utama Selebriti Tempatan Lihat artikel

Amber Chia bergambar dengan imej berhijab !

1-6-2015 11:11 AM| Diterbitkan: CMFreporter1| Dilihat: 13951| Komen: 42

Description: Ada pengikut bukan Islam memuji tindakan Amber Chia yang menyokong kempen Hari Hijab Sedunia dan menyifatkannya memberi inspirasi kepada wanita lain.


MELALUI laman sosial Instagram, Amber Chia telah mengejutkan pengikutnya apabila tampil mengenakan hijab beberapa hari lalu.

Namun usah membuat spekulasi yang tidak benar, ya! Dia hanya tampil menutup rambut sebagai sokongan kepada kempen Hari Hijab Sedunia.

"Bagi individu bukan Islam, memakai hijab atau tidak merupakan satu pilihan".

"Namun ia merupakan satu pengalaman indah untuk saya mengenakan hijab hari ini (Jumaat )", tulis Amber.

Lantas, ramai pengikutnya di ruangan tersebut memuji penampilan menawan supermodel Malaysia itu. 

Ya, Amber kelihatan sangat sopan-santun dan kekal jelita dengan imej berhijab, kan? 

Malah, ada pengikut bukan Islam memuji tindakan Amber yang menyokong kempen tersebut dan menyifatkannya memberi inspirasi kepada wanita lain.



Tulis salah seorang pengikut bernama Eric Teo di bahagian komen, "Ya, ia adalah pilihan anda. Saya gembira anda menunjukkan contoh yang baik bagi setiap wanita di luar sana!"

Selain itu, seorang lagi individu, Steven Lee menulis, "Bukan Islam patut mencuba. Cantik juga bila memakainya".

Ya, sesungguhnya perintah Allah S.W.T itu indah selain daripada memelihara aurat seorang wanita. 


28

Bagus
30

Marah
25

Terkejut
28

Sedih
35

Lawak
24

Bosan

Friends Rank (170 people)

  • Marah

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote primemova 1-6-2015 10:53 AM
Ummah cina muslim makin bertambah.... Baguslah... Restoran cina muslim dan mee tarik pun dh tumbuh bagai cendawan... Masjid cina dah ada kat ipoh dan klebang melaka.... Kat kl bila lagi?
Quote bangcak 1-6-2015 10:53 AM
kesiannyerrr

nak masuk umngok, dia bukan melayu.
nak masuk mca, org islam takbleh join mca.

Quote puterikhaleeda 1-6-2015 10:54 AM
aku rasa bukan laaa ni ada event apa tah... lupa tapi macam bak neutral kan taboo perempuan hijap ni tak cantik ke... tah tak ingat... program tu ramai je cine .. india... pompuan melayu yg mmg tak pakai tudung pun pakai tudung... tapi masa event tu je... hihih.... ada company Aspire ke apa.... ada buat... geng geng Kick Off nih..
Quote applemy 1-6-2015 10:57 AM
Ish, iye ke ni..

Bukan husband dia ala2 casino gitu??



Quote ad_hoc79 1-6-2015 10:58 AM
kat situ pun dah tulis, dia pakai sebagai sokongan hari hijab sedunia
Quote Lorra2411 1-6-2015 11:08 AM
dia pakai tudung utk sokong hari hijab sedunia je. takde pulak dia masuk Islam.
Quote chaintea 1-6-2015 11:12 AM
dia pakai tudung sempena hari hijab sedunia la

pls la don't buat spekulasi bebukan
Quote ultramantujuh 1-6-2015 11:16 AM
  
Apa lah u orang dia nak masuk Islam apa salah nya, kan bagus, itu pilihan Amber ....
Quote MeghanK 1-6-2015 11:22 AM
Ummah melayu malaysia ni sangat suka ye citer2 camni..baru nampak  model pakai tudung, dan2 la buat citer masuk Islam bagai
Quote saladin780 1-6-2015 11:23 AM
MeghanK replied at 1-6-2015 11:22 AM
Ummah melayu malaysia ni sangat suka ye citer2 camni..baru nampak  model pakai tudung, dan2 la buat  ...

so apa nama islam beliau..siti arbaiyah ke?
Quote MeghanK 1-6-2015 11:23 AM
saladin780 replied at 1-6-2015 11:23 AM
so apa nama islam beliau..siti arbaiyah ke?

Mungkin juga sis..nanti boleh panggil abby je
Quote courtney_xo 1-6-2015 11:29 AM
Senang sgt kena beli dgn tudung...
Quote timahterung 1-6-2015 11:33 AM
zaman sekarang ni ramai yg bertudung sbb pesen..  Sebab bf suka, padahal bf semayang pun setaun sekali
Quote kintan 1-6-2015 11:34 AM
asal kafir pakai tudung ajer.. kata dah convert to muslim... pprt betul
Quote axl_bach 1-6-2015 11:37 AM
Isele. Sudeh. Meney.........bowdow. punya. Isu.....mohon. mod. Humban. Ke. Bod. Gossip.... @Muntz
Quote applemy 1-6-2015 11:37 AM
Pompuan western pun banyak consider pakai hijab.. katanya nak elak kena sexual harrassment gitu.
Quote penyo 1-6-2015 11:40 AM
SUnni ke Syiah ke Wahabe?
Quote alieyrina 1-6-2015 11:44 AM
Kat zalora portal2 fesyen suma tu besepah ja kokusen pakai tudung...x kan laaa dah convert ....
Quote dragger 1-6-2015 11:46 AM
Edited by dragger at 1-6-2015 11:48 AM

pprt betul..
Projek Perumahan Rakyat Miskin Tegar (PPRT) adalah program membantu membaiki rumah penduduk Malaysia yang tinggal di pedalaman yang miskin dan daif. Kebanyakan rumah mereka terlalu uzur yang dibina pada 1960-an dan 1970-an, rumah papan, tidak ada bekalan air dan elektrik. Kebanyakannya pula hanya didiami oleh ibu bapa atau datuk nenek yang tua dan uzur. Projek Perumahan Rakyat Termiskin) telah diilhamkan oleh bekas Timbalan Perdana Menteri Malaysia merangkap Menteri Kewangan, Datuk Seri Anwar Ibrahim pada 1995.
Namun PPRT telah diperluaskan skopnya dengan membantu mereka yang tidak mempunyai rumah sendiri tetapi mempunyai tanah.
Di kawasan bandaraya Kuala Lumpur pula kerajaan memperkenalkan Program Perumahan Rakyat iaitu membina rumah pangsa di kawasan setinggan. Penduduk setinggan dipindahkan ke kawasan tertentu sementara menunggu PPR menyiapkan rumah pangsa berkenaan. Bajet 2001 memperuntukkan RM 797 juta bagi projek perumahan rakyat. Projek Perumahan Rakyat dilaksanakan oleh Jabatan Perumahan Negara. Daripada jumlah itu, RM 634.8 juta adalah untuk meneruskan projek perumahan rakyat (PPR). Menurut Menteri Perumahan, Datuk Ong Ka Ting, daripada projek itu, 35,000 unit adalah untuk kawasan Lembah Klang yang bertujuan untuk mengawal dan menempatkan semula setinggan.[1][2]

**wikipedia


Lihat semua komen(42)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CARI Infonet

29-2-2024 01:44 PM GMT+8 , Processed in 0.069718 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top