CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Portal Utama Isu Semasa Lihat artikel

Mahathir: Kenapa PM perlu jawab di TV?

17-4-2015 09:52 AM| Diterbitkan: admin6| Dilihat: 9144| Komen: 51

Description: “Lepas itu simpan duit di mana? Bawa balik duit dari Cayman macam mana kalau tidak simpan duit di Cayman?
Mahathir: Kenapa PM perlu jawab di TV?
10:22PM - 16 Apr 2015




Ketika Datuk Seri Najib Razak berdiam diri, Tun Dr Mahathir Mohamad giat menekan agar perdana menteri itu menjawab persoalan yang dibangkitkannya.

Selepas Najib muncul di TV untuk menjawab isu tersebut, Mahathir menekan lagi: Apa perlu PM menjelaskan perkara itu?

Beliau berkata demikian untuk menggambarkan bahawa Najib kini semakin kehilangan sokongan.

“Kenapa perlu ada rancangan TV untuk jelaskan pada rakyat? Jika rakyat sokong saya, kenapa perlu jelaskan pada mereka?

“Tak payahlah peduli saya seorang. Tapi nampak tidak konsisten, benda yang dijawab kadang-kadang menafikan kenyataan dulu,” katanya.

Mahathir juga cuba menunjukkan bahawa Najib tidak tetap pendirian dalam isu yang dibangkitkannya – berhubung dana 1Malaysia Development Bhd (1MDB).

“Dulu dengar cakap simpan duit di Cayman (Islands), sekarang cakap tidak simpan duit di Cayman, hanya berdaftar di situ.

“Lepas itu simpan duit di mana? Bawa balik duit dari Cayman macam mana kalau tidak simpan duit di Cayman?

“(Ini) tidak dijelaskan. Bukan sedikit tahu? Berbilion-bilion,” kata Mahathir lagi dalam satu rakaman video yang disiarkan laman Perak Today.

10

Bagus
11

Marah
8

Terkejut
5

Sedih
5

Lawak
9

Bosan

Friends Rank (48 people)

  • Terkejut

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote bangcak 16-4-2015 10:59 PM
industri popcorn semakin pesat membangun.

semakin tinggi rating drama swasta
harga popcorn dipasaran bakal melambong
Quote hzln 16-4-2015 11:08 PM
btw, dah bertahun tak tgk bullshit utama kecuali bila ada berita2 besar
la ni 20 minit pertama masih mengata dap/pas/pkr ka dah tukarrrr skrg...20min pertama habih duk mengata mahathir jah?  
Quote leni 16-4-2015 11:09 PM
Tak jwb bising..dah jwbpun bising jugak...
Quote jengkoil 16-4-2015 11:11 PM
Clock is ticking..tick tock..tick tock..  
Quote Orix 16-4-2015 11:20 PM
emmmmm nak baling popcorn kt muka bijan blehh?? :
Quote wana89 16-4-2015 11:28 PM
Quote alinone78 16-4-2015 11:31 PM
Macam ni rupanya kalau dah tua2 tak sebulu
Quote mawarika 16-4-2015 11:35 PM
#teamTun
#bijanbleybla
Quote CrowneGlory 16-4-2015 11:36 PM
Makin botak & haggard la bini abang rosmah ..datin seri bijan
Quote sgbuloh 16-4-2015 11:46 PM
serba tak kena najib dibuatnya, haha..
Quote taikpekatt 16-4-2015 11:59 PM
wana89 replied at 16-4-2015 11:28 PM

mntak yg paling besauuu pls.
Quote kimsa-ra 17-4-2015 12:07 AM
smakin seronok pelahap popcorn
Quote honeybee1802 17-4-2015 12:10 AM
jengkoil replied at 16-4-2015 11:11 PM
Clock is ticking..tick tock..tick tock..

Aku rs tunggu perhimpunan umno jek ni ada la drama swasta..
Quote Bateesta 17-4-2015 12:15 AM
suruh la pm mesia sbnar jwb...
Quote mamarock 17-4-2015 12:46 AM
Bateesta replied at 17-4-2015 12:15 AM
suruh la pm mesia sbnar jwb...

Siapa tu
Quote skyreds 17-4-2015 12:48 AM

stock da habiss...bape yg 6.5 gallons tuh??
Quote bangcak 17-4-2015 01:13 AM
kimsa-ra replied at 17-4-2015 12:07 AM
smakin seronok pelahap popcorn

tetiba makin sedap plak popcorn nih
sapai lupa nak makan nasik





Quote kimsa-ra 17-4-2015 01:38 AM
bangcak replied at 16-4-2015 05:13 PM
tetiba makin sedap plak popcorn nih
sapai lupa nak makan nasik

dh bnyk telan popcorn nasi pn dh xmampu nk msk.. popcorn kena gst tak?
Quote Bateesta 17-4-2015 03:08 AM

orgnya gemuk2..pndek2...rupa tak berapa kacak

Lihat semua komen(51)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 07:10 AM GMT+8 , Processed in 0.052186 second(s), 48 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top