CariDotMy

 Forgot password?
 Register


ADVERTISEMENT

CariDotMy Portal Hot Topic Lihat artikel

Astro Ada Kaitan Dengan Israel??

25-7-2014 04:45 PM| Diterbitkan: admin9| Dilihat: 16835| Komen: 113

Description: Astro Yang Dimiliki Oleh Ananda Krishnan Dan Merupakan Pemonopoli Siaran Televisyen Kabel Yang Mengenakan Bayaran Sesuka Hati, Mengambil Sikap Menentang Kerajaan Malaysia, Umat Islam Di Negara Ini Dan ...
Astro kena berikan penjelasan tentang hubungannya dengan syarikat Israel itu. Kementerian juga perlu jelaskan tentang monopoli Astro selama ini. Mengapa tiada pesaing yang lain?!!

Berita Mengejutkan Dari Ibu Pejabat Astro?



Pada ketika umat Islam seluruh dunia sedang sakit hati dengan Zionis Israel, sebuah kelompok manusia yang merampas dan melakukan kekejaman serta penindasan ke atas masyarakat yang serba-serbi kekurangan...

ASTRO yang dimiliki oleh Ananda Krishnan dan merupakan pemonopoli siaran televisyen kabel yang mengenakan bayaran sesuka hati, mengambil sikap MENENTANG KERAJAAN MALAYSIA, umat Islam di negara ini dan perjuangan rakyat Palestin.

ASTRO yang bersikap seperti maharaja di negara ini telah memutuskan untuk menyalurkan kewangan, bantuan serta dana kepada Zionis untuk terus membunuh rakyat Palestin menerusi perlantikan AMDOCS sebagai 'Subscriber Management System' syarikat media tersebut.

Selama ini, tiada sesiapa pun hatta Menteri Penerangan pun yang dapat menegur ASTRO.

ASTRO tidak pernah terikat atau patuh kepada sesiapa pun, termasuklah kepada SKMM yang semakin nyenyak tidur dan hidup bergelumang dengan timbunan wang yang merupakan UFTI syarikat-syarikat telekomunikasi kepada SKMM.

Selama ni, ASTRO telah menerima pelbagai bentuk kecaman terutama perkhidmatannya yang sangat uzur pada waktu hujan.

ASTRO kemudiannya menaikkan yuran dan pelanggan perlu membayar harga lebih kononnya sebagai penanggung kos perkhidmatan yang telah dipertingkatkan.

Bagaimanapun, perkhidmatan ASTRO tetap di takuk lama. Program-program yang disiarkan adalah program-program lapuk yang diulang-ulang siar berpuluh-puluh kali. Yang dipertingkatkan hanyalah bayaran bil oleh pelanggan.

Sekarang, pendedahan telah dibuat oleh Dr. Asyraf Wajdi Dusuki membabitkan kerjasama ASTRO dengan Zionis Israel.




3

Bagus
4

Marah
9

Terkejut
2

Sedih
1

Lawak
3

Bosan

Friends Rank (22 people)

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Lawak

    Anonymity

  • Sedih

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Bosan

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity

  • Marah

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Bagus

    Anonymity

  • Terkejut

    Anonymity


ADVERTISEMENT


Anda Mungkin Meminati

Komen di sini | Komen di Forum

Komen Terbaru

Quote Loxlaxman 25-7-2014 04:32 PM
Aku dah call Astro & terminate my subscription with immediate effect until Astro give Malaysia accceptable explanation!

Thanks a lot for the info!  
Quote ladyxez 25-7-2014 04:35 PM
Klu betul i pun takmo astro , asyik ulang mende same je , biar i tgk rtm je pasni
Quote CrowneGlory 25-7-2014 04:37 PM
X paham aku org2 nk angguk kepala kt asteruk ni... Apsal mati ke rumah xde asteruk... Aku dr awal asteruk wujud xpnh subscribe pun ttp sihat sejahtera je hidup... Kuasa di tangan anda... Unless hidup tu mmg suka dibuli.. Then teruskn dibuli jgn ckp byk..
Quote SissySembah 25-7-2014 04:41 PM
Tak sabar akak nak subscribe decoder astro kedua lepas baca berita ini sebagai sumbangan akak kepada ummah suci israel.
Quote H猷L鰃頧 25-7-2014 04:41 PM
agensi yg mengayakan Israel mesti diboikot,
aku kalau boleh memang nak terminate, tapi Astro dah laghakan mak aku tengok Kilauan Emas,

Astro berkempen lemah minda melayu dengan rancangan yg bukan2, celebrity wannabe penjajahan minda sekular ke atas penonton muslim.
Quote MerryPropa 25-7-2014 04:46 PM
Alamak.. satu tu dah habis contract lagi satu baru renew...

Takpe tutup satu dulu...
Quote kecimpret 25-7-2014 04:46 PM
kementerian pun dua kali lima..astro ni anak emas gomen
Quote hayrin86 25-7-2014 04:55 PM
DVB-T akan mula April 2015! Nanti era Astro bakal berkubo tak berapa lama lagi lepas itu.
Quote saladin780 25-7-2014 05:02 PM
CrowneGlory posted on 25-7-2014 04:37 PM
X paham aku org2 nk angguk kepala kt asteruk ni... Apsal mati ke rumah xde asteruk... Aku dr awal as ...

Ada astro sbb dia punya learning pack byk channel 2 yg best2 ..hehe..
Quote bobby2008 25-7-2014 05:03 PM
so apa tindakan PERKASA?
Quote CiliPadiSedap 25-7-2014 05:25 PM
SissySembah posted on 25-7-2014 04:41 PM
Tak sabar akak nak subscribe decoder astro kedua lepas baca berita ini sebagai sumbangan akak kepada ...

moga kau dilaknat syaitan. teruskan niat mu. lapang sikit syurga daripada mahluk terkutuk seperti kau
Quote CiliPadiSedap 25-7-2014 05:27 PM
kawan2 forumer sila boikot nick sissy sembah dan beberapa nick dia yang lain. isu2 palestin dan agama mainan bagi mereka. kita abaikan komen2 bangang puak2 mereka ni. moderator pun tidur je  pemalas.
Quote azrain98 25-7-2014 05:38 PM
asal astro buat mcm ni....?
Quote mamanurulhasbi 25-7-2014 05:42 PM
baik langgan hypptv jek. so far tak pernah subscribe astro pon. tv basic yang dok ada tu pon tak dan tgk
Quote spiderman80 25-7-2014 05:43 PM
bobby2008 posted on 25-7-2014 05:03 PM
so apa tindakan PERKASA?

Bergantung kepada depa ada share ke tak.
Quote mamat2009 25-7-2014 05:46 PM
boikot jer starok nih
Quote mat@bronok 25-7-2014 06:02 PM
CiliPadiSedap posted on 25-7-2014 09:27 AM
kawan2 forumer sila boikot nick sissy sembah dan beberapa nick dia yang lain. isu2 palestin dan agam ...

zionis israel pun sbnrnya tak ngaku spesis ni ummat mereka, ummah berkerak je yg terhegeh-hegeh pipi tak mancung , bergoyang buah terhogoh hogoh pi ngaku ..akak ingat lah kalau si berkerak-berkerak ni gi tel aviv pun, tentera yishroel lah yg akan dulu hala muncung senapang mrk kat ummat berkerak, sbb memalukan kaum bani yishroel mrk boleh idup pun sbb duk kat mulaisia..kalau kat luar,
ini mkn dia






Quote Anak_Nogori 25-7-2014 06:04 PM
saya tunggu dulu penjelasan astro sebelum bertindak..
Quote revolusi_30 25-7-2014 06:06 PM
Setelah kempen boikot Astro sebelum ne gagal ... Maka kita mainkan isu Israel .. Prfghhhhhh ...

Akak memang suka tengok Astro.  Banyak ilmu n info leh dapat ... Harapkan Hyptv sendu tu ... Utk buat tido boleh la...nasib astro banyak rancangan yg bagus... Boleh tambah pengetahuan.  Belum cerita bab sukan lagi.  

Lihat semua komen(113)


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


 


 


ADVERTISEMENT



ADVERTISEMENT


Mobile|Archiver|Mobile*default|About Us|CariDotMy

23-6-2024 05:57 AM GMT+8 , Processed in 0.369903 second(s), 63 queries .

Powered by Discuz! X3.4

Copyright © 2001-2021, Tencent Cloud.

To Top